I trzymaj się tego żeby były też RF skoro już tyły takie kupiłeś. Raz kupiłem używki, akurat były prawie nowe 8mm (dla felg), niestety okazało się że były mega wyząbkowane i za grosz wystawiłem jako wyząbkowane na olx a sam kupiłem nowe. oszczędny często płaci 2 razy
Wiem, ale było wiele przypadków np jeśli chodzi o ilość kamizelek odblaskowych w Austrii/Niemczech, z policjantem nie dogadasz się, czasem ma Cię w nosie i Konwencje Wiedeńskie - nie puści Cię zanim nie zapłacisz mandatu, a jak zapłacisz to po ptokach.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Będę zwracał uwagę, dzięki![]()
Porządkując..
1. Gdzie znalazłeś info, że ta felga będzie pasować?
2. Skoro masz 2 szerokości opon, to muszą być 2 szerokości felg (a pokazujesz jedną)
3. 8,5" na oponę 225? Słaby pomysł
4. Tył RFT, przód zwykłe? Słaby pomysł
5. Inna marka przód/tył - tu bym wielkich zastrzeżeń nie miał, byle rozmiary i typ opon się zgadzał (najważniejsze, że na tył idzie opona dobrej jakości)
6. Zakup opon z 17 roku - o ile mowa o NOWEJ oponie, a nie używanej, to też nie ma zastrzeżeń, bo nie różni się ona jakością od świeżej (chyba, że kupujesz od "Pana Władzia", a ten trzymał je przez ostatnie 2 lata pod chmurką..)
7. I nie patrz tak na te etykiety, bo to ma tyle wspólnego z rzeczywistością, co alfy na lawetach..
naprawdę ciężko zrozumieć o co ci chodzi - na myśl przychodzi mi jeden rysunekproponuje trzymać se tematu.
powiem ci iż jako posiadacz samochodu ze złomowiska w życiu by mi do głowy nie przyszło robić taki cyrk z oponami- nie dość ze namieszane rozmiarowo z niehomologowanymi rozmiarami to jeszcze rożne konstrukcyjne przód i tył. Do tego budżetowe opony ze słabymi właściwościami jezdnymi na osi prowadzącej.
czekam na wątek o bieżnikowanych bo ponoć kogoś szwagier przejechał 100 tkm i jeszcze żyje.
Ostatnio edytowane przez Dareek ; 02-01-2021 o 11:29
to co masz dać na ciemne szyby dach i lusterka zainwestuj na początek w porządnie opony we właściwym rozmiarze i odpowiednie felgi bo to jakiś dramat co tu piszesz. popytaj specjalisty @kołpak to ci doradzi aby nie zrobić sobie i komuś krzywdy bo to ani nie będzie wyglądać a tym bardziej dobrze się prowadzić.
Wiem że kolega się zna ale zawsze tak musi być ?
to również dotyczy pierwszego pytania owszem slaby pomysł ale akceptowalny rozmiarowo3. 8,5" na oponę 225? Słaby pomysł
6.0 – 8.5 , 225 mm
8.5 – 10.0, 255 mm
Kolego wybacz ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Ja bym za twojego salonowaca full bieda nie dał tyle kasy wole USA full wypas za połowę ceny.