Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Kolega kupił BMW nowe . W ASO "zalecili " wymianę panewek co 70tkm [emoji3]. No i trza przeprosić T.Sy [emoji12]

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Kolega kupił BMW nowe . W ASO "zalecili " wymianę panewek co 70tkm [emoji3]. No i trza przeprosić T.Sy [emoji12]

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
    Jakie BMW? model, pojemność, moc, rok budowy?

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Pewnie jakaś eMka v10. BMW to dziś auta wymagające bardzo głębokiej kieszeni jeśli chce się je utrzymać w dobrym stanie.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał osy4 Zobacz post
    Wszystkie auta maja wady tylko niektórzy producenci szybko działają i je usuwają. Albo wprowadzają akcje serwisowe i gratyfikuje klinenta. Dbają o dobre imię a nie olewaja i liczą ze minie fala niezadowolenia.
    Dobrym przykładem są tutaj silniki 1.8 i 2.0 tfsi vel "porazka olejowa" czy pierwsze 2.0 tdi ze świetnym smarowaniem... Również n47 i n57 albo n53 od BMW świetnie "pasują" do tej zasady. Ech....

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Cytat Napisał karluum Zobacz post
    Chodzą plotki, że FCA zostanie sprzedane Chińczykom ale wcześniej zostaną wydzielone marki jak Ferrari, Maserati oraz [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo (być może coś amerykańskiego jeszcze). Myślę, że wszelkie ruchy modelowe w Alfie zostaną wstrzymane póki sytuacja się nie wyjaśni. Pomysł na markę jest, [notranslate]Alfa[/notranslate] wejdzie do F1 jako dostawca silników dla Saubera (naprawdę będą to silniki Ferrari) by zapewnić światową promocję. Bez tego nie ma sensu ruszać na walkę z gigantami w luksusowym sektorze samochodów. W 2018 wszystko się wyjaśni.
    A po co rodzina Angielli miała by pozbywać się FCA.?
    Zrobili interes życia kupując Chrysler. Zyski rosną. Zadłużenie spada.
    Taka plotka może być wyłącznie formą nacisku na włoski rząd lub inwestorów.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał osy4 Zobacz post
    Wszystkie auta maja wady tylko niektórzy producenci szybko działają i je usuwają. Albo wprowadzają akcje serwisowe i gratyfikuje klinenta. Dbają o dobre imię a nie olewaja i liczą ze minie fala niezadowolenia.
    o dokładnie - nikt nie ma pretensji do Alfy że mają te swoje bugi (do tego świetnie jeżdżą). Pretensje są za poziom serwisów i beznadziejne podejście do klienta, do usterek, do reklamacji. Momentami mam wrażenie, że oni zapominają ilu ludzi może zniechęcić jeden maruda jedną pierdołą, i jak trudno później mozolnie odbudować jakieś zaufanie. Pracowałem kiedyś dla gościa z Bimmer-tech.net. Bardzo wymagająca klientela. I naprawdę mniejszy opierdziel zgarniałem, jak mu kiedyś na wylot przetopiłem dremelem ekran od nawigacji (próbując spolerować rysy za kilka tys zł niż jak gość na forum napisał, że przez 24 godziny nie doczekał się odpowiedzi na maila. A jak kiedyś gość założył nam konflikt na paypalu, wysłaliśmy mu brakującą część i jeszcze dużą rekompensatę jakimś DHL super expresem za kilkaset baksów, choć tak do końca nie miał racji..... Zobaczcie opinie na googlu np. Na forum jak ktoś złe słowo na niego powie, jest linczowany natychmiastowo żeby się schował ze swoimi bzdurami - tak mu się udało wyrobić markę. Pracodawcą był.... hmmm.... bardzo średnim )) ale przez 3 miesiące naprawdę mnóstwo się nauczyłem od niego w kwestii obsługi klienta.

ale to byli klienci BMW, przyzwyczajeni do traktowania ich poważnie.
    I mam nadzieję kiedyś wychować alfę w ten sposób, dla jej własnego dobra
    na razie moja satysfakcja z kontaktów z FCA zaczyna się i kończy na panu Marku B - to trochę słabo żeby jeden człowiek na całą Polskę świecił oczami za tych parchów w ASO i centrali! Są tam pewnie sensowni ludzie, niestety stłamszeni zapewne przez tych leniwców z Włoch
    Ostatnio edytowane przez makaronek ; 25-09-2017 o 21:58

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

Mała dygresja odnośnie wysokiej ceny Giulii. Ostatnio czytam test nowej Octavi. 2.0 diesel, 4x4, wysokie wyposażenie (wersja k&l czy coś) i chcą za to auto ponad 180 tys. Trochę sporo... Jak widać Skoda zaczyna mieć ceny "premium"

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał b0rn20wn Zobacz post
    Mała dygresja odnośnie wysokiej ceny Giulii. Ostatnio czytam test nowej Octavi. 2.0 diesel, 4x4, wysokie wyposażenie (wersja k&l czy coś) i chcą za to auto ponad 180 tys. Trochę sporo... Jak widać Skoda zaczyna mieć ceny "premium"
    Jakoś fałwej musi zarobić na kary za dieselgate - czemu nie wciskaniem Januszom Skody w cenie Audi
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

nie przesadzałbym z tą ceną Skody - LK to takie Vignale Forda - auto klasy średniej z elementami premium. Po dołożeniu w konfiguratorze wszystkich niepotrzebnych pierdół do dużego diesla (tu pewnie akcyza się kłania, a nie polityka skody) wyszło faktycznie ok 170 tys. Drogo i bez sensu jak to przy skodzinie, ale tendencji "cenami idą w premium" też bym nie upatrywał. To tak jakby mówić, że nowe AMG można kupić za <200 i że Mercedes idzie w budżetówki - niby można (a45/cla45), ale czy to jest AMG? Takie z tego amg jak z laurenklementa premium

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

A znacie dziś jakąś markę samochodową która nie wali klientów w rogi gdzie tyko się da? Bo ja nie.

(wykluczam takie jak Ferrari, Bentleye itd bo dla tej Klienteli cena ma być ostatnią rzeczą jaką rozpatrują)
    Kwestia tylko w jaki sposób to robią, zawoalowany niby-ekskluzywnością (np. Audi czy BMW) czy bezczelny.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL