Zrób sobie log z ciśnienia na railu ale taki prawdziwy log a nie jakieś dane odczytanie na postoju. Wtedy dopiero zadecydujesz czy to pompa czy nie.
Przełącznik jest przy pedale hamulca.
Zrób sobie log z ciśnienia na railu ale taki prawdziwy log a nie jakieś dane odczytanie na postoju. Wtedy dopiero zadecydujesz czy to pompa czy nie.
Przełącznik jest przy pedale hamulca.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A ja mam takie pytanie chce zrobić sobie reset parametrów adaptacyjnych w mojej belli FES'em ale w mojej wersji FREE nie ma takiej opcji, jaką wersję muszę ściągnąć żeby mieć tą zakładkę ?. Najlepiej to prosiłbym bardzo o wersję z tą opcją na grand23@onet.eu - dzięki z góry
- - - Updated - - -
Ok znalazłem tą opcję, tyle że w wersji ECU CF4, ktoś wie czy można bezpiecznie zrobić ta operację w CF4, pytam się gdyż zawsze przez FES łączyłem się w CF3.
Miałem ten sam problem w Fes-ie zaznaczasz w ustawieniach interfejsu tryb wysokich opóźnień i opcje slow. Następnie podłączasz kabel kluczyk na mar i robisz skanuj.. jak coś pisz na pw
- - - Updated - - -
Miałem ten sam problem w Fes-ie zaznaczasz w ustawieniach interfejsu tryb wysokich opóźnień i opcje slow. Następnie podłączasz kabel kluczyk na mar i robisz skanuj.. jak coś pisz na pw. I możesz zmienić na port 1.
Panowie mam problem z FES'em, zgrałem go sobie od Siewca, wyrzuca mi błąd, że nie może się połączyć z ECU. Sprawdzałem na jakimś darmowym programiku i się łączy.
Może mi ktoś powiedzieć, który model mam wybrać w programie (bo nie widzę tam nigdzie 1.9 16v silnika dla modelu po 2003, bo '02 jest), a to też może powodować problemy?
Czy MES w moim silniku powinien pokazać korekty wtrysków? Zaznaczam ale nic się nie pokazuje...
Bosh EDC15c7 CF3/E0bpe
e: wszystko gra, doczytałem że w tym sterowniku się nie da...
Trzeba się bawić ze strzykawkami![]()
Ostatnio edytowane przez creaf ; 25-07-2013 o 16:01
Była: 156 1.9JTD SP3
Nie pokaże.
S3 mini wyklepało!
Witam czy mógłby ktoś sprawdzić czy wszystko jest wporządku? Dzięki.
Uploaded with ImageShack.us
Wojak, kiedy zrobisz porządne logi, to pewnie coś będzie można powiedzieć. Z tego - nic.
Chociaż nie - zamiast akumulatora masz baterię AAA i rozjechaną masę powietrza.
Naprawdę, przejrzyj parę postów i uda Ci się zaprezentować to, na co chcesz zwrócić naszą uwagę![]()
Ostatnio edytowane przez prymie ; 02-08-2013 o 17:48
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
prymie zapomniałeś napisać, że mu paliwo i silnik zamarzło.
Wojak nie wiem skąd u Ciebie takie wyniki ale nic nie pasuje.
Może nie ten sterownik wybrał
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline