odróżnisz to po przyciskach w wersji Live zamiast przycisku "more" masz "apps"
odróżnisz to po przyciskach w wersji Live zamiast przycisku "more" masz "apps"
Witam,
W 2016 kupiłem w autoryzowanym polskim salonie jedną z ostatnich, nowych AR Giulietta QV. Samochód jest z końca 2015 i ma w środku Audio Bose oraz Uconnect Media NAV 6,5.
Chciałem podzielić się informacjami o moim egzemplarzu Uconnect, podsumować dane zebrane w tym wątku oraz zadać parę pytań kolegom na które nie ma ciągle odpowiedzi
1. Mój Uconnect Media NAV 6,5 (MORE):
Software Version: 15.25.01
NaviServer: 9.10.2.412572
Map Data Base: CMCVP4EU;NQEU2013Q4;20150211
Mam ustawiony język PL i gdyby nie ten fakt pewnie nie napisał bym tego postu.
Urządzenie w kilku miejscach ma błędnie przetłumaczone menu co do samego języka jak i logiki:
Nastawienia>Audio - „ Dengele/Azalt” – w miejscu gdzie ustawia się umiejscowienie czerwonego głośniczka – pozycjonowanie dźwięku w kabinie. – brak tłumaczenia na Polski.
Nastawienia>Światła – „światła wewnętrzne pojazdu” – przy otwarciu auta z pilota zapala dodatkowo ksenony kiedy jest ON, faktycznie oświetlenie wewnętrzne...
Nastawienia>Opcje wyłączenia silnika – „Opóźn. wyłączenia radia” – menu dotyczy radia nie silnika, wiem - czepiam się.
Nastawienia>Drzwi i blokada drzwi – „Autoclose” – brak tłumaczenia na Polski
Nawigacja – „Zagrożenie” – Policja – wyskakuje komunikat bez ładu i składu :
"W razie nagłej potrzeby, skontaktować się ze strukturą aby przed działaniem sprawdzić dyspozycyjność" - jakość tłumaczenia
Błędy które pojawiły się podczas użytkowania:
- Znikająca ikona DAB – problem wystąpił jak dotąd jeden raz
- Brak dźwięku z głośników – problem wystąpił jak dotąd jeden raz
Dla obu przypadków po wyłączeniu auta i „odstaniu do rana” problem zniknął.
- Niewykrywanie lub powolne wykrywanie nośników SD i USB – występuje często
- Mapy i ich aktualność – 2013 Q4 ! dla nowego samochodu 2015 Q4.
2. Podsumowanie informacji z tego wątku
Użytkownik radosuaf podesłał informacje w dniu 08.02.2016 o podobno najnowszej wersji:
Software Version: 15.25.01
NaviServer: 9.10.2.412572
Map Data Base: CMCVP4EU;NQEU2013Q4;20150211
Użytkownik radosuaf podesłał zdjęcie / aktualizację tych informacji w dniu 24.02.2016 z poliftowej wersji:
Software Version: 15.53.40
NaviServer: 9.10.32.614131
Map Data Base: CMCVP4EU;HMEU2014Q4;20150723
3. Pytania
- Dla pewności czy wersja 15.53.40 znaleziona w „poliftowej Julce” pracowała na radiu Media NAV 6,5 (MORE) czy Media NAV 6,5 Live (APPS) ?
- Czy posiadacze 15.25.01 mają takie same / podobne błędy co ja ?
- Czy przeprowadził ktoś z pomocą ASO upgrade radia z 15.25.01 do wyższej wersji ? Jaka to jest wersja ? i czy operacja wiązała się z kosztami.
- Czy możliwy jest własnoręczne uaktualnienie do wyższej wersji poprzez USB ? i komuś się udało ?
- Czy możliwe jest uaktualnienie z MORE do APPS, uzyskując Media NAV 6,5 Live ? i komuś się udało ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi, które pomogą mi w następnych krokach. Posiadam auto na gwarancji i mam zamiar sprawę zgłosić i poprosić o aktualizację oprogramowania radia.
Ostatnio edytowane przez mwwr ; 08-03-2017 o 10:34
jest dostępny nowy soft do Uconnect 5 cali VP2 12.00.24.01.
upgrade zajął ok 35 minut- poszło sprawnie i bez focha
czy coś się zmieniło - komunikat startowy- system szybciej reaguje szybciej łączy się z telefonem- to tak na szybko.
wygląd:
dołozono oznaczenie operatora sieci do nazwy telefonu, przy wyświetlaniu telefonu i jednoczesnym słuchaniu radia nazwa stacji przewija się w lewym górnym rogu ekranu.
jutro ciąg dalszy poszukiwań zmian.
- - - Updated - - -
https://www.youtube.com/watch?v=wFd519JlDw4
jak sprawdzić jaki się ma soft
szczegóły i folder do pobrania
https://forum.clubalfa.it/threads/uc...-24-01.113860/
pednrak sformatowany FAT32
upgrade trwa ok 33 minut
nie- ściągasz zzipowany folder rozpakowujesz na pena i przez USB.
Do tego większego 6.5 tez są gdzieś?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nie wiem- nie mam Nav 6,5 ale trzeba prześledzić włoskie forum alfy.
Ja nie jestem w stanie sprawdzic obecnego softu tak jak koles z yt.. ale mam inny niz te screeny ktore wrzuciles, wiec pewnie starszy. Z jezykiem polskiem nie bylo problemow? Automatycznie sie ustawil?
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale