kolego Dzixon ma 2.2 i zrobione mial ok.300 tys km i nic sie nie dzialo.Teraz kupil nowa tez 2.2 tylko srebrna
kolego Dzixon ma 2.2 i zrobione mial ok.300 tys km i nic sie nie dzialo.Teraz kupil nowa tez 2.2 tylko srebrna
Problem z nimi jest taki że lubią się rozciągać a wymiana jest dość kosztowna. Od jakiegoś czasu szukam jakichś informacji o zamiennikach. Jest kilka firm które robią całe komplety w rozsądnych kwotach ale nie wiem jak z jakością.
- - - Updated - - -
Co rozumiesz przez niewypał? Wszystko zależy od egzemplarza. Z tego co rozmawiałem z Tomkiem Twardowskim to trzeba pilnować maksymalnego poziomu oleju i nie powinno być problemów. Mój, co prawda to 1,9 ale to ta sama konstrukcja, jak na razie spisuje się bardzo dobrze...
Kwestia jest trudna. Jeżeli silnik wygląda na zadbany, jest czysty (ale nie świeżo umyty), zalany jest dobry olej, nie kopci, nie pryska olejem jak odkręcisz korek wlewu oleju, nie ma plam oleju w płynie chłodniczym, nie ma błędów związanych z silnikiem, to jest szansa że problemów nie będzie. Ale 100% pewności mieć nie będziesz. Im mniejszy przebieg tym lepiej. Nawet producent zaleca wymianę łańcucha po 150k km (nie jestem pewien tej wartości)
Tak, jeżeli są błędy P0014, P0015, P0016 które występują regularnie to rozrząd jest do roboty (wcale nie musi palić się kontrolka check engine).
- - - Updated - - -
Chyba najlepsze rozwiązanie to pojechać do dobrego mechanika, z tym że nawet w ASO często nie znają się na tych silnikach. Jak na razie wiem że w ASO Twardowski mają ten temat względnie rozpracowany (mają własne 2,2 i mieli z nim różne przejścia więc uczyli się na własnych problemach). W Carserwisie na Połczyńskiej już tacy kumaci nie są. Tyle mogę powiedzieć z własnych doświadczeń.
Witam wszystkich. Jestem swiezakiem na forum i jak narazie jezdze golfem ale chcialbym sobie kupic ar 159. Temat pewnie sie powturzy ale prosze was o wyrozumialosc. Zastanawiam sie nad kupnem 1,9 jtdm 150 km ale w gre wchodzi tez jednostka 2,4 210 km. Chcialbym sie dowiedziec jak wyglada spalanie w obydwu przypadkach i o czywiscie awaryjnosc bo kazdy z kim rozmawiam to mowi nie kupuj alfy bo z warsztatu nie wyjedziesz. Czytalem juz sporo opini o tym aucie i doszedlem do wniosku ze ludzie sie myla co do awaryjnosci tego auta. Prosilbym serdecznie o wasze opinie co do tego auta. Auto ma mi sluzyc na codzien. Ktora jednostka jest wedlug was lepsza? Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam wszystkich alfaholikow![]()
Było już o tym milion wątków...
Przejrzyj dokładnie forum, dział Alfa 159/Brera/Spider, poczytasz tam o problemach silników 1.9 oraz 2.4, ludzie też podają średnie spalanie w różnych przypadkach. Ciężko powiedzieć, która jednostka jest na codzień lepsza, bo nie wiemy w jakich warunkach będzie eksploatowana (krótkie/długie dojazdy, większość miasto czy większość trasa), jakie znaczenie ma dla ciebie moc silnika, jakie kultura pracy, itp, ile masz pieniędzy na zakup auta...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Auto planuje kupic nie wczesniej jak w przyszlym roku ale dzieki. Napewno forum bedzie moja lektura przez najblizsze tygodnie
Witam,
czy ktoś z forum może zna to autko?
http://www.lidercars.otomoto.pl/alfa...C25129724.html
z góry dzięki za wszelkie uwagi.
To ja od razu uprzedzę Twoje kolejne posty: Nie, te 1.9 jtdm z >2007 z przebiegami <100'000km, które widzisz na oto/alledrogo itp. za <35k zł to nie są okazje, nie, wcale nie są bezwypadkowe, tak, mają kręcone liczniki, nie, nie jeździł nimi Helmut tylko do kościoła w niedzielę i dostał pokutę by sprzedać za bezcen, nie, nie kupisz Ti za <40k zł... Szukaj z głową, kalkuluj realnie, przejżyj mobile.de i nie daj się nabrać, pozdrawiam
![]()