Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

[QUOTE=Azalgo;1986915]Gdzie taki dobry salon?

Sobieslaw Zasada Automotive Krakow

AR - customercare.poland@fcagroup.com - odpowiadaja bardzo sprawnie
    Ostatnio edytowane przez Garraty ; 13-06-2017 o 14:21

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    ... jestem bardzo zadowolony czyli mam zupelnie inne doswiadczenia niz ty.
    No oczywiście że mamy inne doświadczenia. Sobiesław Zasada, no jasne , czytając książki widać podejście nie na łapu capu czlowieka do wszystkiego, widać przenosi się na nawet na Alfę Romeo

Mamy inne doświadczenia, z tym że ja nigdzie nie doradzam "weź sprzedaj XYZ " , "to po co z tym się męczysz", "przyjedź to pojeździmy" ,. "interweniuj żeby naprawić wizerunek Alfy" itd itp porad nie wypowiadam. Dzielę się tym swoim doświadczeniem , czy też wnioskami z niego, a co kto z tym zrobi jego decyzja. Co ja z nim zrobię wiem doskonale, i to robię, przekonywań nie potrzebuję, choć nie ukrywam - łudziłem się, że z okazji Giulii , tego "alfa is back" - będzie np całkiem nowa sieć salonów-serwisów, niechby nawet mniej, ale wydzielonych spec-salonów dla Alfy, z nowumi ludźmi, przyzwoicie wynagradzanymi , nie sfrustrowanymi, wiedzącymi co gdzie kiedy będzie dostępne, jak jest zbudowane, jak i co po aktualizacjach się zmienia. Walczącyumi właśnie z dotychczasowym wizerunkiem. Ze odbierając Alfę napotkać można będzie karteczkę typu " przepraszamy jeśli ustawienie fotela, lusterek i stacji radiowej minimalniue różni się od tego, jakie były gdy zostawiano auto na serwis" itp. No ale tak czytam o Giulii i rewolucji to nie widzę.

Natomiast naprawdę cieszę się, że pod marką Sobiesław Zasada sprzedają Alfę. To jest jakaś jaskółka (nie, nic dotąd w salonach Sobiesław Zasada nie kupowałem i nic wspolnego z nimi nie mam, szanuję tego Pana za to że fajnie pisze o prowadzeniu (czy pisał) dla szerzenia nauki i frajdy z prowadzenia). Ot, to co pewne, to że potrzebna jest odmiana. Może właśnie jej doświadczasz

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Andrzejsr- niestety muszę przyznać Ci 100% Rację - nasze lokalne (Rz) ASO w ub tygodniu tak "serwisowało" moją julke, że gdybym sie nie rozientował to zapewne dziś już bym tu nie pisał. "zapomnieli" zakręcić... śruby piasty koła!!!!! o innych wtopach nie napisze bo szkoda klawiatury i moich nerwów.
    Wiec jak sobie pomyślę o serwisowaniu Giulii QV to już mnie ciarki przechodzą!

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Czemu mnie to nie dziwi wcale ... No właśnie , to co przytaczam to tylko ułamek . Książkę można by napisać (przed 156 Bravka moja i Marea ojca swoje tam przeszły też...), z różnymi żenującymi sytuacjami.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

One man show.

Nawet nie przepraszam za OT, bo tu inaczej już chyba nie wypada pisać.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 14-06-2017 o 08:05
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Wy tu pierdu pierdu, a ja jestem ciekaw, czy AR sprzeda 100 000 Giulii w tym roku :-)

http://www.carsitaly.net/fiat-car-sa...a Romeo Giulia - USA
    http://www.carsitaly.net/fiat-car-sa...a Romeo Giulia - Europa

L.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    signiore Giuseppe Busso

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Czemu mnie to nie dziwi wcale ... No właśnie , to co przytaczam to tylko ułamek . Książkę można by napisać (przed 156 Bravka moja i Marea ojca swoje tam przeszły też...), z różnymi żenującymi sytuacjami.
    Miałeś same złe doświadczenia z tym serwisem, zresztą twój ojciec też, to po jaka cholerę dawałeś tam kolejny samochód , na co liczyłeś ? Raz może się zdarzyć, OK. dwa, że coś spieprzyli, jakąś pierdołę, ale ty uparcie za każdym razem do tego samego serwisu ??? PO CO ?

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał carramba Zobacz post
    Miałeś same złe doświadczenia z tym serwisem, zresztą twój ojciec też, to po jaka cholerę dawałeś tam kolejny samochód , na co liczyłeś ? Raz może się zdarzyć, OK. dwa, że coś spieprzyli, jakąś pierdołę, ale ty uparcie za każdym razem do tego samego serwisu ??? PO CO ?
    Gdyż to serwis najbliższy do napraw gwarancyjnych, jedyny, następny na zrobienie czegokolwiek wymagałby podróży i całego dnia. Przy ilości awarii - dość mało praktyczne.

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Gdyż to serwis najbliższy do napraw gwarancyjnych, jedyny, następny na zrobienie czegokolwiek wymagałby podróży i całego dnia. Przy ilości awarii - dość mało praktyczne.
    Przy tej ilości złych doświadczeń i też jak rozumiem dowodów na błędy i uchybienia.. aż dziwne że nie doniosłeś uprzejmie do FCA by im odebrali autoryzację. No chyba że to w większości koloryzowanie..

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

To trzeba było zmienić markę a nie brnąć ciągle w ten awaryjny włoski złom spod znaku Fiata czy AR. Masz 3 zacne Alfy a od kilkunastu stron nic merytorycznego nie napisałeś tylko zrzędzisz jak stara baba. Ileż można w kółko to samo.