Cześć lukaszb. Nie było mnie chwilę i przegapiłem wpłatę. Jestem nadal zainteresowany, wieczorem puszczę przelew, jutro będziesz miał na koncie. Sorry za spóźnienie.
Cześć lukaszb. Nie było mnie chwilę i przegapiłem wpłatę. Jestem nadal zainteresowany, wieczorem puszczę przelew, jutro będziesz miał na koncie. Sorry za spóźnienie.
Skoro na początku obiecujesz że wszystko będzie pasować a teraz piszesz że może nie każdemu pasować (tak jak kolegom od GTV) to nie bardzo rozumiem Twojego podejścia...
Tej wersji się trzymajmy. Może jednak lepiej przesunąć rozpórke do tyłu? Jak ma to miejsce w oryginalnej? Wtedy ten wąż przy 2.5 V6 nie będzie kolidował.
A jak zrobiłeś do GTV? Na płaskowniku. Skoro jest na normalną nasadkę to spoko!
http://imageshack.us/photo/my-images...jcie0044e.jpg/
![]()
Ostatnio edytowane przez Jimmy ; 15-01-2012 o 13:54
No ja niestety na razie odpadam,moze 2ga tura,niestety remont silnika(poszedl rozrzad)
Niski, spoko aż tak mi się nie pali![]()
JIMMY, pokaż mi gdzie obiecałem, że każdemu będzie pasować ? Bo mi się wydaje, że od początku pisałem jakie wersje będę miał do przymiarek i na pewno nie jest to każda wersja silnikowa. Przeczytaj najpierw cały temat a potem siej zamęt. Co do przesunięcia rozpórki do tyłu to zależało wszystkim żeby był dostęp do zbiorniczków bez zdejmowania rozpórki. Kwestie z V6 z tą nieszczęsną rurką jeżeli będzie z tym problem będę załatwiał z zainteresowanymi na PW(i obiecuje ze postaram się w miarę możliwości nie zostawiać Was z problemem, najwyżej te kilka rozpórek będzie innych i tyle) bo mam dość już bicia piany tutaj. A jak chyba sam widzisz Do Gtv rozpórka jest zupełnie inna i jej konstrukcja pozwala na zastosowanie płaskownika i jest estetycznie. Przy 156 jakoś tego nie widzę... No i tak jak już pisałem, średnica wewnętrzna rurki jest taka, że pierwsza lepsza nasadka znaleziona w garażu pasowała więc nikt nie powinien mieć problemu z dokręceniem
![]()
Kolega Pedro w takim razie odpada, jeżeli do jutra wieczorem KolegaChrzanu się nie odezwie to też odpada.
1. Maciek2306-156, lakierowana, 2.4 jtd--------------------------WPŁACONO2. kylo1986- lakierowana,2.5 V6----------------------------------WPLACONO3. SCHNNAZZI, lakierowana (na czerwono),AR156 1.6 T.S 1998r.---WPŁACONO4. KID, lakierowana (na czerwono), 1.9 JTDm 2005r.---------------WPŁACONO5. Ex0, Lakierowana na czerwono doAR156 2.5V6 z 2000r.--------WPŁACONO6. Chrzanu 156 1.9 JTD-------------------------------------------??????????7. NISKI_ lakierowana na czerwonoAR156 3.2L GTA----------------OCZEKUJE8. Jimmy , czerwona, lakierowana, AR156 2.4JTD 20V---------------WPŁACONO9. Kamien007 , czerwona lakierowanaAR2.5 V6-------------------WPŁACONO10. Krusz, lakierowana, 156 1.8TS-------------------------------WPŁACONO11. hipolo (czerwona) 156 2.0 jts--------------------------------WPŁACONO12. lucek_ lukasz czerwona lakierowana , silnik 2,5V6------------WPŁACONO13. rolek, lakierowana na czerwono, 2.4JTD------------------------WPŁACONO14. Kilmer , lakierowana czerwona 2000r przed fl 1.9JTD-----------WPŁACONO15. Kilmer, lakierowana czerwona 2004 1.9JTD--------------------WPŁACONO16. Reks, lakierowana v6---------------------------------------------WPŁACONO17. coxu, lakierowana GTA-------------------------------------------WPŁACONO18. Kilmer, lakierowana-----------------------------------------------WPŁACONO
Ostatnio edytowane przez lukaszb ; 15-01-2012 o 15:59
No właśnie, będzie pasować do tego co napisałem a nie Każdemu! Ale Ty się czepiasz tej nieszczęsnej V6 z rurką! Do JTD na 100% będzie pasować* i to nie podlegało od początku wątpliwości. No właśnie co ciekawe nikt z V6 nie robi problemów tylko koleś od JTD...
*będzie pasować na pewno bo o rozpórkę do 156 "nudził" mnie Maciek a On ma właśnie 2.4 JTD i siłą rzeczy do niego musi pasować. Przymiarka była na V6 bo taka akurat miałem możliwość bez problemów pożyczyć.
Ja zacznę marudzić dopiero jak okaże się, że do V6 z rurką nie będzie pasować
Ale tak poważnie mówiąc, myślę, że przed wykonaniem wszystkich rozpórek, jak dostaniesz wymiar odległości rurki od kolektora, w razie czego uda się nanieść jakąś delikatną poprawkę. Ale to czas pokarze, ja jestem dobrej myśli![]()
NIe ma co od razu stwarzać problemów , kto uważnie śledzi temat ten wie , cena nie jest wygórowana , nawet jeśli by nie pasowała to trudno ... ale zakładam że wszytsko bedzie "cacy"![]()
Tak, tylko jako że nie jest posiadaczem V6 i jako że sami posiadacze w większości przypadków nie wiedzą o tej różnicy, nie ma się co dziwić że nie wiedział o tej zmianie konstrukcyjnej, kurna nie wiem dlaczego coś ci nie pasi, masz odpowiedni silnik to ja powinienem trząść kolanami w oczekiwaniu na paczkę
Wymiar podam po 19 jak to jest z tą rurką i chyba przeróbka jeżeli będzie to będzie polegała na "pacnięciu młotkiem" na moje oko
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 16-01-2012 o 15:43
Wpłynęła do mnie ostatnia wpłata więc finalna lista wygląda tak:
1. Maciek2306-156, lakierowana, 2.4 jtd--------------------------WPŁACONO
2. kylo1986- lakierowana,2.5 V6----------------------------------WPLACONO
3. SCHNNAZZI, lakierowana (na czerwono),AR156 1.6 T.S 1998r.---WPŁACONO
4. KID, lakierowana (na czerwono), 1.9 JTDm 2005r.---------------WPŁACONO
5. Ex0, Lakierowana na czerwono doAR156 2.5V6 z 2000r.--------WPŁACONO
6. NISKI_ lakierowana na czerwonoAR156 3.2L GTA----------------WPŁACONO
7. Jimmy , czerwona, lakierowana, AR156 2.4JTD 20V---------------WPŁACONO
8. Kamien007 , czerwona lakierowanaAR2.5 V6-------------------WPŁACONO
9. Krusz, lakierowana, 156 1.8TS-------------------------------WPŁACONO
10. hipolo (czerwona) 156 2.0 jts--------------------------------WPŁACONO
11. lucek_ lukasz czerwona lakierowana , silnik 2,5V6------------WPŁACONO
12. rolek, lakierowana na czerwono, 2.4JTD------------------------WPŁACONO
13. Kilmer , lakierowana czerwona 2000r przed fl 1.9JTD-----------WPŁACONO
14. Kilmer, lakierowana czerwona 2004 1.9JTD--------------------WPŁACONO
15. Reks, lakierowana v6---------------------------------------------WPŁACONO
16. coxu, lakierowana GTA-------------------------------------------WPŁACONO
17. Kilmer, lakierowana-----------------------------------------------WPŁACONO
Jeszcze dziś lub jutro się określę co z konkretnym wzorem i zacznę przymiarki do tylu wersji ile uda mi się znaleźć w okolicy![]()