Mógłby ktoś zerknąć na moje korekty, dosyć są porozjeżdżane.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Ostatnio edytowane przez tomio ; 24-04-2015 o 16:15
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
+ przycina, - leje
Witam.Odebrałem właśnie autko od mechanika i po sprawdzeniu wtrysków okazało się,że 4 z 5 to szrot.Mam do kupienia 5 wtrysków z AR159 po przebiegu 70tys km ,i tu moje pytanie,gdzie w okolicach Warszawy ktoś zrobi mi kodowanie wtrysków??Bo podobno trzeba po wymianie je zakodować ?
Dawaj do Radomia
Ale trochę dziwne, że od razu 4 wtryski do wymiany... W jaki sposób mechanik je sprawdzał?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Kodowanie jest bardzo prostenawet na spocie ogarniemy ten temat
![]()
Ogolnie to oddalem autko bo mialem wachacz do wymiany i sprawdzenie cisnienia w cylindrach bo chcialem wiedziec czy w ogole.jest sens szukac wtryskow.No i jak odbieralem to mechanik stwierdzil,ze 4 z 5 to szrot ale nie powiedzial,jak to sprawdzil i wydaje mi sie,ze zrobil probe przelewowa i tyle.Akurat mechanikiem jest swietnym,moze i jednym z najlepszych w mazowieckim,robi glownie lexusy i toyoty od lat.Sam juz nie wiem co robic bo mam tydzien na ogarniecie tego bo wracam do Holandii.Autko smiga jak zle i nie kopci ito ale fakt,ze slychac jak wtryski cykaja i sa na bank do wymiany ew.regeneracji ale nie mam czasu.Dlatego chce kupic uzywane jak jest okazja tylko problem bedzie z kodowaniem,mam fesa,mam kabel.Ale jak to zrobic to juz nie mam pojecia...moglbym to zrobic jak wroce do pl w sierpniu na 2miesiace ale boje sie ze silnik padnie :/
Majkel wiec masz wszystko co potrzebne do kodowaniaa może sprawdzimy korektami co i jak czy są do wymiany wtryski?jak masz czas mogę pomóc. ..nie jestem mechanikiem ale...
bedziemy wiedzieć co i jak wstępnie. ..692369684...daj znać. .opowiesz co cię niepokoi w silniku a wtedy podejmiemy decyzję; )