bierz diesla bo tylko wydaje Ci sie ze bedziesz robił tylko krótkie odcinki,jeśli trafisz na zadbany model bedziesz pchał sie za kółko nie po to żeby gdzieś dojechać ale dla samej frajdy z jazdy - mówie Ci 166 uzależnia,bierz diesla
bierz diesla bo tylko wydaje Ci sie ze bedziesz robił tylko krótkie odcinki,jeśli trafisz na zadbany model bedziesz pchał sie za kółko nie po to żeby gdzieś dojechać ale dla samej frajdy z jazdy - mówie Ci 166 uzależnia,bierz diesla
Do aksan :wrzuciłbym to ogłoszenie na bezwypadkowe.net, ponieważ trochę się naczytałem na temat aut z Płocka i okolic (wszystkie bezwypadkowe i z małymi przebiegami- wg. info z tamtej stronki większość zdjęć aut robiona tak, by ukryć wszystkie wady...), dlatego może lepiej tam zapytać
Pozdrawiam
---------- Post dodany o godzinie 22:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:22 ----------
Jak każda Alfa ^ ^![]()
Witam. Dorzuce od siebie male conieco jesli moznaTak wiec co do aukcji to rowniez nasluchalem sie o handlarzach z plocka i to natyle ze nawet nie patrzylbym na auta stamtad... (wiem ze mam dosc skrajne podejscie ale coz...). Jak chcesz kupic dobre i oszczedne auto bo sadzac po tamtej aukji tak jest to moim zdaniem bierz 2.4jtd. W dziale "sprzedam auto" jest wiecej niz jedna JTD z tego co sie orientuje i domyslam sie ze wszystkie beda lepsze niz to auto z plocka. Wiadomo ze cena auta w dieslu jest troszke wyzsza niz 2.0TS ale sam samochod bedzie lepszy. Pozdrawiam.
A co myślicie o tym:
http://moto.allegro.pl/item970211465...ful_opcja.html
Wydaje mi się byc bardzo interesujaca.
A co do poprzednich postów. Wiem, że uzależnia, bo jescze jej nie mam, ale mam 166 powodów by chcieć ją mieć
Ciągle szukam, jestem też w kontakcie i na etapie wstepnych umów z jednym z forumowiczów, z którym byc może się dogadam. Problem tylko taki, że dopoki nie sprzeadm Audicy, mogę tylko oglądać i chcieć.
Proszę o opinie dot. modelu z pow. linku.
Pozdry
Jesli chodzi o ten link to auto widzialem bodajrze juz w styczniu do sprzedania, nie wiem czy nie stoi dluzej bo wczesniej nie patrzylem na alfy... Tak ze moim zdaniem rewelacjii na zywo nie bedzie) Pozdrawiam.
autko wygląda ciekawie ale na zdjęciach wszystkiego nie widac,poza tym przebieg jest troche sporawy - ja zanim kupiłem swoją 166 zjeździłem kawałek kraju (czestochowa,opole,wrocław,zakopane,poznań) trudno znaleźć zadbany model - za autko z 2002 roku dałem 20000zł i byłem świadomy że jeszcze troche dołożę bo turbina już głośno gwizdała(za nową dałem 4000zł),do tego rozrząd(obie rolki i pasek),filtry,akumulator no i z robocizną uzbierało sie około 7tys. W tej chwili nie żałuje ani grosza wydanego na Niunie bo wiem co mam,że autko jest dopieszczone i nie sprawia od dwóch lat żadnych problemów...trzymam kciuki za udany zakup ale uważaj na zbyt niskie ceny bo zwykle coś sie za tym kryje
Wydaje mi się że wcale tak tanio nie jest, a przez to podejrzanie to nie wyglada. Do tej ceny (16500zł) trzeba doliczyć jescze koszty rejestracji, czyli razem z akcyzą wyjdzie ok. 3tys zł. Później jescze koszty ubezpieczenia, koszty startowe, typu wymiany płynów itp.
Oczywiście to są koszty które ponoszę ja i sprzedajacy sie tym nie martwi i zapewne będzie spal spokojnie, ale chyba ma świadomość, że kupujący musi sie z tym liczyć.
Na razie mam dużą nadzieję (żeby nie pisać "łudzę się"), że po zakupie nie przyjdzie mi pakować w auto ekstra 5 tys. Musiałbym zlikwidować i tak słabo pracujacy fundusz inwestycyjny
W przyszłym tygodniu może podjade zobaczyc osobiście, zrobie więcej zdjęć, spiszę VIN, może cos uda mi się wtedy sprawdzić i ocenić.
Mam zamiar pobrać VIN i w serwisach może dowiedzieć sie czegos na temat auta. czy ktoś z was juz to praktykował? Wiem że w przypadku VW jest to możliwe.
Witam,
Co myślicie o tym. A może ktoś nawet widział ten samochód:
http://moto.allegro.pl/item984894010...avi_clima.html
tam cos było lakierowane albo drzwi albo przód bo sa inne kolory, ciekawe jak druga strona bo już fotki brak.. wśrodku fajnie wyczyszczona..
ogólnie za 15tys cieżko znaleźć zadbaną jtd, wiem jak szukałem rok temu i zjechałem pół PL zeby w końcu całkiem przypadkiem znależć moją od pierwszego własciciela w oryginalnym lakierze rosso proteo
dla mnie podstawą jest oryginalny lakier, potem mechanika bo ją się zawsze jakoś zrobi..
blaksantrzeba było od Cromika Alfe brać a tak to do Lublina pojechała
http://www.forum.alfaholicy.org/samo...km_388_nm.html
155 1.8 TS 16V - kręci wysoko
166 2.4 JTD 10V - moc turbo, 146ti 2.0 TS 16Vhttp://www.youtube.com/watch?v=gjSVk...feature=relmfu