Strona 14 z 38 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415161718192021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 380

Temat: Ceramizery... stosować czy nie...?

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Zdecydowałem się zastosować ceramizer do skrzyni biegów,
    mam selespeed i tam ma ogromne znaczenie dla aktywatora
    czy biegi lekko wchodzą czy nie a na temat ceramizera dodanego
    do oleju skrzyni biegów czytam same pozytywne opinie.

Dlatego pytanie: który wybrać? Cena nie gra roli, ma być porządny.

PS: Moja skrzynia działa bez zarzutu, olej wymieniany na czas itd, chcę jej tylko troszkę... ulżyć.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy Zobacz post
    PS: Moja skrzynia działa bez zarzutu, olej wymieniany na czas itd, chcę jej tylko troszkę... ulżyć.
    Skoro jest dobrze to po co?
    Chyba, że chcesz ją trochę popieścić.
    Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 10-08-2009 o 06:49 Powód: Interpunkcja
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

AR_33
    Gość

Domyślnie

Nicolo, na jakiej podstawie wygłaszasz swoje opinie ???
    Bo coś usłyszałeś, czy raczej próbowałeś, testowałeś i teraz wiesz
    Jak Kopernik ogłosił swoją teorię o ruchu ziemi, to większość uważała go za heretyka i skończonego nieuka. Przecież jeśli ziemia by się obracała, wszyscy byśmy spadli
    Podobnie sprawa się ma z nowinkami technicznymi, jeśli ludzie na akademiach technicznych prowadzą badania nad nano technologią i twierdzą, że takie specyfiki jak ceramizery zmniejszają opory tarcia w silniku, to oczywiście wszyscy "mądrzy" pseudo mechanicy krzyczą BZDURA !!!
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 10-08-2009 o 15:13 Powód: literówka

Użytkownik Romeo Avatar phantom71
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 1.8TS 16V 10.1998

Domyślnie

Coś w tym musi być.
    Sprzedajemy Ceramizery w ilościach "dużych" Główni odbiorcy to firmy transportowe.

adasco
    Gość

Domyślnie

Chyba bym nie zaryzykował. Skoro to taki "cymes", to czemu środki te nie są stosowane już na etapie produkcji, czemu nie leją ich fabrycznie?
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 10-08-2009 o 18:50 Powód: zadowolony Pan Moderator?

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

Adaś, czy wyobrażasz sobie fabrykę ktróra kopie pod sobą dołek?
    Mercedes zrobił Mercedesa 124 i do tej pory strzela sobie głowę na myśl, że on ciągle jeździ. Nie tak dawno rzecznik prasowy Mercedesa powiedział, że oni robią auta na 7 lat, a potem zmiana. W jakim celu mieliby lać ceramizery do swoich aut.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel Zobacz post
    Adaś, czy wyobrażasz sobie fabrykę ktróra kopie pod sobą dołek?
    Mercedes zrobił Mercedesa 124 i do tej pory strzela sobie głowę na myśl, że on ciągle jeździ. Nie tak dawno rzecznik prasowy Mercedesa powiedział, że oni robią auta na 7 lat, a potem zmiana. W jakim celu mieliby lać ceramizery do swoich aut.
    Zdecydowanie wszystko co pomaga utrzymać samochód w należytej kondycji produkowane jest dla kupującego samochód, a nie dla jego producenta. Począwszy od szamponów samochodowych, poprzez woski itp, a m.in. na ceramizerach skończywszy.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel Zobacz post
    Nie tak dawno rzecznik prasowy Mercedesa powiedział, że oni robią auta na 7 lat, a potem zmiana. W jakim celu mieliby lać ceramizery do swoich aut.
    Dobrze Majkel, mówi, też o tym czytałem
    Adam, z twojej branży - jak myślisz dla czego Nokia zaprzestała produkcji aparatów typu 6310i ???
    Bo jak byś raz taki telefon kupił to byś już go nie zmienił, a nawet jeśli to po 5-6 latach
    A tak koniunktura się kręci, z samochodami jest podobnie

Jeśli chodzi o preparaty "cud", to w środę w zeszłym tygodniu (05.08.2009) wlałem do silnika Lanci preparat o nazwie "MODIFIKATOR PLUS", jak na razie przejechaliśmy trochę ponad 1000 km i silnik nadal pracuje
    Poczekam jeszcze trochę (kolejne 1000 km) i opiszę czy są jakieś objawy użycia w/w preparatu

Nicolo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33 Zobacz post
    Nicolo, na jakiej podstawie wygłaszasz swoje opinie ???
    Bo coś usłyszałeś, czy raczej próbowałeś, testowałeś i teraz wiesz
    Jak Kopernik ogłosił swoją teorię o ruchu ziemi, to większość uważała go za heretyka i skończonego nieuka. Przecież jeśli ziemie by się obracała, wszyscy byśmy spadli
    Podobnie sprawa się ma z nowinkami technicznymi, jeśli ludzie na akademiach technicznych prowadzą badania nad nano technologią i twierdzą, że takie specyfiki jak ceramizery zmniejszają opory tarcia w silniku, to oczywiście wszyscy "mądrzy" pseudo mechanicy krzyczą BZDURA !!!
    -nie próbowałem, bo nie wierze w zapewnienia sprzedawców i producentów
    - według wszelkich znanych mi zasad i praw nie jest to specyfik który może uszczelnić silnik, zlikwidować spalanie oleju i jednocześnie mieć pozytywny wpływ na zmniejszanie tarcia w silniku.
    -od zmniejszania tarcia to ja mam dobry olej i nie potrzebuje żadnych "nowinek"
    -na stronach magnetyzerów też są opinie specjalistów, automobil klubów i co...? też wierzysz?
    - opcja z jazdą bez oleju uświadomiła mnie, że sprzedawca/producent jest oszustem, poza tym kiedyś jakiś klub forda kupił skode favorit i sprawdzili czy faktycznie jeździ bez oleju. Jednak nie jeździ!
    - Kopernik żył w nieco, a nawet bardzo innych czasach gdzie nie było reklam telewizji i internetu i nikt nie oszukwał nie wciskał kitu ludziom Poprostu dziś jest tyle kłamstwa i matactwa, że trudno wierzyć w zabijanie głodów, cudowne szampony, wygrane BMW czy mercedesy za chipsy oraz skuteczność ceramizerów.

Taka jest moja opinia,że to nie działa bo nie może działac w taki sposób jak podaje producent. Aczkolwiek przyznaje że moze miec jakiś drobnostkowy wpływ na poprawę pracy silnika, powtarzam drobnostkowy, może troche lepszy od magnetyzera.

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

Według mnie, moim zdaniem szukasz wyników działania w skali makro. Oczekujesz, że ceramizer będzie chodził sobie po silniku, przeciskał się koło akumulatora i będzie uzupełniał ubytki uszczelek silnika. To nie tak. Tu wszytsko dzieje sie w skali nano.Wygładzanie powierzchni cylindra, czopów wału poprzez reakcje cerazmizera z powłoką metaliczną powodują zmiejszenie tarcia. Myślę, że lepiej jest chodzić boso po jedwabiu niż po żwirowym chodniku.

Widziałeś kiedyś talerze dysku twardego? Myślę, że widziałeś. Na pierwszy rzut oka widać, że powierzchnia jest bardzo gładka. Jednak kiedy uruchomisz profilometr zobaczysz, że są tam góry i doliny. Do czego dążę... Jeśli ceramizer spowoduje, że różnica między "górą i doliną" bedzie niewielka wtedy cylinder będzie pracował tak jakbyś Ty chodził po jedwabiu. Pierścieniom napewno się to spodoba.
    Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 10-08-2009 o 13:40
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5