Ja to tylko tu zostawię...
http://www.kia.com/pl/aktualnosci/wi...er-znamy-ceny/
3,3-litrowe V6 twin-turbo o mocy 370 KM za 234 900 zł. To auto będzie hitem na rynku.
Ja to tylko tu zostawię...
http://www.kia.com/pl/aktualnosci/wi...er-znamy-ceny/
3,3-litrowe V6 twin-turbo o mocy 370 KM za 234 900 zł. To auto będzie hitem na rynku.
Ten Stinger trochę wielki - 4,8 metra. Ale ciekawe co to będzie. Ponoć zabrała Kia inżynierów działu 'M' z BMW do projektu tego auta.
A co do ceny/mocy/ilości cylindrów/pojemności to w tej cenie już coś jest na rynku - wspominane tu nieraz Infiniti Q50 - RWD/AWD, 400 koni, V6 (turbo lub wolnossące z hybrydą).
Co do "jechania" mazd 6 - jedzie dokładnie tak jak ma jechać auto tej klasy/kategorii, dokładnie zgodnie z przeznaczeniem swoim. A że niektórzy próbują z niej zrobić coś czym nie jest i nigdy nie miała być? cóż. Czy komuś przyszłoby do głowy ciągnąć Alfą 4C lawetę ? no właśnie, odwrotnie też nie. Chyba to oczywiste.
Jest 20 cm dłuższy od Giulii, ale to właśnie dla wielu będzie atut. Pomijając już tę topową wersję, to 2.0 255KM z napędem na tył za 150k grubo namiesza na rynku.
na temat mazdy sie nie bede juz wypowiadal, wlasnie swoja sprzedaje za kilka minut i plakal po niej nie bede. To taka japonska skoda jak dla mnie
stinger jest przekozakiem faktycznie, w zasadzie chyba jedyne auto, ktore w cenie ok 230k jest w stanie mnie odwiezc obecnie od giulii veloce
q50s tez rozwazalem to w hybrydzie akurat, ale infiniti ma dwie mega istotne wady - kierowanie by wire (choc to jeszcze idzie przywyknac) i to prze-paskudne wnetrze rodem z mojego starego hyundaia elantra. Naprawde nie wiem komu to sie podoba
natomiast stinger wyglada jak S7, jezdzi jak S7 (przynajmniej na papierze), wnetrze ma piekne (subiektywnie) - niby takie uproszczone troche jak S3, ale nie przypomina az tak bardzo GolfaWyposazenie w zasadzie ze wszystkim, o czym mozna pomyslec (Harman, nawi, kola 19ki). Jedyny problem ze jej nie ma i nie mozna pojezdzic, oraz to, ze pewnie przez pierwszy rok ciezko bedzie ją dostac ponizej tej ceny wyjsciowej. Na wartosci nie powinna tracic za szybko wg mnie, bo Kia jakas renome ma, to auto juz staje sie legendarne w value/money i w sumie to o ile moze staniec z tych 230 tys?
mysle ze wrazenia z jazdy 330konnym V6 z glosnikami HK są w stanie zabrać wzrok z kierownicy z napisem KIA))
poza tym marka.... Kia jest niezłą marką obecnie - od bardzo dawna robią bardzo udane Ceedy, piękną optimę (szczegolnie w kombi) i daja 7 lat gwarancji, wiec raczej ufają w jakość tych aut. Fabryki nowe, razem z LG i Samsungiem tworzą PKB Korei, wiec nie moga sobie pozwolic na wieksze wpadki. Brakowalo tylko silnika, a dostajemy i silnik i cala reszte) Pytanie jak to sie bedzie zachwowywac, przechylac, isc bokiem, kierowac etc - przy takich osiagach to moze byc kluczowe
Otóż to! sam tak ją nazywam i tak też traktuję. Z wyjątkiem tego, że nie odrzuca jak skoda. Chyba nie liczyłeś że to coś innego, niby na jakiej podstawie?
...iść bokiem ? - 5cio metrowy kolos ?(BTW Giulia nie pójdzie
) . To wygląda na typowe Gran Turismo (współczesne) - pojemność silnika, moc , wygoda, zakręty drogowe - tyle / aż tyle. Ciekawe, i bardzo fajnie że Koreańczycy tu i tam prztyczki rozdają i całkiem szybko tego Stingera wprowadzili do sprzedaży od czasu zapowiedzi.
Co do tej wielkości to na pewno dla wielu klientów zaleta, ale dla również wielu wada. Giulia ma rozmiar akurat. Nie przerośnięty bez sensu, zgrabny i faktycznie dla kierowcy, z potencjałem czasem kogoś zabrania nie niewygodnego.
A wnętrze Q50- komu się podoba ? - pewnie Japończykom podoba. Oni są dziwni. Albo komuś kto nie zwraca na nie uwagi a auto jest dla niego narzędziem.
Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 28-07-2017 o 12:09
Stinger to jak dla mnie nieporozumienie, auto rozmiarami pasuje do segmentu E, czyli limuzyny, a wyglądem raczej przypomina transformersa po przejściach. Za wielkością idzie masa, więc to nawet do pięt nie będzie dorastać Giulii pod względem frajdy z jazdy. Nawet widać to po osiągach - 255 koni stinger za 150kpln ma podobne do giulii 200km, za 130kpln. W zyciu bym się nie zastanawiał nad takim paskudztwem.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była