Strona 13 z 135 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415161718192021222363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Golf jest uznawany za wzór
    Przez kogo? i gdzie?

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    A co jest uważane za pojazd- symbol kompaktu, hatchbacka na świecie?
    W Niemczech pewnie Golf.
    Zresztą o czym tu piszemy Golf jest autem modyfikowanym od chyba trzydziestu lat technologia równie stara.
    Dla mnie golf nie bedzie wzorem, za wzór stawiam Citroen Fiat Mercedes.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 27-02-2011 o 14:53

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Jezu ale jakiej odpowiedzi Ty oczekujesz ... PRZEZ WZOROWNIE - może być ? ... dobrze wiesz że nie ma instytucji za to odpowiedzialnej
    Utarło się tak nie tylko w niemczech ale także w innych krajach w europie (min w naszym rodzimym) że tak jest postrzegany. To nie jest istotą sprawy a Ty drążysz ten jeden wątek

Istota jest taka że to niezłe auto i w porównaniu do innych dość mało awaryjne ... i bez znaczenia jest od jakiego czasu rozwijana .... ja w niej nic starego nie widzę .... i chętnie bym się dowiedział co masz na myśli pisząc że technologia użyta w nowym golfie jest 30 letnia ....

Ja i moje doświadczenie z tymi autami (oraz moich znajomych czy to z grup dyskusyjnych czy bezpośrednich) pokazuje ze poziom awaryjności jest dość równy i na niskim poziomi poprzez 4 lata użytkowania Golfa. To wszystko ... finezji mu do Julki Brakuje jak szlag w wersji podstawowej i nie tylko. Generalnie nie mam i nie będę miał żadnego problemu żeby za pół roku mimo że będę właścicielem Alfy obiektywnie napisać że Golf był Lepszy i Odwrotnie .... w zależności jakie te doświadczenia będą Uważam że jestem obiektywny i tylko tyle .... resztę za chwilę za moment ocenię sam
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 27-02-2011 o 17:13

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

chętnie bym się dowiedział co masz na myśli pisząc że technologia użyta w nowym golfie jest 30 letnia ....
    Fakt VW wreszcie po 30 latach produkcji silnika OHC i pochodnych, zasilania mono Bosch wprowadził FSI. Prosty przykład FIAT, Multiair lub Zmienne fazy rozrząd ( w alfie i fiacie od 20 lat) Brak Turbo dziury, silnik ciągnie od samego dołu. Golf 1,4 FSI kompresor + turbo, brak zmiennej fazy rozrządu 100 lat za murzynami. Skrzynia DSG super sprawa tylko ze fiat w CC montował " citimastic" w 95r. Fiat wkracza w trzecią fazę po seleesped wprowadziła TCT.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 27-02-2011 o 18:31

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Fakt VW wreszcie po 30 latach produkcji silnika OHC i pochodnych, zasilania mono Bosch wprowadził FSI. Prosty przykład FIAT, Multiair lub Zmienne fazy rozrząd ( w alfie i fiacie od 20 lat) Brak Turbo dziury, silnik ciągnie od samego dołu. Golf 1,4 FSI kompresor + turbo, brak zmiennej fazy rozrządu 100 lat za murzynami. Skrzynia DSG super sprawa tylko ze fiat w CC montował " citimastic" w 95r. Fiat wkracza w drugą fazę po seleesped wprowadziła TCT.
    Świetnie "citimastic" sprawidzło się w i nigdzie indziej niż SC też mi kolosalna rewelka która nie działał a za DSG poszli wszyscy też mi porównanie Turbo dziura ... którą właśnie w TSI łata kompresorem nie występuje ... o czym Ty piszesz ... inne rozwiązania inne techniki ale technologia z przed 30 lat .... stary walisz sloganami jak gnojem po polu

szczerze skończmy dyskusję bo to nie ma sensu

Fiat se wymyślił coś fajnego tylko jeden problem to nie działało a jak VAG wprowadził DSG to było rewelacyjne rzwiązanie i wszyscy to podchwycili to samo downsizeing .... nie wspominając że cała grupa VAG to prekursorzy nowych rozwiązań w których pokaz siły pokazują w Audi R8, Gallardo , czy Veyronie .... przestań bo smieszysz mnie .... i próbujesz walczyć z rzeczywistością

Twoje wpisy są mało wartościowe gdyż w jednym twierdzisz że VW to technologia z przed 30 lat po czym przyznjaesz się do błedu ..... no proszę Cie - nie ten poziom
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 27-02-2011 o 18:37

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

he he .. kompresor łata turbo dziurę...... fiat ma już multiair, nie trzeba nic łatać i jest TYLKO turbo.
    Nie masz pojęcia stosowania kompresora, silnik z kompresorem żeby wytworzyć 200KM na rozpędzenie sprężarki straci 50KM
    Audi R8 czy Gallardo to nowe auta z technologia wykorzystywaną od 10 lat w Maserati jak już mówimy o grupach. DSG powstało teraz a seleesped przed piętnastu lat.
    stary walisz sloganami jak gnojem po polu

Ale widzą ze sie troszkę podnieciłeś, masz racje skończmy tą nierówna walkę.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 27-02-2011 o 19:01

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Pogrążasz się - i nawet to zabawne Cieszę się niezmiernie że masz QV najlepszy wybór najlepsze auto i z najlepszej stajni Naprawdę Cieszę się i nie kontynuuję dyskusji o skrzyniach w Seicento, o technologi VAG z przed 30 lat a także o tym jak wspaniale QV porównałeś do Golfa R (w każdym temacie napisałeś bzdurę) .... Jesteś Wielki masz Wielki samochód i Cieszmy się wszyscy bo szkoda słów

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Pogrążasz się - i nawet to zabawne Cieszę się niezmiernie że masz QV najlepszy wybór najlepsze auto i z najlepszej stajni Naprawdę Cieszę się i nie kontynuuję dyskusji o skrzyniach w Seicento, o technologi VAG z przed 30 lat a także o tym jak wspaniale QV porównałeś do Golfa R (w każdym temacie napisałeś bzdurę) .... Jesteś Wielki masz Wielki samochód i Cieszmy się wszyscy bo szkoda słów
    no comment.............

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Dokładnie na tak merytoryczne argumenty pozostaje napisać no comment ....

Ps. Włóż sobie skrzynie z SC po co czekać na TSC od Alfy .... skoro tamta była taka cool

natkan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    To tylko utwierdza mnie że mechanizm różnicowy był o.k. a mechanicy" nie wiedzą o co chodzi i wymieniają w ciemno, może się uda, ale takie działanie może doprowadzić tylko do uszkodzenia auta... Bez urazy ale gdzie mieszkasz że masz 200km do serwisu? - nie jest to żadna złośliwość tylko chcę poznac to fachowe ASO

Jedno fachowe ASO to Szczecin-tam jest bardzo,bardzo ,,fachowo" . mówili mi , że to tak hałasuje przepustnica przy odjęciu gazu a kiedy stwierdziłem , że to raczej mało prawdopodobne i , że kiedyś w FIAT Marea tak mi stukało kiedy poszła poduszka pod silnikiem , to stwierdzili, że wymienią mi poduszkę. Tylko muszę znowu tydzień czekać.Kiedy zapytałem czy to pomoże ,stwierdzili ,że może tak ale pewności nie ma. Teraz jestem w serwisie w Poznaniu. Chyba jest tam bardziej fachowo niż w Szczecinie ale o tym napiszę kiedy odbiorę auto.Obiecali, że tym razem nowe będzie jak nowe. Mieszkam w okolicy Szczecinka.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cieszę się niezmiernie że masz QV najlepszy wybór najlepsze auto i z najlepszej stajni
    Trochę się chłopaki zagalopowaliście a szczególnie ty Tygrysio - na tym forum zdecydowana większość wolałaby Alfę QV niż Golfa GT i takimi tekstami nie zaskarbisz sobie ich sympatii.... Nie znajdziesz też tu wielu fanów koncernu VW.