Raczej postarzanie blacharki! Rat look patina drogi Panie.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Raczej postarzanie blacharki! Rat look patina drogi Panie.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Nie no , osiągi ma lepsze, mimo kilogramów dodatkowych i mogłoby mieć na pewno jeszcze więcej wyciśnięte, ale nie ma, co pozwala przypuszczać że dzięki temu niewysileniu rozlatywać się nie będzie.
Ze stereotypami sam walczę, sporo to kosztuję... i w pewnych przypadkach ([notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo) to walka z wiatrakami niestety . Możemy sobie poprawiać humor, że "nawet Toyocie" cośtam się zdarza. Zwróćmy tylko uwagę na pierwsze słowo - "nawet" . Nie bierze się znikąd.
Giulia nie wymaga specjalnej troski ? być może. Zobaczymy , kto chce niech daje kolejne szanse. Ale [notranslate]Alfa[/notranslate] sama sobie zasłużyła na ten stereotyp i łatkę jaką ma, nie bezpodstawnie niestety, więc niech się stara teraz odrabiać te straty. Bez żadnych kredytów zaufania wiary i nadziei , tylko porządną robotą w końcu po prostu.
Nie do końca masz rację. Pierwszy przykład z brzegu. 2.0 t boxer w starszych imprezach (świetna, pancerna jednostka) vs 2.5 t boxer (nagminnie pękające bodajrze głowice). Silnik dokładnie ten sam, " jedynie" rozwiercony o 0.5 l(oczywiście przez japońskich inżynierów a nie Mirka w garażu) .
Także ewolucja nie zawsze jest lepsza i japończyk NIE jest bezawaryjny z definicji.
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Jest jedna wada przy boxie: Ograniczenie prędkości. Może w Polsce nie przeszkadza zbytnio (bo te 140-150km/h można jechać), ale trzeba pamiętać i się pilnować, szczególnie przy mocnym aucie.
A propos boxów i Giulii, czy ma ona jakieś specjalne miejsca na dachu (gdzie się wkręca mocowania), czy łapią drzwi (mocowania wchodzą pod uszczelkami drzwi)?
Pozdro,
Bartas
Wiem, widziałem nawet 2 takie, wzdłuż otworu na śrubę pęknięcie. Ale znów mamy tu "nawet" Subaru się zdarzapo drugie oczywiście, że nie będą z definicji bezawaryjne, a po prostu jest większa szansa na to, że będzie bez(mniej) awaryjny Japończyk . I że nie trzeba będzie się w Polmozbycie użerać z obsługą.
Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 12-06-2017 o 08:16
Co ty masz z ta awaryjnością alf - skończ Andrzejsr bo ile mozna temat męczyć, kupiłem Giulie bo nie miałem problemów ani ze 159, ani ze 147, brat miał 156 i tam były problemy, obecnie ma 159 i brere i tez sobie chwali bezawaryjność, a ty wkoło ze w serwisie... kup w końcu cos nowszego i przestań zrzędzić
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam dwójkę dzieci, w tym jedno 10-miesięczne (pełny, klasyczny wózek na dużych kołach) - wczoraj wróciłem Giuliettą z weekendu, robiąc po drodze jeszcze zakupy w markecie i wszystko zmieściło się w bagażniku. Serio nie ogarniam, jak się ludzie nie mogą w Giulii pomieścić - a nawet jeśli nie, wypożyczenie kombi albo vana na tydzień raz w roku kosztuje kilka stówek...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS