Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    Andrzejsr dobra dobra, jak będziesz w okolicach Krakowa to zapraszam na test, wyrobisz sobie zdanie po jazdach a noz Cie sie spodoba
    Ona mi się już podoba, naprawdę, najpiękniejszy sedan tej wielkości, i wytrwa i przetrwa próbę czasu , jestem tego pewien. W nętrzem gorzej, nie ma tego czegoś, ale ok. Jest piękna, pięknie by przy pucharówce wyglądała na przykład, ale co z tego ? urodą się nie jeździ. Ja jej kompletnie nie potrzebuję, nie da mi niczego czego, niczym wyjątkowym nie urzeka (jak Vki gdy szukałem czegokolwiek byle miało TEN silnik, on jest wart (jak działa ) pewnych wyrzeczeń ) . Nie chcę bo wiem doskonale co będzie - rozczarowanie i plucie w brodę że "przecież wiedziałem k.. że tak będzie" gdy znów przyjdzie oglądać co pare dni pewne twarze z AutoResu (nasz Polmozbyt , brrr.... ).
    Doskonale rozumiem podekscytowanie i zachwyty , jak nie masz tak odstręczających doświadczeń obyś nie miał
    Ale ja? O nie , ja już tam byłem i nie wracam No weź sobie wyobraź taki scenariusz - kupiłem Giulię, wezwał mnie powyższy Polmozbyt na aktualizację i wyjeżdżam (po 8 godz) osłabionym wozem . I mówią że tak ma być. Czy Ty wiesz ile razy oni mi pierwszą 156 psuli ??? przy każdej naprawie coś s...li . Każdej. Tak wiem, inne czasy, inni ludzie , aha , akurat Pewne rzeczy się nie zmieniają .
    A tym co piszę pragnę jedynie zwrócić uwagę, aby spojrzeć czasem szerzej. I tyle .
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 12-06-2017 o 22:24

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    kupiłem Giulię, wezwał mnie powyższy Polmozbyt na aktualizację i wyjeżdżam (po 8 godz) osłabionym wozem
    Nie wyjedziesz osłabionym bo przynajmniej od marca już pakują nowy soft
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Nie znasz autoresu potrafili oddać auto z krzywo przykrecona kierownicą i fochy stroić że wracam na poprawkę nie na tej zmianie ktora tak wypuscila.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Nie znasz autoresu potrafili oddać auto z krzywo przykrecona kierownicą i fochy stroić że wracam na poprawkę nie na tej zmianie ktora tak wypuscila.
    Zmień salon

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Ale Kombi jest wygodne, może wyglądać nawet lepiej niż sedan i łatwiej je odsprzedać.
    Powinien być wybór.
    Kupiłem A4 sedana bo tylko w tej wersji mi się podobał, ale ile ja się potem namęczyłem, żeby go sprzedać... Wszyscy tylko w kombi szukają, bo bardziej rodzinne, pakowne, itp. Jak ktoś kupuje jedyne auto dla rodziny to chce jak najbardziej uniwersalne. Nie każdy też ma miejsce na przechowanie boxa.

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    True... ale nie ma. Tzn. niby jest, bo Stelvio to ma być produkt swpodobny.
    Patrząc przez pryzmat osiągów, prowadzenia i pakowności spokojnie można powiedzieć, że Stelvio to odpowiednik kombi u konkurencji.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Kupiłem A4 sedana bo tylko w tej wersji mi się podobał, ale ile ja się potem namęczyłem, żeby go sprzedać... Wszyscy tylko w kombi szukają, bo bardziej rodzinne, pakowne, itp.
    Wydaje mi się, że to też zależy od samochodu - w 159 odsetek sedanów jest duży, Mazdy 6 np. też jest sporo w sedanie, Mercedesy są głównie w sedanie, w BMW różnie, a Audi to prawie same kombi.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    Zmień salon
    Tak jasne, będę sie turlał kilka godzin z byle czym tylko po to tylko żeby jeździć Alfą , albo jeszcze lepiej się przeniosę z całą rodziną ...dla Alfy Romeo

Salon i serwis mają autoryzację Alfy Romeo i są ich wizytówką , ktoś tą autoryzację wystawia i utrzymuje, widocznie w standartach tej firmy się mieści oddawanie auta z krzywą kierownicą , problemy z przyjęciem naprawy gwarancyjnej bo auto kupione w innym salonie , czy podmianka części sprawnej na niesprawną i ukrywanie tego "poprawką" w instalacji elektrycznej oraz inne ciekawostki.
    Jest autoryzacja, czyli to jaki jest ten serwis, oznacza również jaka jest [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

To pisz skargę do fiata. Jak przyjedzie kontrola albo "specjalny klient" to się zesrają i albo będzie lepiej albo stracą autoryzację. Srsly Pisz bo to sporo daje.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Ja mam ich w ... nie mam zamiaru najmniejszego, co mi to da teraz poza straconym czasem? niech się we własnym sosie babrają na zdrowie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Wydaje mi się, że to też zależy od samochodu - w 159 odsetek sedanów jest duży, Mazdy 6 np. też jest sporo w sedanie, Mercedesy są głównie w sedanie, w BMW różnie, a Audi to prawie same kombi.
    Rzeczywiście jak się zastanowić to tak jest.
    Pozdro,
    Bartas