Tak znam to FCA. Marża koncernu w I półroczu 6,7%.
Tak znam to FCA. Marża koncernu w I półroczu 6,7%.
jak rozumiesz marżę? bo przy 7% marży byliby na gigantycznej stracie
Bardzo podoba mi się Giulia
Chciałem wziąć Veloce benzynke w leasing z wysokim wykupem
ale moim zdaniem przy tak beznadziejnym podejściu FCA do finansowania zastanawiam się czy w ogóle wybierać się do salonu i robić sobie smaka
Większość aut sprzedaje się obecnie w leasing, wolał bym znacznie bardziej Julke, niż niemca, ale jeżeli konkurencja auto rynkowo droższe o 40 000 pln proponuje mi na ten sam okres czasu z ratę leasingu o ponad 500 pln niższą to trochę kaszana.
Idź do innej firmy leasingowej. Tzw. wynajem jest teraz bardzo popularny wszyscy go oferują. Ważne jest to jaka jest procentowa suma opłat. W FCA 108,...% a ile w VW? VW widzę daje też bezpłatny pakiet przeglądów. Tu trzeba zabulić. Rozmawiałem z osobą z innego banku i stwierdziła że ofertę VW Leasing trudno przebić jeżeli chodzi o finansowanie swoich produktów.
Ta oferta Audi jest nie do przebicia. 86000 spłaty w 3 lata dla auta o wartości 196000 złotych to tylko 43% wartości auta. Skąd tak niska kwota? Pewnie stąd, że takie auto można kupić już za kwotę 150.000 netto i mniej, a cena 196 jest po to, żeby oferta na perfect lease ładnie wyglądała?
Ja wzialem wysoki wykup w PKO Leasing - polecam. Choc nie moge sie doczekac na oferte od "mojego" czlowieka tam, wiec uderz do nich osobno.
Różnica na korzyść jest taka, że na samej cenie auta możesz negocjować do woli. Dodatkowo jeszcze jak ja brałem do wynajmow flotowych (PKOL robi takie, nie roznia sie niczym od leasingu z wykupem ok 50%) to jeszcze spadla cena auta. Kolejna figura to wykup - w pkol zbliża się do 50%, wiec realnie placisz o wiele mniej za te 3 lata. RObia tez oferty na 0% inicjalnej (polecam przy wysokim wykupie, bo w razie np kradzieży mamy mniejszą stratę).
kolejna rzecz - ubezpieczenie. PKOL zrobil mi za ok 3500 zł, inne najtansze zwykle przekraczaly 4000
ostatnia kwestia to o wiele lepsze podejscie PKOL niż np zas***ego mleasingu - mleasing robi np cesję ponad MIESIĄC, a PKOL - tydzien. Także choć oferty porównywalne z uwagi na cenę, ale wg mnie realcje o wiele lepsze z PKO.
takze masz:
- mozliwosc duzego rabatowania auta, bo leasing bierzesz z zewnatrz
- mozliwosc dodatkowej znizki na auto bo bierzesz z dzialu flotowego PKOL
- faktycznie wysoki wykup ok 50%
- całkowite wydatki za leasing ok 64% (raty + ini) na 3 lata
- niska cena ubezpieczeń
- sensowna obsluga
PKO jest jakie jest, mozna narzekac ze stare, ze betonowe, ze dla dziadkow, ale nadal sa najwiekszym naszym bankiem i maja najwiecej depozytow, co oznacza, ze ich koszt pieniadza jest najnizszy i moga go taniej pozyczac, chocby przez Leasing.
- - - Updated - - -
oferta nie jest "nie do przebicia" bo ja np mam na audi wyjściowo 20% rabatu, ktorego nie ma przy Perfect Lease (nie mozna zmniejszac ceny samego samochodu), wiec dolicz do tego 43% jeszcze 20% za niezrabatowane auto i oplate inicjalną i wyjdzie Ci juz 70%
1. w APL nie ma rabatu na auto, ktory normalnie wynosi ok 20%
2. w APL jest bardzo niekorzystna umowa leasingu, gdzie biorca jest ograniczany na każdym kroku
3. nie ma wg mnie fajnego audi za 180-200 tys. S3? jak ktoś chce golfa z udawanym 4x4 przeplaconego o 20 tys - prosze bardzo. A5? no fajne, ale w tej cenie to praktycznie golas ze slabszym silnikiem
Jak pisalem, mam 20% rabatu na audi jakie chce, ale nie umialem (nawet z tym rabatem) znalezc tam dla siebie nic ciekawego. Jedyną konkurencją wg mnie w tej chwili dla Giulii Veloce jest Q50s, i być może stinger
Jest osobny temat o leasingu, nie zaśmiecajcie tego (bo już jest dość zaśmiecony).
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była