Czemu będziesz musiał wykupić aktualizację? Przecież ok nikogo nie zmusza
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Czemu będziesz musiał wykupić aktualizację? Przecież ok nikogo nie zmusza
Nie aktualizowalem bo mam innego Tomtoma z najnowszymi mapami-nie widze sensu aby placic za cos co juz mam.U mnie sa mapy z 2016 roku wiec od biedy wszedzie dojade-poza tym jest smartfon na podoredziu.Nie ukrywam ze irytuje mnie nieco ten Tomtom na tyle ze lezy sobie w szufladzie i wyciagam go tylko gdy wiem ze bedzie potrzebny.Gdyby jeszcze mozna bylo ustawic tak aby nie wlaczal sie za kazdym odpaleniem silnika to byloby OK-a tak rozprasza tylko mnie i zaslania i tak male pole widzenia.
Włączanie i wyłączania urządzenia można ustawić wg swoich potrzeb. Na pewno jest opcja wyłącz w przypadku braku zasilania czyli po wyłączeniu zapłonu i załącz w analogicznej sytuacji.
Ja mapy mam na 2018, ale nie ustawia pozycji. Ręcznie w ustawieniach próbuję ustawić sygnał z satelit i łapie 1 albo 2. Powinna łapać co najmniej 3 do poprawnego działania , no i niestety nie łapie. Kręci po pół godziny i nic. To auto żony, więc zawsze miałaby łatwiej. Ja na Yanosiku, bo mnie nigdy nie zawiódł.
Tak, taka dopinaną. Asystent działa świetnie, bo dodatkowo pokazuje czasami znaki drogowe i kierunek na jaki numer drogi czy miasto mamy się kierować. Pomocna rzecz[IMG]
Ostatnio edytowane przez mourning ; 17-02-2019 o 22:03
[MENTION=2971]mourning[/MENTION]
Dzięki
W takim razie skuszę się na aktualizację jeszcze w lutym, bądź na początku marca.
Moim zdaniem to lepsza wygoda niż podpinanie telefonu itd. Brakuje tylko omijanie korków na żywo. Te były chyba w wersję TomTom Blue&Me 2 Live. Jeszcze z minusów to mało intuicyjne punkty POI. W takim Google Mapy czy Waze wystarczy, że wpiszesz np. Złote Tarasy i nawigacja sama znajdzie i zaproponuje. Tu nadal najpierw trzeba wybrać miasto, potem kategorie punktów POI i dopiero szukać. Zdarza się, że czasami dany punkt jest w innej kategorii.
Krótkie info odnośnie aktualizacji i braku miejsca dla potomnych odnośnie nawigacji Tom Tom Blue & Me 2.
Przed pytaniem tutaj na forum wysłałem jeszcze pytanie do Supportu TomToma. Odpowiedź dotarła dopiero dzisiaj, ale jest satysfakcjonująca i zgodna z tym, co pisał Rossi
I oficjalne info od supportu:
Dodatkowo filmik instruktażowy w języku angielskim:Napisał Zespół obsługi klienta TomTom
Ostatnio edytowane przez Best11 ; 22-02-2019 o 08:08