Jestem do nocy w pracy ale coś napiszę.
Poziom jak sie umie to 2/5 pierwszy raz 4,5/5 mimo ogromnej(!) pomocy Crissa i Pawła. Filmik będzie.
Jestem do nocy w pracy ale coś napiszę.
Poziom jak sie umie to 2/5 pierwszy raz 4,5/5 mimo ogromnej(!) pomocy Crissa i Pawła. Filmik będzie.
pamietaj o kalibracji. przy nowym module to mus. [emoji4]
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Wiem chce to zrobić tylko że w ASO twierdzą że przed 2013 się NIE da tego zrobić... MES /Alfa OBD się nie da, chyba że pomaga przerobiony przewód ktoś testował? Autocom nie wiem kto ma w Wawie?![]()
ale pipepsza. wszystko sie da tylko w aso to jest inaczej nazwane. wymiana centralki. robilem w mito. autocom maja typowe warsztaty. pisales na facebooku w grupie czy ktos ma lub wie kto ma?
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Ileż razy można to samo w kółko pisać - było już chyba dziesiątki.... Nie zrobi kalibracji MA ani w aso ani poza ,( interfejs nie ma tu nic do rzeczy), nie w julce 2010- 2012. W mito się dało, przynajmniej w tych z początku produkcji
[MENTION=20648]tx555[/MENTION] też tak słyszałem, ale są tacy co twierdzą że się da... A co do mito to prawda tam się da [MENTION=29383]paweltbu[/MENTION] [MENTION=18522]criss[/MENTION] [MENTION=71743]sailor_p[/MENTION] [MENTION=76097]hadeu[/MENTION] i nie wiem kogo może to jeszcze zainteresować zrobiłem tutorial w zrób to sam choć nie wiem czemu go tam nie widzę, a nie napiszę ponownie takich wypocin od zera![]()
Ostatnio edytowane przez domin ; 03-12-2017 o 11:19
[MENTION=20648]tx555[/MENTION] podaj HW sterownika, bo tak to można sobie pisać w którym się da a w którym się nie danp w autocom nie ma wyboru kalibracji MA ale jak sie robi reset wymiany oleju to i kalibracja modułu pójdzie.
Ostatnio edytowane przez criss ; 03-12-2017 o 12:34 Powód: edit
powiedz mi jak go odczytać to zaraz wstawię
wymianę oleju zrobilem na wszelki wypadek choć nie wiem czy to dobrze![]()
sterownik masz na podszybiu, na sterowniku masz nr HW zaczyna sie 0....... Sterowinik to Magneti Marelli ,chyba że Boscha wepchali![]()
Na bank Magneti (bo z nim się MES łączy) zaraz zobaczę
Nie mam tam dostępu przez rury od LPG a HW nigdzie nie widzę
Mam tam numer części,
BC.0101864
D032 BA24
8GMF.A9/HM503/3R cośtam i jakieś oznaczenia 12V i co to za model
[MENTION=18522]criss[/MENTION]
takimi informacjami sypnął mi MES, czy to wystarczy?
PS.
link do mojego rozwiązania problemu
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...aprawa_ma.html
Ostatnio edytowane przez domin ; 05-12-2017 o 12:23