Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Etykieta wskazuje poziom hałasu na wysokości 1,2m nad ziemią i w odległości 7,5 m od samochodu jadącego z wyłączonym silnikiem. Wiadomo, że różne pasma dźwięków mają różną przenikalność przez przeszkody i w różnych autach te dźwięki mogą być inaczej słyszalne.
Te etykiety nie podają wielu ważnych parametrów jak hamowanie na suchym, prowadzenie, czy podatność na aquaplaning, więc trzeba się posiłkować dodatkowymi testami. Jednak parametr hamowania na mokrym daje dużo do myślenia i odzwierciedla częstą sytuację drogową, gdy ktoś przed nami gwałtownie hamuje. Badaniu poddaje się hamowanie na mokrym z prędkości 80km/h do 20km/h. Różnica między klasą A a F to 18m drogi hamowania! Między jedną klasą to 3-4m. Ja jakoś specjalnie nie szaleję po drogach za to już kilka razy musiałem hamować ostro na mokrym i raz się nie udało (na szczęście skończyło się na drobnych zadrapaniach), więc to dla mnie dość istotny parametr
Ostatnio edytowane przez viader ; 22-03-2016 o 14:57
Panowie, jeździ ktoś na oponach SPORTIVA PERFORMANCE ? Moje Continental Sportcontact 3 mimo wysokiego bieżnika mają pęknięcie przez całą długość opony więc strach jeździć. Co do tych opon które chce kupić to jest to marka Continentala i produkowane są w Francji, a cena bardzo przystępna. Chyba, że ktoś ma 1 szt continental sportcontact 3 215/45/17 6mm ?
To który z nas testuje ;D?
Witam, mam szybkie pytanie, które opony wybrać - Vredestein Ultrac Vorti czy Goodyear Eagle F1 Asymmetric
Caly czas sie zastanawiam. Docelowo to sa opony do mito. 70zl /szt wiecej sa calkiem fajne falkeny. Najchetniej bym kupil pirelli pzero gt jak mam w 159, ale przy 205/45/17 to prawie 2000zl.
- - - Updated - - -
Caly czas sie zastanawiam. Docelowo to sa opony do mito. 70zl /szt wiecej sa calkiem fajne falkeny. Najchetniej bym kupil pirelli pzero gt jak mam w 159, ale przy 205/45/17 to prawie 2000zl.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km
Kupiłem Fuldy Sport Control. Założyłem je 2 tygodnie temu i przejechałem zaledwie 2 tysiące. Na pewno jedne z najcichszych opon na rynku. Żadnych sytuacji awaryjnych na nich nie miałem ale też jeździłem raczej spokojnie.