Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 136

Temat: Alfa Romeo 156

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Ona ma turbine do wymiany. Ale żeby skrzynia padła? TO musiał chyba dawac po zebach... żeby ją zajechac. Ogólnie bedziesz musiał do niej troche włożyc. Za tą cene też cudów sie nie spodziewaj z tych roczników i z takim silnikiem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Cytat Napisał krzysiek3452 Zobacz post
    Auto doinwestowane i sporo wymienione, regenerowana skrzynia, wymienione sprzeglo, przewpływomierz, egr, jakis czujnik od turbiny, od powietrza i cos tam jeszcze, plus sporo w zawieszeniu. Teraz pytanie czy to sie oplaca czy to jedna wielka tykajaca mina?
    Popatrz na fotki: spryskiwacze reflektorów na zwykłych lampach - zderzak wymieniony. W środku popatrz na dekiel poduszki pasażera - może to być odbicie ale wg mnie ma on inny odcień niż reszta deski. Myślę że miało dzwona i stąd te problemy z osprzętem silnika. A turbina do regeneracji bo pewnie ośka ugięta. Ja moją wypycham niedługo na rynek. Pomalujesz zderzaki i możesz patatajać. Cena pewnie podobna

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał lobov Zobacz post
    Popatrz na fotki: spryskiwacze reflektorów na zwykłych lampach - zderzak wymieniony.
    weź się chłopie ogarnij ....

kto ci nagadał że na zwykłych lampach w 156 nie może być sprysków ???
    jo i w GT mam zwykłe lampy a spryski mam - i zderzak fabryczny :-)

jedno popieram :
    cena -- hmmmm?
    gdyby problem leżał tylko w reg. turbiny to by to zrobił za powiedzmy 1000zł ( max ) i sprzedał za sporo więcej
    ( coś jak teksty sprzedawców "klima sprawna tylko do nabicia" - a okazuje sie po nabiciu już po zakupie że jednak nie działa - bo przecież gdyby działała to by sprzedawca nabił i sprzedał sprawną )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 11-08-2011 o 08:29

Użytkownik Świeżak Avatar krzysiek3452
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 2.0 170 SW i GTV6 83'

Domyślnie

Dzieki za pomoc, rozmawialem pozniej ze sprzedawca, wspominal, ze swieci sie kontrolka oleju po krotkiej jezdzie, wiec niewiadomo co tam z silnikiem sie dzieje.. No nic czyli jednak trzeba naprawiac mojego poczciwego alfreda a nie szukac nowej

P.S Lobov tak z czystej ciekawosci masz jakis opis i zdjecia swojej belli?
    Ostatnio edytowane przez krzysiek3452 ; 11-08-2011 o 08:26

Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    weź się chłopie ogarnij ....
    kto ci nagadał że na zwykłych lampach w 156 nie może być sprysków ???
    jo i w GT mam zwykłe lampy a spryski mam - i zderzak fabryczny :-)
    Była dyskusja o 159, że ksenonów bez sprysków nie można dostać, tak samo sprysków bez ksenonów. Myślałem, że w 156 też tak było

krzysiek3452: jutro pstrykam, podeśle Ci opis i linka na PW.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Na co patrzeć przy zakupie? Na Sprzedającego! I nie liczyć na cuda, chociaż i one się zdarzają.
    Reguły nie ma - dwa lata temu wylicytowałem 156 1.6 '99 dla wuja za 900E (wtedy 156 chodziła nieco wyżej niż teraz). Na cuda też nie liczyłem, a jednak autko trafiło się niezłe - zawias OK, oleju nie łyka, bez dzwona (małe przygięcie przy lampie), przebieg prawdziwy - 120 tys. km, zero rdzy, tylko smoła zamiast oleju. Wujo wymienił płyny, filtry i rozrząd, zarejestrował i odpukać jeździ bez żadnego problemu do dziś.
    Jeżeli auto jest tanie, ale nie bite (nie mówię tu o małych wgniotach parkingowych), to nie jest złym pomysłem je wziąć i doprowadzić do stanu używalności (o ile silnik i skrzynia nie wymagają remontu lub wymiany).
    Na różnych portalach (na Alledrogo też) zdarzają się perełki od pierwszego właściciela wystawione na licytację. Jak ktoś ma cierpliwość, to warto polować, bo zdarza się, że schodzą za naprawdę śmieszne kwoty.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Embrion
    Auto
    Marzę o 146 ;)

Domyślnie

witam wszystkich co powiecie o tej alfie: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...768249172.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dafi1985
    Mieszka w
    Nowogard, Poland
    Auto
    Była: Alfa 156 1.9 JTD 105KM '99 r, jest Nissan Primera '03 1.9 dci

Domyślnie

Cytat Napisał saab12 Zobacz post
    witam wszystkich co powiecie o tej alfie: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...768249172.html
    Ładnie wygląda, ale czemu ktoś sprzedaje alfę po wymianach wszystkiego i po 5 miesiącach, gdy są jeszcze ważne opłaty? Musisz się dobrze przyjrzeć...
    Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Cześć
    Jestem świeżak i od razu atakuje was prośbą- brat znajomego pozbywa się AF 156 SW 1,6 TS z 2000 r.-od 3 miesięcy auto stoi u mnie w mieście, na podjeździe domu. Poprzedni właściciel nabył jakieś nowe z salonu. Nie miałem okazji osobiście z nim rozmawiać o Alfie- w piątek będzie to ogarnę sprawę.
    Do tematu- autko trochę zapuszczone w środku- czerwona skóra wytarta na fotelu kierowcy,w bagażniku kilka plastików porysowanych,ogólnie brudne. Zrobiłem kilka zdjęć na szybko bo nie przygotowałem siebie i kumpla na dłuższe oględziny:

zdjęcia ze środka aby ocenic czy przebieg na wyświetlaczu jest autentyczny -147 tys. km. Kierownica drewniana.

<br><br><br>

Auto odpalane co kilka dni-kumpel tym czasem jeździ do pracy bo u niego padła klima.<br>Pali na dotyk(ostatnio odpalane w czwartek), od razu wskakuje na właściwe obroty, nie faluje, nie klekota jaki diesel. Faktycznie silnik słaby ,ale nie o tym. Przejechałem Alfą na szybko ok 4 km- połowę po równym asfalcie, drugą po małej uliczce z dziurami i progami zwalniającymi. Nie odczułem żadnych stuków, skrzypienia czy czegoś niepokojącego. Prowadził się pewnie, nie ściągał na boki(tzn nie gwałtownie, może po kilkudzesięciu metrach minimalnie). skrzynia pracuje ok.
    Wiem że było sprowadzone do Polski 5-6 lat temu, od tej pory jeden właściciel, był lekko strzelony w tył, na pewno po kupnie był robiony rozrząd. We Francji( był na wakacjach z rodziną) padło "coś" w przednim zawieszeniu- naprawione na miejscu kosztem 1.000 Euro(sic!)
    Tyle informacji mam na dzień dzisiejszy- na co zwrócić uwage na drugich oględzinach? Gdzie zajrzeć, co pokręcić?

Aha- 2 tyg. temu wentylator od nawiewu zaczął strasznie piszczeć- nawet na "1".
    Czekam na sugestie bo cena może być atrakcyjna.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez maryszkens ; 23-08-2011 o 13:41

Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał dafi1985 Zobacz post
    Ładnie wygląda, ale czemu ktoś sprzedaje alfę po wymianach wszystkiego i po 5 miesiącach, gdy są jeszcze ważne opłaty? Musisz się dobrze przyjrzeć...
    Ja na przykład wymieniłem kilka rzeczy na wiosnę bo myślałem, że jeszcze rok nią pojeżdżę. Kasa się znalazła, okazja też to się nie zastanawiałem tylko brałem auto. Poza tym trudno jeździć z niesprawnym alternatorem, skończonym sprzęgłem, wybitym zawieszeniem, starym olejem, brudnymi filtrami itd. Przynajmniej mnie. No i czekać ze sprzedażą do marca bo się przegląd i ubezpieczenie kończy.. ?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia