Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 4567891011121314151617181920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 232

Temat: Eibach vs MTS TECHNIK

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Osięciny / Włocławek
    Auto
    Brak :(

Domyślnie

@Qlimax - a wahacze masz dobre? Oponki też? Bo u mnie takiego efektu nie ma, zaczyna być niebezpiecznie kiedy pokonuj bardzo ostry zakręt ze znaczną prędkością wtedy jest dziwnie. Tak nie zauważyłem jakiś nie prawidłowości. Fakt na dziurach jest mniej przyjemnie ale przecież oto chodziło żeby było niżej i twardziej.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130421_152247.jpg
Wyświetleń:	280
Rozmiar:	134.4 KB
ID:	93552Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130421_152404.jpg
Wyświetleń:	350
Rozmiar:	203.6 KB
ID:	93553Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130421_152508.jpg
Wyświetleń:	236
Rozmiar:	189.1 KB
ID:	93554Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20130421_182423.jpg
Wyświetleń:	280
Rozmiar:	154.5 KB
ID:	93555
    Alfa Romeo 156 2.0 TwinSpark 1999 M.1.5.5

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Żychlin/UK
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10v CF3 140hp 2000r

Domyślnie

DaVeD, mógłbyś mi powiedzieć jaki masz prześwit a dokładniej od centrum koła do nadkola? W tej chwili mam Sportpack ale jest już trochę wyjechany i chciałem założyć Vogtland-a -40mm bo znalazłem w przyzwoitej cenie (298 funtów czyli okolo 1500pln) ale nie chcę żeby mi auto siadło za bardzo bo mam 2.4 i nie chce na każdej rampie miską zawadzać a tak to sobie zmierzę ile już mi siadł i ile jeszcze siądzie

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Osięciny / Włocławek
    Auto

Domyślnie

@jeżyk - Mogę zmierzyć Ci ile tam jest ale nie wiele

Odkopie temat stary, zamrożony, zapomniany temat.

MTS co to ustrojstwo jest warte? Ano wiele i jednocześnie tak niewiele. Posiadając auto 14letnie, które rocznie pokonuje około 10kkm, zużyte amortyzatory wykazywały że już koniec ich jest bliski, w marcu tego roku zdecydowałem się na wymianę amortyzatorów i sprężyn na firmę MTS. Minęły 3 miesiące. Od czasu zmiany zawieszenia doszły jedynie nowe opony. Dziś auto trafiło na przegląd techniczny. Test sprawności amortyzatorów pokazał że przednia oś posiada po równo 67% natomiast tylko po równo 77% sprawności. Zapytałem diagnosty jak to się prezentuje na tle innych aut. Otrzymałem info że nowe auto wychodzące z salonu lub po wymianie na nowe fabryczne amortyzatory osiąga max 80%. Wynik jest dobry i proporcja jakość/cena została zachowana. Auto nie jest jakoś magicznie sztywne, prowadzi się lepiej i jest pewniejsze. Z moich odczuć wynika znaczna poprawa. Polecam

Mieszka w
    Żychlin/UK
    Auto

Domyślnie

Coraz bardziej mnie kusi ten MTS bo jest o połowę tańszy od tego Vogtlanda i za te pieniądze co mi by zostały porobiłbym inne pierdoły w aucie których potrzeba a jak sam powiedziałeś auto nie jest nowe i to zawieszenie Vogtlanda to 1/6 wartości auta... tylko właśnie obawiam się jakości, auto by jeszcze zostało u mnie z 4 lata i nie chcę wymieniać zawieszenia za 2 lata bo wtedy kupno MTS-a zeby zaoszczędzić mija się z celem

Użytkownik Ogier Avatar kompot
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9JTD Q2

Domyślnie

Test podczas badania technicznego jest totalnie niemiarodajny i zasada jest prosta - jeśli amortyzator jest zużyty, tj. nie ma tłumienia to ma to być wychwycone. I to w miarę działa, poza tym sama metodyka oraz przedstawianie wyniku tego testu to jest pomyłka, naprawdę.
    Na zawiasie MTS (bez gwintu) jechałem kilkukrotnie w BMW E30 kumpla, myślałem wówczas o zmianie zawieszenia w poprzednim aucie. Po zapoznaniu się z tym ustrojstwem zrezygnowałem z zakupu nowego, taniego zawieszenia. Taczka bez tłumienia. Myślałem jeszcze później o zakupie markowych używanych amortyzatorów, np. bilstein B6/B8 na allegro i regeneacji + markowa NOWA sprężyna i to rozwiązanie polecam zdecydowanie bardziej ze względów bezpieczeństwa. Jak pęknie sprężyna to auto leci na ziemię, w razie problemów z amortyzatorem to jedynie problem z tłumieniem, auto nie zmienia swojego położenia w statyce. W końcu odpuściłem i auto sprzedałem na serii.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Osięciny / Włocławek
    Auto

Domyślnie

@kompot - BMW e30 to nie alfa 156... Różne auta, różne zawieszenie, nie wolno zrobić takiego porównania. Moja Alfa taczką nie jest. jest sztywniejsza ale nie przesadnie. Mam jeszcze Corrolke z 2004 roku ale ona wygląda przy alfie jak bus (dużo wyższa jest) i znacznie lepiej pokonuje nierówności ale zakręty to już różnica kosmiczna. Nie namawiam nikogo na zakup MTSa, również nie namawiam na innego producenta, ja po prostu relacjonuje swoje odczucia z posiadania takiego zawieszenia. Jestem zadowolony i mimo wszystko myślę że ten producent lipy nie robi. Zarówno ja i Nazar jesteśmy żywym dowodem na to że za te pieniądze można zmienić zawieszenie na całkiem przyzwoitej jakości zamiennik.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Dodam i ja swoje 3 słowa po raz kolejny.
    W Swojej 147 miałem KW Variant 3.
    Znajomy miał właśnie gwint MTSa.
    Brak porównania. Nie ma o czym mówić. Ten sam samochod na MTSie jeździł jak postawiony na ceglach czy drewnianych klockach. Jest niżej i twardo. Nic wiecej zero tlumienia małych nierówności.
    Jakie tego są efekty każdy chyba wie

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Osięciny / Włocławek
    Auto

Domyślnie

@Omen - Dzięki za porównanie gwintów wiemy że gwint MTSa jest znaczączo gorszy.

Ja oceniam kompetny zestaw MTSa tzn 4 amortyzatory + 4 sprężyny. Z gwintem nie mam nic wspolnego. Nie jest aż tak sztywny. Nie ukrywam że zakup MTSa w moim przypadku kierowany był finansami. Wiem że są znacząco lepsze firmy, ale dla auta 14letniego wartego 5k zł zakup zawieszenia za 3k zł jest bez sensu. Nie wiem czy jeżdząc ok 10kkm rocznie zabije zawieszenie MTS przez najbliższe 2 lata bo tyle jeszcze ten samochód ma mi posłużyć.

Mieszka w
    Żychlin/UK
    Auto

Domyślnie

@DaVeD zmierzyłeś u siebie ten prześwit? Ja mam 15cm z przodu od samego zderzaka do ziemi (najniżej położona część zderzaka już w nadkolu a 17 cm od tego zewnętrznego rogu zderzaka) i 35,5cm od błotnika do środka koła. Na razie nie zawadziłem jeszcze wąskich ramp miską olejową i chcę żeby tak zostało a ty masz praktycznie nowy zawias ten MTS nie to co ja i wolę porównać z twoim prześwitem bo sprężyny są już 13 letnie sportpackowe więc pewnie niżej siedzą niż powinny

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Osięciny / Włocławek
    Auto

Domyślnie

@Jeżyk - jeszcze nie mialem okazji, ale niedawno już obtarłem zderzak o krawężnik i osłona pod silnikiem też obtarła o wystającą studzienkę. Zmierzę i napiszę ile jest prześwitu