Tak, dzwoniłem, miła pani powiedziała, że muszę z tym pytaniem udać się do ASO (!)
A miałem tez drugi temat: nie pojawiające się czasem informacje o korkach, w sierpniu przez 3 dni pod rzad mi nie działało.. a teraz średnio raz w tygodniu nie działa (w środku miasta, nie gdzieś w buszu)..
pisałem o tym tu: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...gacja-146.html
na Infolinii pytałem czy ich usługa się zacina, powiedzieli, że nie wiedzą, mam zdiagnozować navi w ASO, a ASO na to, spoko, ale za 400 pln, bo navi nie podlega rozszerzonej gwarancji ....
Tak marka buduje prestiż wśród narodu :-)
Witam,
a ja w podobnym temacie.
Stelvio '21 z USA. Jak przyjechało miało navigację-trójkącik na ekranie oczywiście stał w polu bo mapa nie obejmowała aktualnej okolicy.
Po zmianie kraju na Polska wielerzeczy się pozmieniało i zamiast navigacji jest kompas.
W MES ustawiona jest navigacja jako obecna ale na ekranach nie, tylko kompas.
Jakaś podpowiedź co można / trzeba zmienić aby wróciła navigacja?
Dzięki za pomoc
Witam,
Działa komuś strona maps.mopar.eu z mapami do navi? Ja nie mogę się zalogować już od dobrych dwóch tygodni...
Syf z tymi mapami że to sie w pale nie mieści. Pobierasz, jeśli się da i albo nie działa, albo plik uszkkodzony, 1 aktualizacja na rok która zadziała. Ostatnio pobrałem i w polowie instalacji jeb, nie da się. Zaznaczam że pobierałem ze 3x w róznym czasie bo zawsze coś. No to się wzieli na sposób i 4x już nie pobiorę bo się nie da nawet na stronę wejść.
Dziwne. Pomijając fakt logowania teraz i mało aktualizacji na rok, to z samym pobieraniem i instalacją nigdy nie miałem problemu.
A wyszła już w tym roku aktualizacja map? Mi w grudniu wygasła subskrypcja, więc nawet nie sprawdzę..
Złożyłem reklamację na infolinie o to, że w 2024 były praktycznie 2 aktualizacje zamiast obiecanych w instrukcji 4. A więc oczekuję przedłużeniu subskrypcji. Dodatkowo zareklamowałem też subskrypcję "live traffic" (patrz 6 postów powyżej). Po prawie 2 m-cach odpowiedzieli, że "jeśli mam problem z pobraniem pliku, to mogą mi przesłać link bezpośrednio do tego pliku", a ja no to "przecież w opisie zgłoszenia jest, że na początku grudnia pobrałem, ale to była 2ga a nie 4ta aktualizacja", oni na to "nie możemy panu pomóc". A w temacie "livetraffic" odpowiedzieli: "formy rekompensaty dla klienta są przewidziane gdy czas niedostępności usługi przekroczy 6 miesięcy". Naprawdę zajeprzyjazna klientowi firma ta Alfa pod skrzydłami Stella-coś-tam...
Tak, wiem, mogę wynająć prawnika, ale zostawię tą opcję jak mi padnie MA i się tak samo będą wykręcać z przedłużoną gwarancją ....
@donvito W tym roku jeszcze aktualizacji nie było.
Można się prawdopodobnie zalogować jeśli wybierze się że jest się w UK. Nie wiem czy się uda ale nie wyrzuca wtedy informacji o jakichś pracach serwisowych. Tylko w sumie po co skoro nic tak nowego nie ma...