Strona 14 z 137 PierwszyPierwszy ... 45678910111213141516171819202122232464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1367

Temat: [HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

Sebastoss
    Gość

Domyślnie

witam,
    po przeczytaniu wszystkich waszych opinii jestem w rozterce.

Więc w krótko zapytam czy jest jakaś alfa 156 na HID-ach które dobrze świecą?

Mam małego doła ponieważ moja bella ma chyba najsłabiej świecące światła spośród wielu aut które miałem. :cry:
    Więc nie wiem czy wystarczy kupić super żarówki GT150 czy dalej pójść w stronę HID.

pozdrawiam
    :cry: :cry:

b.pawelek
    Gość

Domyślnie HID

temat ładnie odgrzany
    A masz orginalne reflektory skoro ci bardzo słabo swieci??? Ja mam philips night guide i załuje tylko braku spryskiwaczy bo nawet na żarówkach by się przydało
    >Pozdrawiam

mrutyś
    Gość

Domyślnie

a ja tak czytając ten temat pomyślałem ze moze by i to fajne było tylko za bardzo sie nie orientuję w tym temacie i jest to dla mnie jakiś kosmos prawie.
    1. policja to mogła by mnie w dalszą drogę nie puścić za coś takiego.
    2. czy jak to zamontuję to będzie to działało poprawnie i to na tyle aby ktoś kto będzie jechał z przeciwka nie zostanie ślepy na następne 15 sekund...
    3. na allegro jest tego dzikie mnóstwo i ceny zaczynają się od 260zł do nawet 450zł
    np.
    http://www.allegro.pl/item273714155_...xenon_hid.html
    albo
    http://www.allegro.pl/item276499466_...az_krakow.html
    i po prostu co wybrać to też ciężka sprawa... a do tego czy ktoś ma AR 156 z takim wynalazkiem i jest z tego zadowolony??

b.pawelek
    Gość

Domyślnie HID

w tym watku wypowiadał o się pare osob które to miały. Ja równiez testowałem. Nie warto. Może jak ktoś ma idealnie nowe szkła to może. U mnie robiły się odbłyski itd.
    puscic to policja cie nie pusci raczej. Wniosek z tematu był taki ze jak Hidy to do soczewek.
    Pzdr

mrutyś
    Gość

Domyślnie Re: HID

Cytat Napisał b.pawelek
    w tym watku wypowiadał o się pare osob które to miały. Ja równiez testowałem. Nie warto. Może jak ktoś ma idealnie nowe szkła to może. U mnie robiły się odbłyski itd.
    puscic to policja cie nie pusci raczej. Wniosek z tematu był taki ze jak Hidy to do soczewek.
    Pzdr
    no i dziękuję bardzo
    lepiej zainwestować w dobre żarówki takie jak Philips GT 150 światło też podobno mają bardzo ładne a za to niższy koszt i problemów brak.

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Spróbuj nowych OSRAM NIGHT BRAKER.Piszą,że 90% więcej światła przy standardowej mocy i ponoć nie przepalają się tak szybko jak inne.

Sebastoss
    Gość

Domyślnie

tylko że żywotność takich żarówek jest kiepska, w Vectrze B miałem phlilips night giude i po pół roku jedna padła, potem druga...a jak wsadziłem zwykłe to latały rok i nic...

Na ww. żarówkach jedynie trochę bardziej widać znaki drogowe tzn. z większej odległości sie świecą. Takie było moje wrażenie

Ogólnie Ja się decyduje na HID-y 6000k napisze co i jak po zakupie...może jakiś artykulik wysmaruje

pozdrawiam

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sebastoss
    tylko że żywotność takich żarówek jest kiepska, w Vectrze B miałem phlilips night giude i po pół roku jedna padła, potem druga...a jak wsadziłem zwykłe to latały rok i nic...

Na ww. żarówkach jedynie trochę bardziej widać znaki drogowe tzn. z większej odległości sie świecą. Takie było moje wrażenie

Ogólnie Ja się decyduje na HID-y 6000k napisze co i jak po zakupie...może jakiś artykulik wysmaruje

pozdrawiam
    fajnie by było bo jak było by to warte to może i ja bym sie na to szarpnął tylko po przeczytaniu tutaj tego wszystkiego to jakoś trochę mi przeszło "napalenie" na ten wynalazek

b.pawelek
    Gość

Domyślnie hid

napisz koniecznie
    ja odchodze do wniosu że przed Hidami to ja musze wymienić klosze.
    A spryskiwacze planujesz??
    Ciekawy jest Hid 3000 zółte swiatło jest bardzo fajne widziałem w hondzie civic.
    pozdrawiam.

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    http://www.allegro.pl/item276499466_...az_krakow.html
    i po prostu co wybrać to też ciężka sprawa... a do tego czy ktoś ma AR 156 z takim wynalazkiem i jest z tego zadowolony??
    dzis założyłem wlasnie te 6000K , 550zł z montażem na miejscu

-jak dla mnie bomba roznica w jezdzie jest ogromna bez porownania ,osobiscie mam nowe klosze clear black wiec moze dlatego ale naprawde znaki,pasy na jezdni wszystko lepiej widoczne ,polecam

pozdrawiam
    [*]