po paru kolejnych tygodniach uzytkowania podtrzymuje swoja dobra opinie o wycieraczkach Unipoint. przypomne ze Bosch, ile razy mialem to byla porazka, w dodatku 2.5 raza drozsza.
po paru kolejnych tygodniach uzytkowania podtrzymuje swoja dobra opinie o wycieraczkach Unipoint. przypomne ze Bosch, ile razy mialem to byla porazka, w dodatku 2.5 raza drozsza.
W październiku założyłem Boscha i nie mogę złego słowa powiedzieć,konkretnie te:http://e-wycieraczki.pl/alfa-romeo-b...otwin/p,210834
Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS
Chciałbym skierować wątek wycierania szyby przedniej na nieco inne tory. Co mianowicie szanowni koledzy sądzą o długości typowego pióra od strony kierowcy? O ile dobrze pamiętam (nie chce mi się teraz sprawdzać, więc mogę coś pokręcić) ma ono 580mm długości i moim zdaniem jest zdecydowanie za krótkie. Górna część szyby po stronie kierowcy nie jest w ogóle czyszczona, a ja jestem dość wysokim facetem, więc ciągle mam zasyfione "pasmo widzialne" ;-) zaraz powyżej wysokości oczu - może niższym osobom to aż tak nie przeszkadza. Drugi problem jest taki, że wycieraczka pasażera jadąc w kierunku "w górę" spycha wodę na szybę po stronie kierowcy, niestety "wracające" (ruch "w dół") pióro kierowcy nie zbiera w całości tego co zostawiło pióro pasażera w górnej części szyby, w efekcie ciągle robi mi się zaciek na szybie. Ten problem występuje tylko po zastosowaniu spryskiwacza, bo przy ciągłej pracy wycieraczek, w deszczu, zaciek jest "zbierany" na bieżąco.
Swego czasu kupiłem i na próbę założyłem na stronę kierowcy wycieraczkę długości 700mm i było REWELACYJNIE, szyba po stronie kierowcy była czyściutka praktycznie po samą górną krawędź. Na serio miałem wrażenie, że szyba jest jakby większa. Niestety, była to wycieraczka 'no name' bardzo kiepskiej jakości, na poczatku pracowała bez zarzutu, ale po ok. 2 miesiącach zaczęła tak niemiłosiernie pierdzieć, że musiałem ją natychmiast wywalić bo się już ludzie za mną oglądali. Założyłem z powrotem 580mm i jest niestety kiepsko. Teraz już wiem, że rozmiar naprawdę ma znaczenie i zaraz rozejrzę się za jakąś "siedemsetką".
Ktoś testował pióra takiej długości? Jakieś wskazówki, wrażenia, sprawdzona marka?
Zakupiłem Unipointy, zobaczymy czy trzymają wielkoseryjną jakość.
OSP, spróbuj może od Sharana/Galaxy dobrać wycieraczki. Mają te same uchwyty ale są sporo dłuższe od tych w Alfie.
Też się przymierzam do Unipointów, Motgumy mnie zawiodły straszliwie (nie tego oczekiwałem) i w tej chwili jeżdżę na starych i się zastanawiam po co kupiłem nowe. (?)
OSP a czy lewą przestawiałeś do góry? 700 to zdecydowanie zachodzi na prawą wycieraczkę.
Ja Unipointy od 2.5miesiąca, przejechałem z nimi jakieś 5000km w warunkach zimowych, gdzie wiadomo że trzeba korzystać z wycieraczek regularnie i ciągle spisują się conajmniej dobrze. Jestem zadowolony i polecam.