Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Tak liczyłem na sw... byłem obwąchać też stelvio i mimo iż prowadzi się przyzwoicie to wygląda jak suv. Bo to jest suv. Czyli pozostaje box na dach do giuli i trzeba sobie jakoś radzić... Jakieś nowe info na temat odświeżonej giuli? Full led to spekulacje, czy faktycznie będzie upgrade?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

kazikx
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    Tak liczyłem na sw...
    Osobiście nie mam powodu, by "liczyć na sw", ale...
    Od piątku do niedzieli brałem udział w rajdzie rowerowym, który przejeżdżał przez różne urokliwe miejsca.

Na parkingach, w miejscach rekreacyjnych, zdecydowaną większość stanowiły właśnie różnej maści sw - auta rodzinne i pakowne.

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Sprzedaż Niemieckiej trójki opiera się właśnie na kombi.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Ja bym brał kombi, 159 wygląda świetnie.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Ja też bym brał kombi. SUV nie wezmę bo to dla mnie głupota. To już bym wolał Lancię Grand Voyager jakbym miał coś dużego brać
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    SUV nie wezmę bo to dla mnie głupota. To już bym wolał Lancię Grand Voyager jakbym miał coś dużego brać
    A co dla tych co chcą coś dużego i nadal dobrze prowadzącego się, a nie wannę na kółkach?!
    Swego czasu miałem właśnie taki dylemat i stanęło na... Fordzie
    Mam S-Maxa (który subiektywnie prowadzi się naprawdę bardzo przyzwoicie), ale pomimo, że i obniżony i tryb Sport włączony to jest bez porównania ze Stelvio.
    Pewnie, Giulia SW byłaby idealnym rozwiązaniem dla wielu z nas, ale [notranslate]Alfa[/notranslate] nam teraz daje tylko sedana i SUVa do wyboru. Zatem zamiast iść po kombi do konkurencji wziąłbym Stelvio, bo pod względem prowadzenia nie ustępuje w niczym tamtym kombiakom.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Tylko mało ładny ten stelvio. Giulia nie przypadła mi do gustu z fotek i filmów, natomiast jak rok temu widziałem ją na żywo w Arese, to się z nią przeprosiłem. Ze stelvio było dokładnie odwrotnie.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Maniak resoraków Avatar romeczek
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Ze Stelvio jest taki problem, że na zdjęciach najczęściej widziałem wersje Q albo Veloce, a na żywo (w sprzedaży) jest tylko wersja "grzeczna". Nawet FE nie ma sportowych felg albo ma plastikowe (nie w kolorze nadwozia) progi i nakładki na błotniki. Całkiem inny samochód.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

moze za jakis czas wprowadza jakieś stelvio veloce? faktycznie wybor felg w stelvio to masakra. no i wlasnie te czarne plastiki na nadkolach, srednio mi sie to podoba. w opcjach sa już sportowe siedzenia jak w veloce i czerwone skóry(te jeszcze nie w konfiguratorze) wiec cos tam stale dokladaja, jest nadzieja ze cos sensowniej wyglądającego bedzie sie dalo ze stelvio zrobic, bo poza tym auto jest naprawde swietne, super sie prowadzi i ma praktyczny bagaznik co dla mnie jest wazne(jedyny powod dla ktorego giulia sedan nie przejdzie). z braku giuli sw rozwazam stelvio na przyszly samochod.

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    moze za jakis czas wprowadza jakieś stelvio veloce? faktycznie wybor felg w stelvio to masakra. no i wlasnie te czarne plastiki na nadkolach, srednio mi sie to podoba. w opcjach sa już sportowe siedzenia jak w veloce i czerwone skóry(te jeszcze nie w konfiguratorze) wiec cos tam stale dokladaja, jest nadzieja ze cos sensowniej wyglądającego bedzie sie dalo ze stelvio zrobic, bo poza tym auto jest naprawde swietne, super sie prowadzi i ma praktyczny bagaznik co dla mnie jest wazne(jedyny powod dla ktorego giulia sedan nie przejdzie). z braku giuli sw rozwazam stelvio na przyszly samochod.
    podsumowując: Stelvio własnie takie miało być. Bo to auto dla Kowalskiego a nie dla Ciebie, alfaholika. Spzedaje się najlepiej to, co trafia w uśrednione, bezpieczne gusta.