Świetny servis bmw vs. kupa w alfa romeo. Mam nadzieje, że kawa przynajmniej była godna prwdziwego premium![]()
lo
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Świetny servis bmw vs. kupa w alfa romeo. Mam nadzieje, że kawa przynajmniej była godna prwdziwego premium![]()
lo
Info z rynku chińskiego:
http://moto.pl/MotoPL/7,88389,225397...jest-tego.html
Alfa Romeo Nel Cuore
Kurcze wiem że bluźnię ale popatrzcie na ofertę od kuraka:
- https://www.br.skoda-auto.pl/microsi...nik_superb.pdf
Superb 280 kucy 4x4 automat kosztuje 125k przy czym mamy pakiet przeglądów i ubezpieczenie 0.9%
Ja się chyba złamie, czekam i czekam aż do giuli wpadnie chociażby android auto i się doczekać nie mogę
Sorry, ale karbonowy wał czy 50x50 masy nie sprzeda mi chyba tego auta. Giulią jechałem już parę razy, prowadzi się świetnie. Tylko jakaś tragedia z prowadzeniem u tej kury mogła by mnie powstrzymać.
Ostatnio edytowane przez deadswine ; 20-10-2017 o 21:00
A ja się teraz zastanawiam czy Veloce brało udział w przetargu policyjnym. W końcu wygrało F30 328i z gorszymi parametrami... a przecież już raz [notranslate]Alfa[/notranslate] wygrała przetarg z Policji.. swoją droga byłoby łatwo rozpoznać tajniaków
Sent from my iPhone using Tapatalk
Spowalniają? Niech spowalniają, albo lepiej niech całkiem zaprzestaną produkcji Gulii. A dlaczego?
159 to było to o co chodziło - przy pierwszym kontakcie wzrokowym wiedziałem, że muszę ją mieć. Fajna, wyróżniająca się, nowoczesna, czysta, zwarta, postawna, agresywna, sylwetka. Masywny tył z agresywnymi światełkami ( po zaświeceniu) Bez zbędnych przetłoczeń przypominających wiejskie tuningi z wiadrami zamiast rury wydechowej. Ten przód z okrągłymi światełkami i wysuniętym znaczkiem na wstępie "pożerał" na drodze. Fajne silniki (zwłaszcza diesla) super prowadzenie, awaryjność na stosunkowo niskim poziomie + niewygórowana cena nowego modelu - niestety to już przeszłość.
Giulia? Kupiłbym - bo stać mnie na to auto ale... no cóż - zupełnie odwrotne wrażenia niż przy 159. Sylwetka już na wstępie wygląda staro i nieciekawie. Przód jeszcze jako taki, tył nijaki - ukłon do klientów nijakiej od wieków Mazdy i od niedawna BMW ( tego im nie wybaczę). Jak na auto za prawie 200k zł to zdecydowanie za mało. Dbałość o szczegóły ( szczeliny i spasowanie nadwozia) raczej kiepsko. Może prowadzi się fajnie ale drogi, po których zazwyczaj jeżdżę to nie Nürburgring. SW chyba na 99% nie będzie - ciekawe kto wpadł na ten pomysł aby zrezygnować z wersji kombi - wiem, wiem, ukierunkowanie na klienta z zza oceanu - choć w Europie to chyba jeden z najchętniej wybieranych typów nadwozia. Reasumując - jedno wielkie rozczarowanie - i to nie jest do końca kwestia gustu. Tak to jest jak projektuje marketing w połączeniu z ekonomistami. Ledwo odbili się od dna (modelem 159) i przysmażyli tyłki "szmelcwagonom i audikowcom" odwracają się w zupełnie inną stronę - robią pojazd o wiele spóźniony czasowo i stylistycznie. Zamiast kontynuować politykę 159 i w dobrej aurze po tym modelu dobić "gwoździora" do trumny niemieckiej "jakości". Po co silić się na odciąganie klientów od salonu BMW? Przecież dresy nie pasują do Alfy i na pewno nigdy nie będą pasowały.
P.S. Chyba coś słabo idzie im ta sprzedaż, może lepiej aby Pan Reid wrócił na siłownię, a nie do Alfy.![]()
Poniekąd w tym co kolega irek81 napisał jest trochę prawdy. Po pierwsze brak kombiaka w ofercie. Powinien zadebiutować razem z sedanem. Po drugie auto powinno pojawić się w rok po 159 , a zadebiutowało po paru latach , gdzie cierpliwość nie tylko fanom marki się skończyła i klient poszedł do konkurencji , bo nie miał innego wyjscia. Jednak z biegiem czasu uważam że odejście od stylistyki 159 było dobrym wyborem. Gdyby auto było podobne do 159 wszyscy by marudzili ,że zamiast nowego modelu odgrzali kotleta i niczego nowego nie zaproponowali. Co do Julki , to coraz bardziej mi się podoba. Owszem jestem rozczarowany że w naszym kraju prędzej widzę nową Panamerę niż Julkę, ale jestem dobrej myśli i ufam prezesowi FCA. Facet ma łep na karku i myślę że nie po to zainwestował tyle kasy w Alfę żeby teraz nie miał na nią żadnego planu.
Irek81, kup i kochaj a nie się fochajteż byłem obrażony na giulie jak się pokazała ale teraz jako użytkownik veloce zdaję sobie sprawę na co byłem bezsensownie nafochany. To auto jest genialne i każy, kto lubi jazdę to przyzna jak już nim pojeździ. Z giulią jest tak, że nie jest fotogeniczna tak jak 159 była. Na żywo dopiero widać, że jest to piękne auto.
W jednym przyznam Ci rację 3 reflektory 159 są cool i szkoda, że nie przeniesiono tej stylistyki na giulie. Ale od czego są rendery!moim zdaniem taka giulia wygląga jak rasowy predator...
irek81 mówisz, że Giulia na starcie wygląda staro i nieciekawie ale nigdy w życiu nie spotkałem się z takim zainteresowaniem samochodem a miałem ich już kilka w życiu w tym całkiem fajne nowe modele. Na żywo na pewno zyskuje. Dla mnie to pierdoła ale jednak cieszy jak ktoś się odwraca i pokazuje kciuk do góryW BMW nigdy mi się to nie zdarzyło. Jeśli chodzi o prowadzenie i radość z jazdy to bije na głowę konkurencje i jak ktoś mi powie, że znowu chwalę Giulię to... tak właśnie jest bo to auto jest świetne. Ja już mam ponad 13tys km przejechane i nawet jednego najmniejszego problemu, zero. Wszystko działa wyśmienicie.
W piątek wsiadałem do auta na mieście i starszy gość obczajał giulie. Podszedł do mnie i mówi: panie, Włosi to potrafia robić piękne auta.