No właśnie zastanawiałem się nad tym, dzięki za info - a jak z rozładowywaniem się baterii?
No właśnie zastanawiałem się nad tym, dzięki za info - a jak z rozładowywaniem się baterii?
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Dam znać jak dłużej pojeżdżę.
moje androidowe telefony żarły baterię strasznie - stąd miałem podłączony kabel do ładowania z ładowarki 3A w gnieździe zapalniczki. było OK jak musiałem podjechać blisko, ale trasy typu 1h tam i 1h powrót to już baterii zżerało z połowę lekko. telefony się grzały podczas takiej pracy. Korzystałem akurat z AAWireless, ale to pewnie bez różnicy.
Na iPhonie jest dużo lepiej, telefon się nie grzeje i nei rozładowuje wyraźnie, choć i tak jak jadę gdzieś dalek oto korzystam z ładowania.
10minut = 4% na wifi 5GHz (AAW), dane LTE, bez ładowania.
Chyba zależy od telefonu. U mnie android auto nie zżerał baterii, bo łączył się po kablui zwykle gniazdo USB dawało radę naładować telefon podczas używania AA.
Przy iPhone też ładuje, ale wolniej mam wrażenie (pewnie z powodu znacznie większej baterii).
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Właśnie (w sensie dziś) taką Motorolę zakupiłem - Giulia My21 - poszło bez żadnych problemów (szok bo u mnie takie rzeczy to zawsze coś...).
To była jedyna rzecz, której mi brakowało. Działa dobrze, przekaz 1:1, opóźnień nie zauważyłem, zrobiłem krótką trasę i nic się nie zadziało.
Jeszcze ogarnę taśmę dwustronną z rzepem, żeby nie dyndało.
Wróciłem do domu i się zastanawiam czy Giulia odcina prąd w tych USB, nigdy nic podłączonego do nich nie zostawiałem?
Rano się dowiem....
Tak, USB się budza jak i radio, jak otworzysz drzwi czy zamki, ale jeśli nie odpalisz stacyjki to szybko ida spać typu minuta. to jest dobre bo już dongle i radio się bootują. usypiają tez z minute ok po wyłączeniu się radia (tzn nie radia tylko ekranu, bo radio jeszcze jakiś czas jest w gotowości)
Ma diodę, ale musiałem się zbierać, a przez jazdę testową i tak byłem w niedoczasie, że nie popatrzyłem, no i mnie potem naszło, że w sumie to nie wiem na 100%.
Pewnie odcina, kiedyś drążyłem forum jak to jest i coś mi teraz świta (pamięć mam dobrą, tylko krótką).
- - - Updated - - -
No to mogę spać spokojnie. Z tego co piszesz to racja, taki układ "usypiania/budzenia" jest dobry, bo nie próbowałem jak długo po nocy, przy nowym rozruchu będzie się to cudo "budzić",
sprawdzałem/instalowałem i zaraz przejażdżka była.