Strona 13 z 28 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 278

Temat: Zakup grupowy rozpórek do 156

Użytkownik Embrion Avatar hipolo
    Mieszka w
    Police
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS

Domyślnie

tak się zastanawiam czy w jts-e te mocowanie łapy na lewym kielichu nie będzie problemem w zamontowaniu rozpórki ?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	silnik.jpg
Wyświetleń:	168
Rozmiar:	46.2 KB
ID:	44187  

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lukaszb
    Auto
    Alfa Romeo Gtv '96 2.0 TS

Domyślnie

Nie otwiera mi się Twoje zdjęcie ale tak jak już pisałem, powtórzę jeszcze raz żeby potem nie było gadania: "pisałem jaki mam silnik a nie pasuje"
    Do przymiarek będę miał V6 jak na zdjęciach, JTD oraz TSa. Reszta wersji silnikowych na własną odpowiedzialność!! Na prawdę nie jestem w stanie zgromadzić każdej wersji silnikowej z każdego roku żeby sprawdzić czy nie wadzi jakaś rureczka czy coś. I nie piszę tego złośliwie tylko dla własnego "zabezpieczenia" bo nie chcę żeby ktoś mnie potem nazwał oszustem czy coś. Oczywiście postaramy się zrobić rozpórki jak najbardziej uniwersalne ale zdaje sobie sprawę, że każdemu nie dogodzę...

Użytkownik Ogier Avatar stembalski17
    Mieszka w
    K-Z
    Auto
    AR 156 1.9JTD 105 KM

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszb Zobacz post
    Nie otwiera mi się Twoje zdjęcie ale tak jak już pisałem, powtórzę jeszcze raz żeby potem nie było gadania: "pisałem jaki mam silnik a nie pasuje"
    Do przymiarek będę miał V6 jak na zdjęciach, JTD oraz TSa. Reszta wersji silnikowych na własną odpowiedzialność!! Na prawdę nie jestem w stanie zgromadzić każdej wersji silnikowej z każdego roku żeby sprawdzić czy nie wadzi jakaś rureczka czy coś. I nie piszę tego złośliwie tylko dla własnego "zabezpieczenia" bo nie chcę żeby ktoś mnie potem nazwał oszustem czy coś. Oczywiście postaramy się zrobić rozpórki jak najbardziej uniwersalne ale zdaje sobie sprawę, że każdemu nie dogodzę...
    no ja co prawda nie zamawialem, ale takie oswiadczenie to chyba trzeba bylo przed zaliczkami napisac ... :/

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Ale Łukasz to pisał na samym początku. Chyba kolego nie doczytałeś
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ExO
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 2.5 V6

Domyślnie

Ja mam tylko nadzieje, że rozpórka będzie na tyle wysoka, że się zmieści nad wężem w silniku V6 z 2000r. Możesz zrobić zdjęcie obecnie zaprojektowanej rozpórki tak, żeby ukazało ile jest luzu między kolektorem ssącym a ową rozpórka?

Auto

Domyślnie

Oświadczenie było pisane w temacie już kilka razy. Ale Koledzy nie przesadzajmy, potraktujcie je jak napis na redbulu żeby go z alkoholem nie mieszać a nie tak, że zrobię rozpórki i jak pasuje do jednego samochodu/silnika to mam Was w dupie...

Poczekajcie parę dni, po weekendzie będę miał gotową pierwszą wersję, już dobrze spasowaną i pospawaną. Wtedy będę mierzył do różnych wersji silnikowych i nanosił poprawki Zastanawiam się tylko czy jak podniesiemy rozpórkę (o ile będzie taka potrzeba) to maska się zamknie... Zmierzcie mi proszę tylko b. dokładnie ile ponad kolektor wystaje ta rurka. A jeżeli będzie problem to się coś do V6 z tą rurką wymyśli, jakieś lekkie "sklepanie" (podcięcie) rurki w tym miejscu czy coś. Oczywiście tak żeby było to estetyczne i nadal sztywne (zamknięte od dołu). Ale mam nadzieję, że problemu nie będzie Z resztą na prawdę chcę zrobić to tak żeby każdy z Was był zadowolony a te "oświadczenie" to takie zabezpieczenie gdyby ktoś "na siłę" robił problem.

A z JTSem nie powinno być problemu z tego co widzę

Użytkownik Embrion Avatar hipolo
    Mieszka w
    Police
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS

Domyślnie

Ja problemów nie będe robił oswiadczenie czytałem a rozpórke i tak wezme bo jak nie będzie pasowała to ją odsprzedam koledze co ma jtd

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Ja podobnie czytałem i wiem co i jak, a jak nie pasuje to komuś opylę i już, wysokość mogę zmierzyć ale dopiero w poniedziałek podam ile to bo dzis jestem po pracy a za kilka godzin znowu idę charować

Na jednym z moich zdjęć widać różnicę, niewielka w porównaniu do tewj małej przy prawym kielichu
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 14-01-2012 o 21:31

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Skoro chodzi o jedną rozpórkę inna, to albo tą jedna zrobic inna, albo wcale i oddać koledze zaliczkę.
    Nie mam zamiaru uzytkować rozpórki ktora będzie np ocierać o wygluszenie maski albo metal. Zauważcie że im bliżej przodu auta tym maska bardziej opada.

Miejsce na sruby musi być jako rurki? Czytalem że do założenia oryginalnej rozporki potrzebne sa cienkościenne nasadki - ta "nasza" powinna dac sie przykręcić zwykłą a najlepiej również kluczem płaskim....

Takie moje sugestie...

Auto

Domyślnie

Kolego, jak zrobisz taka akcje to możesz te rozpórki rozdawać za darmo i przyjmować zwroty np z powodu złego odcienia koloru czerwonego. Ja już nie raz coś takiego robię i przez początkowe podejście takie jak Ty sugerujesz mam teraz w domu kilka rozpórek które komuś nie spasowały bo coś tam(a były całkiem spoko bo inni nie mieli problemów) a ja oddałem zaliczkę... Nikogo kto wpłacił zaliczkę nie będę zmuszał do zakupu, wtedy jest "w plecy" 50zł a ja tyle schodzę z ceny i nie mam problemu ze sprzedażą lub bujam się z rozpórką chwilę ale jestem 50zł do przodu

A w ogóle to zastanawiacie się nie potrzebnie nad rozwiązaniem problemu którego nie ma jak narazie bo nie wiadomo czy to będzie kolidować czy nie i czy w razie czego da się to ominąć.

Powiedz mi jak sobie wyobrażasz przykręcanie rozpórki kluczem płaskim ? chciał byś przy kielichu płaskownik i do niego przyspawaną "sklepaną" rurkę od rozpórki ? Wybacz ale domyślam się, że reszta zainteresowanych chyba będzie wolała dokręcać to nasadką. I oczywiście w moją rozpórkę wchodzi zwykła nasadka z takim luzem, że przy odpowiednim podejściu do tego nie ma opcji nawet porysować lakieru.

A i mam prośbę do Kolegów:
    Chrzanu, Pedro i NISKI. Nie mam od Was wpłat i nie wiem czy wykreślić Was z listy czy Wpłaciliście np na poczcie i mi jeszcze pieniądze nie doszły ?