Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

symeo
    Gość

Domyślnie

Cześć,
    Wtrącę nos w temat. Czytałem paręnaście stron, próbowałem wyszukiwać i mam nadzieję, że się nie powtórzę. Wpadło mi w oko takie oto moje marzenie:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sw-...C24976437.html

Czy może ktoś z Was spotkał się, widział, słyszał coś o tym egzemplarzu. VIN: ZAR93900007153478
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    ALFA 159 2,0 JTDM 170

Domyślnie

Cytat Napisał damiann Zobacz post
    PeeN, dzięki za Twojego posta, samochody, które opisałeś były/są w moim polu zainteresowania. Teraz bynajmniej wiem czego się spodziewać.
    Co myślicie o tym z placu reiffeisen? http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C25079079.html . Ktoś już ją oglądał i konkluzja była taka, że samochód długo stał, akumulator rozładowany, a obsługa nie potrafiła tego ogarnąć. Może ktoś napisać więcej o stanie tego auta?

Ja oglądałem te auto na początku stycznia wracając z wakacji. O blachach się nie wypowiem bo nie sprawdzałem, rzucało się w oczy powycierane siedzisko ( trochę za szybko jak na 70 tys km ), akumulator już wtedy był rozładowany, więc nawet nie można było zapalić i już wtedy jeden ze sprzedających twierdził, że auto stoi krótko, a drugi jakieś kilka miechów :-).

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Indy
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 Distinct., 2.4 JTDM, 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał damiann Zobacz post
    PeeN, dzięki za Twojego posta, samochody, które opisałeś były/są w moim polu zainteresowania. Teraz bynajmniej wiem czego się spodziewać.
    Co myślicie o tym z placu reiffeisen? http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C25079079.html . Ktoś już ją oglądał i konkluzja była taka, że samochód długo stał, akumulator rozładowany, a obsługa nie potrafiła tego ogarnąć. Może ktoś napisać więcej o stanie tego auta?

Witam, widziałem to auto w czerwcu tego roku.
    Mam wycenę tego auta wykonaną przez Dekrę 26 stron ze zdjęciami w pdf (jak chcesz to mogę Ci przesłać emailem) – otrzymałem od sprzedających.
    Auto stoi na tym placu od Października 2011, na fachową pomoc sprzedających tam bym nie liczył, bo mijają się z prawdą - ogólnie nie polecam tego miejsca.

Jeśli chodzi o samo auto to maska, błotniki do malowania, poza tym dużo odprysków na pozostałych częściach karoserii.
    Auto miało prawdopodobnie malowaną klapę bagażnika.
    Bagażnika nie można było otworzyć, nie wiem co było przyczyną.
    Opony letnie kompletnie łyse, brak kompletu zimowych.
    Akumulator rozładowany, osoby obsługujące ten plac nie miał zielonego pojęcia jak odpalić to auto, ostatecznie po godzinie się udało.
    Jechałem tym autem i bardzo ciężko działała skrzynia biegów.
    W warsztacie w Rawie nie mieli odpowiedniej wersji oprogramowania, żeby podłączyć się z kompem. Poza tym dla mnie te warsztaty są mało wiarygodne (wszyscy prawie się znają), a auta nie można sprawdzić wg sprzedających poza Rawą.

Środek zużyty i nie wygląda na 70 tys. km.
    Brak dokumentacji auta - nie było książki serwisowej.

Na własną rękę dowiedziałem się, że zostało zakupione z tego co pamiętam we Wrocławiu.
    Miało robiony Chip-tunning oraz było wymieniane sprzęgło i dowiedziałem się, że brało udział w kolizji i był wymieniany przedni zderzak i chyba malowany tylni.

Poza tym obserwuje co jakiś czas to ogłoszenie i cena zaczęła się na początku tego roku od 46tys netto i tak sukcesywnie jest zmniejszana.

Użytkownik Rowerzysta Avatar JacekPlacek
    Mieszka w
    ---
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Witam, noszę się z zakupem AR 159 kombi, w związku z tym mam prośbę o ocenę dwóch poniższych aut

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9jtd-lift-navi-skora-vat-23-i2562607567.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C25006432.html

czy może ktoś z Was widział je na żywo?
    pzdr Jacek

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

[QUOTE=JacekPlacek;946608]Witam, noszę się z zakupem AR 159 kombi, w związku z tym mam prośbę o ocenę dwóch poniższych aut

czy rozmawiałaś z kimś z tego ogłoszenia? pytam ponieważ w tytule i w treści ogłoszenia jest używane słowo/a "NAVI" i "Nawigacja GPS" co autor miał na mysli? Pytam ponieważ nie mogę odnaleźć tego urządzenia za żadnym ze zdjęć

Użytkownik Rowerzysta Avatar JacekPlacek
    Mieszka w
    ---
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Witam, tak rozmawiałem ale nie zwróciłem uwagi na brak navi, gość podał mi nr VIN (czekam na sprawdzenie) i zgodził się na ewentualną wizytę w ASO.
    Co sądzisz o tych autach, tak na oko w tej bez navi zwróciłem uwagę na brak znaczka giugiaro na lewym błotniku, który był malowany (dowiedziałem sie o tym telefonicznie)
    dziekuje za odzew i pozdrawiam aha byłbym zapomniał w pierwszej malowany prawy błotnik, drzwi i klapa bagażnika

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Pewnie chodzi o wyświetlanie piktogramów/strzałek na małym ekraniku między zegarami

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Indy
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 Distinct., 2.4 JTDM, 210KM

Domyślnie

[QUOTE=axel40;946626]
    Cytat Napisał JacekPlacek Zobacz post
    Witam, noszę się z zakupem AR 159 kombi, w związku z tym mam prośbę o ocenę dwóch poniższych aut

czy rozmawiałaś z kimś z tego ogłoszenia? pytam ponieważ w tytule i w treści ogłoszenia jest używane słowo/a "NAVI" i "Nawigacja GPS" co autor miał na mysli? Pytam ponieważ nie mogę odnaleźć tego urządzenia za żadnym ze zdjęć
    Na pewno chodzi o navi zewnętrzną.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Witam, tak rozmawiałem ale nie zwróciłem uwagi na brak navi, gość podał mi nr VIN (czekam na sprawdzenie) i zgodził się na ewentualną wizytę w ASO.
    Co sądzisz o tych autach, tak na oko w tej bez navi zwróciłem uwagę na brak znaczka giugiaro na lewym błotniku, który był malowany (dowiedziałem sie o tym telefonicznie)
    dziekuje za odzew i pozdrawiam aha byłbym zapomniał w pierwszej malowany prawy błotnik, drzwi i klapa bagażnika
    Prześlij mi numer VIN na PW.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Wichura87
    Gość

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C25006432.html

czy może ktoś z Was widział je na żywo?
    pzdr Jacek
    Cześć Jacku.
    Ogladałem tą drugą Alfę SW w Białymstoku na początku lipca. Salon sciągnął auto z Francji, książki są, przebieg wydaje się oryginalny. Przyjechała z awaria skrzyni, którą naprawili oryginalnymi cześciami w swoim serwisie. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to jest mocno poobijana, oba zderzaki do bezwzględnego malowania, w środku do czyszczenia. A poza tym 4 lipca w Białymstoku była potężna burza i Alfa jest po gradobiciu (dach, maska dosyć mocno, może już zrobili). Ogólna ocena średnia i nie warta tych pieniędzy, które sobie życzą. Jedyne plusy to skóra z elektryką i gwarancja autoryzowanego salonu jeśli chodzi o oryginalność przebiegu.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 21-08-2012 o 09:44