Moim zdaniem o wiele za bardzo zmęczone jak na taki przebieg.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moim zdaniem o wiele za bardzo zmęczone jak na taki przebieg.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czy miał ktoś okazję oglądać 159 Tbi z Carserwisu w Warszawie ?
carserwis.pl/samochody-uzywane/alfa-romeo_159_33063
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-salon-polska-pierwszy-wlasciciel-serwisowany-ID6ysnZR.html
Auto stoi już jakiś czas a z tym silnikiem i znaną historią powinno zejść na pniu. Myślicie że warto się nią zainteresować na poważnie za taką cenę ?
W końcu zdecydowałem i nadszedł czas aby dołączyć do grona Alfoholików!
Poszukuję Brery. Warunki konieczne to silnik TBI oraz pełna faktura VAT.
Na chwilę obecną tylko niedawno wymieniona w tym temacie czerwona brera z Tarnowa spełnia powyższe warunki.
Zastanawia mnie tylko czy cena aby nie za wysoka... W styczniu była oferta za 55k pln, ale tylko 50k przebiegu, skóry i również pełna historia.
Pomimo wyższej ceny, to względnie wydawała się bardziej korzystna.
Tym bardziej, że udało mi się dowiedzieć, że ww czerwona brera ma sporo niedoskonałości lakierniczych, porysowane felgi i lekko wgnieciony przedni zderzak. Mechanicznie bez zarzutu.
Uważacie, że warto się skusić? 47k pln za auto z przebiegiem 142k? A może znacie jakiś inny egzemplarz tbi z FV?
Jestem z Tarnowa i oglądałem pobieżnie tą brere. To co mi się rzuciło w oczy tak jakieś dziwne zacieki i zaraz obok nich zmatowiony lakier jak by papierem ściernym (tylne prawe nadkole) swoją drogą myślałem że brery mają takie naklejki zabezpieczające na tylnych nadkolach. Kratka w grilu jest dorobiona z jakiejś siatki. środek wyglądał na zadbany, raczej nie było palone. Tarcze hamulcowe do wymiary albo do przetoczenia bo ranty były na nich straszne. Silnika nie odpaliłem bo był rozładowany akumulator. Pani która pokazywała mi ten samochód nie namawiała mnie na niego za bardzo co może wydawać się podejrzane![]()
Jeśli masz do wyboru Brerę za 50.000 zł na umowie K-S lub 50.000 zł netto na FVAT to ta pierwsza Brera będzie dla ciebie tańsza, bo od drugiej odliczysz tylko połowę VATu (wątpię, żebyś bawił się w pełne odliczanie i udowadnianie że nie używasz auta prywatnie). A na polskim rynku jest jakoś dziwnie tak, że do pełnej faktury VAT trzeba doliczyć właśnie kwotę VATu do ceny rynkowej auta.
Inna sprawa, że ograniczanie się tylko do aut z VATem jest ograniczenie niewielkiego rynku tylko do kilku (jednego?) egzemplarzy w całej Polsce.
Robimy lekki offtop, ale muszę zaznaczyć, że auto chcę wziąć w leasing. Przy aucie na umowie K-S, leasingodawca do ceny sprzedaży doliczy 23% vat'u. Wychodzi na to samo. W obu przypadkach odliczam 50% podatku od takiej samej kwoty.
Auto, które wspomniałem powyżej, kosztuje 38000 netto, 46900 brutto. Czyli po odliczeniu kosztuje mnie 42500. Aby auto na K-S wyszło mnie tyle co na FV23% musiało by kosztować 38k pln,
Nie zauważyłem żeby auta z fv były droższe o 23% względem tych sprzedawanych bez faktury. Moja np była w cenie rynkowej z fv.
Drugi akapit to już niestety prawda, w przypadku takiego modelu jak 159 czy Brera, jak do tego dorzucić jeszcze tylko jeden silnik to dodatkowe kryterium fv może sprawić że po prostu nie ma czego kupić w Polsce.
Jest też podobno procedura leasingowania auta sprowadzonego przez zaufanego sprzedawcę ale to musiałbyś pytać tam gdzie leasing planujesz.
PS. Umowa sprzedaży, nie ma czegoś takiego jak umowa kupna sprzedaży w Polsce.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka