W którym miejscu coś takiego napisał?
W którym miejscu coś takiego napisał?
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
I znów wychodzi kompletny brak umiejętności czytania ze zrozumieniem... czy ja gdziekolwiek napisałem, że opona kogoś uratuje?
Tutaj wchodzą w fizykę i rajdy wrc, a na języku polskim chyba spali jak było czytanie ze zrozumieniem
Jak dla ciebie to wszystko to marketing odnośnie indeksów nośności i prędkości dziwie się, ze nie podlinkowałeś zimówek marki LingLong![]()
to zobacz co sam napisałeś , a potem krytykuj
Z mojej strony EOT bo rozmowa w tym temacie z niektórymi to jak rozmowa ze ślepym o kolorach... piszcie sobie dalej sami ja i tak już mam dawno nowe zimówki uszykowane w garażu w bardzo drogim i nie nadającym się na zimę rozmiarze 225/50R17![]()
Na moje to możesz mieć ze złota te opony ...
Fred i Roberto ale zaspamowaliscie cały temat od kilku stron wstecz. Załóżcie sobie własne tematy i prowadźcie takie dyskusje a ten zostawcie dla ludzi, którzy pytają o sprawę opon.
Panowie doktoryzujecie się z tematu, który jest w miarę oczywisty tym bardziej że w zasadzie każdy ma racje, bo każdy auto inaczej użytkuje. 205/55R16 się nie nadają?? Jak ktoś mieszka w górach albo na wsi to oczywiście że nie, ale jak jeździ po takiej np odśnieżonej Warszawie to już niekoniecznie, choć faktycznie jest to ciut przymało do 159 i lepiej wziąć 205/60, które też tu krytykujecie, ale dla kogoś kto jeździ w obrębie dużego miasta i raczej na krótkich odcinkach to nie będzie zła opona. Inaczej jak ktoś jeździ po autostradach i również zimą lubi deptać, wtedy tez macie rację że 17" jest jedynym i mądrym wyjściem, pod warunkiem że guma nie będzie 7 letnią igłą lub super opiniowanym chińczykiem. Kłótnia czy węższa opona lepsza też jest bez sensu bo porównując identyczny produkt w 2 rozmiarach to w kopnym śniegu, lodzie czy błocie ta węższa zbierze się lepiej bo wspominanej tutaj fizyki nie oszukacie, ale tu znowu pamiętać należy że liczy się klasa opony. łysa lub chińska nawet o szerokości motocyklowej nie da rady gumie klasy premium. Dlatego jak ktoś pisze że tylko taki a nie inny rozmiar to niech napisze gdzie i jak jeździ. A jak ktoś powie że nie ma po co kupować conti bo taki np barum jest super to niech się zastanowi dlaczego jeździ 159 a nie np golfem III/porównanie przypadkowe/ przecież to auto i to auto.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...