O, to daj znać. 2800 to pewnie rozmawiamy o sterowniku? Człowiek ma doświadczenie? Skąd jest?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Nie o sterowniku. Sterownik ponoc zadko pada. Koszt 2800 normalnie obejmuje demontaz skrzyni, wymianę filtra i kosza C1 a także zalanie jej nowym olejem. Gość się tym zajmuje na codzień tyle że robi fuchy. Robił mojego szefa A6 i chodzi jak nowa . Po weekendzie jak poskładam fure to powiem wam co wymienił i za ile . PS. Jak operacja się uda to kontakt ewentualny będzie przezemnie bo kolega nie chce rozgłosu bo ceny na rynku są jakie są. Minusem jest to że trzeba mieć swoją miejscówe do rozebrania auta i najlepiej jak ja- samemu wyciągnąć skrzynię . Nie szarpałbym się na to jakby nie jego oferta cenowa i opinia mojego szefa o nim ( mój szef tez ma serwis i znają się długo). Szczegóły podam jak ogarnę temat.
Ale w Z.G. wymiana kosza c1 + filtr i olej to 1800pln. No chyba że mówisz o innym serwisie. Co do sterowników padają równie często jak kosze c1. Jesteś pewny że u ciebie to kosz? U mnie poszarpywało przy przełączaniu P>R>D i winny był sterownik. Biegi były załączane z szarpnięciem.
To szarpnięcie na D to macie na myśli przy przełączaniu np. z N na D? Czy np. stojąc na D na hamulcu, jak puszczam hamulec i daję gaz i jest lekkie szarpnięcie to też jest problem, czy problem jest jak szarpie przy przełączaniu np. na D czy n R?
MI chodzi o szarpanie przy przełączaniu z P na D lub z P na R. Jeśli zbyt szybko przełożę nogę z hamulca na gaz i mocno depnę też potrafi lekko szarpnąć.
Mi szarpie tylko jak włączam na zimnym silniku z P na D. Jak jest ciepły jest ok. "Ze świateł" wchodzi z ledwo wyczówalnym szarpnięciem. Gość z forum Vectry-Zielona Góra stwierdził ,że tłok się wyrabia i ma luz i tarcza może być zjechana.
Ps. Mi za taką naprawe na gotowo on powiedział 2700 a w Mysłowicach mi krzykneli 2800. Gdzie robią za 1800? I czy to całkowite koszta?
No właśnie u tego gościa. Jesteś pewien że chce Tobie wymienić tylko kosz C1? Bo albo jest to cena za sterownik, ale zawsze brał 2800 za to, albo zakwalifikował do wymiany u Ciebie kosz C1, uszczelki i konwerter wtedy by pasowało że 2700. Ja niedawno z nim rozmawiałem bo też się zastanawiam czy robić teraz czy jeszcze poczekać i takie dostałem ceny.
Właśnie dzwoniłem do ASB w Mysłowicach i powiedzieli ze pierw diagnoza a w najgorszym przypadku naprawa skrzyni 7500![]()
Ale te ceny które Ty podawałeś to są z ASB Pałka Mysłowice czy od Kamila z Zielonej Góry?