U mnie dzisiaj auto po 7500 tysiąca pękł wąż od turbiny wymiana na gwarancji auto straciło moc i check engine
Po takim przebiegu to nie dziwota.
I tak, że tyle wytrzymał sam silnik...![]()
doczekałem się, po 100tyś. rozleciał się plastikowy korek wlewu oleju do silnika, podobno to normalne. Koszt to 35zł i mogłem zrobić dolewkę.
U mnie 50 tys przebiegu i na narazie nic się nie dzieje. Zero kontrolek, dziwnych dźwięków, awarii etc.
Dobra sztuka. Brzmienie wydechu bardziej tłuste i sportowe się zrobiło.
U mnie się już trochę tego nazbierało:
Dwumas przy przebiegu 30tyś,
Jakiś czujnik przy skrzyni biegów,
Radio przerywało,
Coś skrzypiało w zawieszeniu,
Wszystko na szczęście naprawili w ASO na gwarancji
A i uwaga na zamarzające uszczelki w drzwiach
Obecnie przebieg 40 tyś
U mnie przy przebiegu ok 25 tyś. po zatankowaniu paliwa w Czechach wyskoczył check. Po sprawdzeniu w ASO okazało się, że to błąd pierwszej sondy lambda (za niskie wskazania). Potem jeździłem i nic się nie działo, zatankowałem na Amic - przejechałem 5 km i znowu check. Podłączyłem się już sam przez MESa i znowu ten sam błąd, skasowałem, tankuję teraz na BP i na razie spokój. Czytałem, że TBi podobno bardzo jest czułe na jakość paliwa. Jak zacznie wywalać checki częściej będę musiał wymienić pierwszą sondę na nową. Co do dźwięków to mam brzęczenie z przednich boczków drzwi ale tylko gdy temperatura na zewnątrz przekracza 30 stopni. Trochę to dziwne w samochodzie zaprojektowanym w południowym kraju![]()
Jeżeli można nazwać to usterką to u mnie po przebiegu około 5 tys jakby zaczęła się rozchodzić tapicerka na przednich siedzeniach.
Wymienione na gwarancji poszycie.
Po następnych 5 tys nic się nie dzieje.
U mnie drobna usterka przebieg 12 tysiecy nie działa w fotelu pasazera podparcie odcinka ledźwiowego