Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 146

Temat: Giulia Sportwagon...?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Jeżdżę 156 (nie tak starą, stare są z lat 90tych), dlatego że firma nie ma dla mnie żadnej oferty. Mito za małe, Julka wygląda jak mumin i też w środku zaskakująco ciasna. Na Giulię czekaliśmy latami i obecnie się hmmm doczekujemy. Pomijam rozczarowanie stylistyczne (wiem, wiem, w ogóle nie jest podobna do bmw), ale ten model zaprezentowano w czerwcu 2015, już wtedy z dużym poślizgiem. Mija kolejny rok i Giulia pojawia się w sprzedaży ale jedynie w kilku wersjach. Mijają kolejne miesiące: pojawia się pełniejsza oferta. O czym więc mówisz?
    Skomentuje to w najbardziej łopatologiczny sposób, abyś bez problemu zrozumiał.

TO PO CO SIĘ TU UDZIELASZ?!

Na tym forum jest wiele osób, które wbrew twoim teoriom:
    a) już kupili Giulię,
    b) już zamówili Giulię,
    c) zastanawiają się nad zamówieniem Giulii,
    d) w przyszłości kupią Giulię jako auto używane.

Ty nie jesteś w żadnej z tych grup. Nie jesteś żadnym potencjalnym klientem, nie dołożysz złotówki marce Alfa Romeo i nie uchronisz jej przed upadkiem, bo żadne auto nie spełnia twoich wymagań (oprócz kilkunastoletniej 156 FL, wiadomo). Giulia to BMW, Julka ciasny mumin, Stelvio to SUV dla emerytów. Za to dyskutujesz tutaj najwięcej, zaśmiecasz każdy temat nie wnosząc absolutnie nic. Jesteś po prostu zwykłym internetowym pieniaczem, który na każdym kroku chce udowodnić, że Giulia to porażka, aby wzbudzić kontrowersje wśród osób, na których to auto robi wrażenie.

Wydaje mi się, że normalni ludzie jeżeli nie są czymś w ogóle zainteresowani, to się w danym temacie nie udzielają. Ty nie kupisz auta, za to próbujesz wszystkim naokoło obrzydzić to auto i utrudniasz znalezienie na forum wartościowych informacji o Giulii dla potencjalnych kupujących. Przypominam, że ty nawet nie potrafiłeś tego auta dobrze obejrzeć w salonie. O ile w ogóle tam byłeś.
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 14-03-2017 o 18:55

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    S

Na tym forum jest wiele osób, które wbrew twoim teoriom:
    a) już kupili Giulię,
    b) już zamówili Giulię,
    c) zastanawiają się nad zamówieniem Giulii,
    d) w przyszłości kupią Giulię jako auto używane.

Ty nie jesteś w żadnej z tych grup. Nie jesteś żadnym potencjalnym klientem, (...)

(...) Przypominam, że ty nawet nie potrafiłeś tego auta dobrze obejrzeć w salonie. O ile w ogóle tam byłeś.
    Brak argumentów to atak na rozmówcę. Czyli klasyka. No faktycznie, tłumy z forum zamówiły Giulię. Trzy osoby? cztery? inni zamierzają kupić używkę? no to jak ci inni mają przyczyniać się do poprawienia finansów firmy, jak kupują używkę? To są ci potencjalni klienci?

Ostatni domysł nietrafiony. Jeździłem Giulią, dieslem 2.2. W salonie byłem wiele razy, ogladałem kilka aut, w tym benzynę. Kiepski argument, Wichura. Zwracam uwagę na fakt, że nikt nie wie, czy powstanie sportwagon, wiadomości są sprzeczne. To świadczy o tym, że firma nie wie, co dalej. Takie fakty. W normalnie dzialającej firmie wiadomo, jakie modele się ukażą. Tutaj wiadomo niewiele. Sportwagon będzie, nie będzie, alfetta będzie, nie będzie.... I tak dalej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał BoL Zobacz post
    Czytam Twoje posty w kilku wątkach - wszędzie to samo.(.,..) Założysz wątek "a nie mówiłem?" O co Tobie właściwie chodzi?
    Rozumiesz istotę forum dyskusyjnego? czy forum dyskusyjne jest dla Ciebie forum klakierów, zgodnych i pewnych świetlanej przyszłosci? No i co w tym poście napisałeś o wersji sportwagon? Bo nie widzę, abyś cokolwiek napisał a taki jest tytuł wątku.

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Cytat Napisał variatore Zobacz post
    Wystarczy, że masz jechać z teściową po nowy tv - teraz wiesz, po co jest kombi ?
    Nie po to, to nie te czasy. Teraz idę do salonu, wybieram duży telewizor i zamawiam dostawę do domu. Albo w ogóle zamawiam w necie, z dostawą i wniesieniem. Nikt już nie wozi telewizorów samochodami. A więc jednak cement i ziemniaki

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    normalni ludzie jeżeli nie są czymś w ogóle zainteresowani, to się w danym temacie nie udzielają. Ty nie kupisz auta, za to próbujesz wszystkim naokoło obrzydzić to auto i utrudniasz znalezienie na forum wartościowych informacji o Giulii dla potencjalnych kupujących.
    Zgadzam się.

Brak argumentów to atak na rozmówcę. Czyli klasyka.
    Rozumiesz istotę forum dyskusyjnego? czy forum dyskusyjne jest dla Ciebie forum klakierów, zgodnych i pewnych świetlanej przyszłosci? No i co w tym poście napisałeś o wersji sportwagon? Bo nie widzę, abyś cokolwiek napisał a taki jest tytuł wątku.
    Ty proszony, o różne rzeczy robisz tylko to

„Zdarta płyta”

Technika ta jest stosowana w sytuacjach, w których, mimo spełnienia wszelkich warunków asertywnej odmowy, nie jest ona jednak usłyszana, nie dociera do rozmówcy. Prośba czy propozycja jest ponawiana po raz drugi, trzeci czy czwarty. Sytuacja taka jest rzeczywiście trudniejsza, gdyż mamy tu do czynienia nie tylko z prośbą, ale i presją.

Technika „zdartej płyty” polega na powtarzaniu zdania, które zostało wypowiedziane za pierwszym razem. Stosując tę technikę odmawiający trzyma się więc prawdziwego, stanowczego wariantu asertywnego, nie zmieniając go pod żadnym pozorem, powtarzając go tyle razy ile będzie trzeba.

Stosowanie techniki „zdartej płyty” utrwala pewność siebie, nie pozwala uciekać od prawdy, a także nie dostarcza nowych, zbędnych informacji do dyskusji.

Zatem co nowego, ciekawego, odnoszącego się do faktów Ty napisałeś o wersji Sportwagon, której według ostatnich/najnowszych deklaracji władz FCA nie będzie.

A co o samej Giulii?

To stanowi najlepsze podsumowanie wartości Twoich wpisów na forum.

Podtrzymuję zdanie, że jesteś specyficznym trolem.
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie Giulia Sportwagon...?

Nie bedzie sportwagona to juz wiadomo od jakiegos czasu. Po premierze Stelvio firma koncentruje na duzym SUVie, malym SUVie i limuzynie..
    nastepcy miTo i Giulietty tez nie ma sie co narazie spodziewac..
    idzie ofensywa w to co chce LUD, nie w to czego chca alfisci i Anderson.. i to jest dobre posuniecie bo kase trzdba gdzies naklepac na nastepcow dla alfistow czyli nastepcow 4c i 8c..
    moze sie to podobac lub nie.. zyjemy w 21 wieku i na wakacje sie lata samolotem a zakupy robi w internecie/w sklepie z dowozem do domu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez omen ; 15-03-2017 o 10:50

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

"Nie po to, to nie te czasy. Teraz idę do salonu, wybieram duży telewizor i zamawiam dostawę do domu. Albo w ogóle zamawiam w necie, z dostawą i wniesieniem. Nikt już nie wozi telewizorów samochodami. A więc jednak cement i ziemniaki"

Tak teraz żyje klasa panów a co. Majo przywieść, wnieść, podłączyć a jak nie to poskarże się lekarzowi. [MENTION=48512]Anderson[/MENTION] nie masz lepszego zajęcia, udzielaj się na onecie - może.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

To nie klasa panow, tylko zwykle oszczedzanie czasu ktory mozna spedzic na spacerze w parku z rodzina a nie denerwowac sie z przewozem, wnoszeniem TV.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    To nie klasa panow, tylko zwykle oszczedzanie czasu ktory mozna spedzic na spacerze w parku z rodzina a nie denerwowac sie z przewozem, wnoszeniem TV.

Dokładnie, ludzie coraz więcej zarabiają ale kosztem czasu i wolą zapłacić komuś za ich czas zamiast marnować swój.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Tyle razy pisałem: Anderson - IGNOROWAĆ
    Pozdrawiam forumowiczów

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Stelvio '18 280KM

Domyślnie

Nie po to, to nie te czasy. Teraz idę do salonu, wybieram duży telewizor i zamawiam dostawę do domu. Albo w ogóle zamawiam w necie, z dostawą i wniesieniem. Nikt już nie wozi telewizorów samochodami. A więc jednak cement i ziemniaki
    Oj, nie chciałem nic ci pisać , ale nawet mnie zmusiłeś :
    piszesz głupoty i tyle.
    Może gdzieś w Polsce nie wozi sie tv autami, ale u mnie wożą wszyscy, nawet do ikei jeździłem kilka razy, min. po łóżko dla córki (sic!) - wiem, wiem, w/g ciebie jestem "nikim" ( bo "nikt" nie wozi....)

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Tyle razy pisałem: Anderson - IGNOROWAĆ
    Pozdrawiam forumowiczów
    Kurczę, zapomniałem

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Cytat Napisał omen Zobacz post

Sorry, ale ja wolę sam przywieź, niż potem tracić czas na wyjaśnianie uszkodzenia "w transporcie ".
    Są też ludzie, którzy nic nie robią przy aucie tylko zawożą do serwisu, bo szkoda im czasu a kasę mają
    Tylko nie wiem, co to ma wspólnego z wersją kombi ?
    Jedni potrzebują, inni nie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Cytat Napisał variatore Zobacz post
    Tylko nie wiem, co to ma wspólnego z wersją kombi ?
    Jedni potrzebują, inni nie.
    No i właśnie o to chodzi, że uznano iż mało ludzi potrzebuje SW i na ten moment nie opłaca się tej wersji wprowadzać, bo jest parcie na SUVa, który ma SW zastąpić. Czy to tak trudno zrozumieć i trzeba to w kółko wałkować?
    Ktoś podjął taką decyzję na podstawie jakichś badań, analizy potrzeb, kosztów i rentowności. Wiem, że na forum są lepsi specjaliści niż w FCA, no ale jednak chyba mało to kogo we Włoszech interesuje.

W ogóle z tym telewizorem dla teściowej to schodzimy do poziomu totalnego absurdu, bo kupowanie wersji kombi (zwykle kilka tysięcy droższej) tylko po to, żeby od wielkiego dzwonu przewieźć coś, co dowożą do domu za darmo albo za 100 zł to jakieś nieporozumienie. Rozumiem argumenty rodzina, dzieci, wakacje, ale nie wożenie telewizora.

Cytat Napisał Marek156/159sw Zobacz post
    Tak teraz żyje klasa panów a co. Majo przywieść, wnieść, podłączyć a jak nie to poskarże się lekarzowi.
    Klasa panów... Nie wierze, że można napisać tak prymitywny post.