Strona 14 z 44 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415161718192021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 437

Temat: www.cinsoft.pl

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Kurcze, źle się wyraziłem i chyba jakieś nieporozumienie sie zaczyna robić
    Nie chodzi, że można z 1.9 wycisnąć więcej koni i niutków niż w 2,4 Chodziło bardziej o fakt, że w stosunku pojemność do osięgniętych wyników z tejże pojemności (innymi słowy chodzi o przyrost), 1.9 jest bardziej przyjazny tunerowi. To nie moja opinia i nie moje słowa Ja tylko tak usłyszałem i z podanych mi przykładów nie mam powodów nie wierzyć.

Ale kończę już zaśmiecać temat cinka.

Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych modów!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

cinek co można zrobić z tym co widać ?
    większy nacisk na spalanie u mnie niż na moc ( autko na co dzień do pracy )
    na razie nawet spalania nie znam realnego bo mam kilka dni ale może ty już coś z wykresu zobaczysz złego ( bo jakoś godula mnie nie przekonuje )

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    cinek co można zrobić z tym co widać ?
    większy nacisk na spalanie u mnie niż na moc ( autko na co dzień do pracy )
    na razie nawet spalania nie znam realnego bo mam kilka dni ale może ty już coś z wykresu zobaczysz złego ( bo jakoś godula mnie nie przekonuje )
    Można zrobic inny przebieg krzywych tzn maksymalny moment przenieśc wyżej; zauważ że po modyfikacji auto ma max niuton niżej niz w serii co przyjazne dla przeniesienia napędu na pewno nie jest. Wrażenie ciągu będzie oczywiście bo auto kopie z samego dołu, góra zaś jest raczej biedna. Generalnie moment rozciągnąc bardziej, dół złagodzic i przede wszystkim popracowac nad górnym zakresem obrotów (przy 4krpm masz obecnie tylko 160ps)

Przykład 140tki zmodyfikowanej: 140mjtd

Pozdro
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

bocian-auto bardzo szybko osiąga maksymalny moment ( dla dobra sprzęgła i przyjemności z jazdy powinien być przy 2400-2600) ,co na seryjne sprzęgło w Gt jest bardzo niekożystne i niszczące.Moc maksymalna również pojawia się bardzo szybko (lepiej jakby była przy 4000) i opada.Odczucia bankowo są fajne ,bo jeb..cie jest mocne z dołu,ale góra jest słaba (ledwie okolice 270Nm przy 4000,a gt1749vb powinno trzymac 300Nm+) ,w ogóle zakres obrotów użytecznych troche mały.Soft jak najbardziej do poprawy ,równiez mocowo ,bo wyszło ,jak na Gt,słabo.Rozumiem ,że bardziej ci chodzi o spalanie,ale przy załóżmy wyniku 175-180km ( bo tak Gt wychodza),spalanie będziesz miał takie samo jak teraz ,a nawet mniejsze.

Sory za wyrażenie opinii,ale myśle,że jest ona jak najbardziej trafna.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 21-12-2010 o 16:53

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Jesteśmy kolejnymi zadowolonymi klientami Cinka 159 naprawdę odżyła, i trochę częściej traci przyczepność na śliskim
    I nie mówcie ze 159 jtdm 120KM nie jedzie, wcale nie jest tak źle, po równym kawałku autostrady pojechała 205km/h załadowana 4 osobami i bagażem po dach ze ledwo się do bagażnika zmieściło. Jednak remap u Cinka każdemu polecam, spalanie spada, auto żwawsze z każdych obr., czego chcieć więcej

I dzięki za miłą pogawędkę

Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Zależy kto co lubi, dla mnie bardziej od prędkości maksymalnej liczy się elastyczność lub napędzanie wozu 160-200 co jest przydatne na dobrej trasie.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Młody Alfista-159 w wersji 120km nie jedzie...ale po sofcie bankowo lepiej jedzie od 159 150km,a to już jakoś powinno się odpychać,także nie ma co się dziwić ,że wrażenia jak najbardziej pozytywne .O spalaniu już nie wspominam,bo wersja 1,9 8v naprawdę mało pali,a po sofcie to juz jazda o kropelce wręcz.Daj wykres jak możesz.

Kolin-masz rację 160-200km/h to taki przedział bardzo "użytkowy" na dobrej trasie,ale żeby mieć dobry przyśpiech w tych partiach,to przydałoby się mieć min. te 200KM ( przy naszej masie),a w takiej 159 to i ze 220-230 i oczywiście dobrze trzymający moment.W ogóle to najlepiej by było mieć ze 3.0l w dieslu i ze 250km hehe.Pojemność jednak ma ogromne znaczenie przy prędkościach tego rzędu i przyspieszeniach w tych partiach.

Również życzę udanego 2011.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 31-12-2010 o 11:33

Użytkownik Alfa i Omega Avatar JackDaniels
    Mieszka w
    Northampton (UK) / Borek Szlachecki (PL)
    Auto
    166 Super

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Młody Alfista-159 w wersji 120km nie jedzie...ale po sofcie bankowo lepiej jedzie od 159 150km,a to już jakoś powinno się odpychać,także nie ma co się dziwić ,że wrażenia jak najbardziej pozytywne .O spalaniu już nie wspominam,bo wersja 1,9 8v naprawdę mało pali,a po sofcie to juz jazda o kropelce wręcz.Daj wykres jak możesz.

Kolin-masz rację 160-200km/h to taki przedział bardzo "użytkowy" na dobrej trasie,ale żeby mieć dobry przyśpiech w tych partiach,to przydałoby się mieć min. te 200KM ( przy naszej masie),a w takiej 159 to i ze 220-230 i oczywiście dobrze trzymający moment.W ogóle to najlepiej by było mieć ze 3.0l w dieslu i ze 250km hehe.Pojemność jednak ma ogromne znaczenie przy prędkościach tego rzędu i przyspieszeniach w tych partiach.

Również życzę udanego 2011.

He he. Zacytuje tu mojego kuzyna. Wlasciciela Civica GT 1.8Vtec 140PS i nie przepadajacego za dieslami:

"Jak zaczna montowac 3.0 JTD z Ducato w osobowkach to wtedy kupie diesla."

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

Wiadomo że im więcej garów tym auto się lepiej napędza, ale nie ma co narzekać Bo co mają powiedzieć użytkownicy Pugów 2.0 HDI i innych wynalazków co to chipują i tak nie jedzie

---------- Post dodany o godzinie 13:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:56 ----------

Cytat Napisał jackdaniels Zobacz post
    Civica GT 1.8Vtec 140PS i nie przepadajacego za dieslami:
    Co to za Civic GT :? Pierwsze słyszę

I nie rozumiem co ma 3.0 JTD w osobówce do dobrze zmodzonego 1,9 co CTR`a zje na światłach.

Мoδεrдтor Romeo Avatar Jagiel
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa

Domyślnie

Chyba chodzi o Celice gt.