źle przeczytałem Twojego posta...Platinum cena ok. 26 zł. Żółty ma ten olej kolor.
źle przeczytałem Twojego posta...Platinum cena ok. 26 zł. Żółty ma ten olej kolor.
Ostatnio edytowane przez kiler_911 ; 24-09-2012 o 16:43
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Ok, zakupię ten droższy, dzięki wszystkim.
156 1.9 JTD 105KM
Nie, mowa o taki oleju: http://agro-max.nazwa.pl/abtmotor1/s...moto-2t-1l.jpg
Najtaniej wychodzi na stacji orlen![]()
oba to pół-syntetyki. Ten platinum spełnia dodatkowo normy JASO: FD i ISO-L-EGD - czyli olej ma mało pyłów, mało kopci i jest przeznaczony do silników z większym obciążeniem. Jak to się ma do Diesla - nie wiem.
Ja leję Orlen Platinum Moto 2T.
Najlepiej wybierać ten mało dymiący. Popioły i tak są wartością znikomą. Warto też kierować się przeprowadzonymi badaniami (są chyba zamieszczone na pierwszej stronie) jak wpływają na wartość cetanową paliwa.
Ważne żeby nie lać syntetyku, bo ten się nie spala lub nie całkowicie spala. Jego pozostałości są wydalane wraz ze spalinami.
Powiem wam, że po dłuższej jeździe korekta jednego z wtrysków, do którego wyciągania się przymierzałem wróciła do normy.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Pytanie zasadnicze czy w zimie przy siarczystych mrozach tez lac ten dodatek do paliwa 2T? Musiałbym sprawdzic ile wytrzymuje na mrozie![]()
a czym sie rozni moto 2T od semisynthetic
![]()
No, zobaczymy jak to będzie w zimieJuż nie długo sie przekonamy, bo straszą, że będzie się działo
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF