Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 45678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 181

Temat: Jakie pióra wycieraczek ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

po paru kolejnych tygodniach uzytkowania podtrzymuje swoja dobra opinie o wycieraczkach Unipoint. przypomne ze Bosch, ile razy mialem to byla porazka, w dodatku 2.5 raza drozsza.

Użytkownik Świeżak Avatar Alfalover
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q automat, alfa romeo 159 1.9 TI 193hp by Cinsoft

Domyślnie

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    http://allegro.pl/dedykowane-wyciera...006553577.html

wczoraj założyłem i jak narazie jestem miło zaskoczony ładnie zbierają, zero smug i cisza. Estetyka tez bez zastrzeżen.

Jak się nic nie zmieni to też je kupię choć chwilowo sprzedający ich nie ma.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    po paru kolejnych tygodniach uzytkowania podtrzymuje swoja dobra opinie o wycieraczkach Unipoint. przypomne ze Bosch, ile razy mialem to byla porazka, w dodatku 2.5 raza drozsza.
    Powiedz mi gdzie je można kupić i jaka jest przybliżona cena? Wolę mieć kilka opcji:|
    Alfa... i wszystko jasne

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    będziesz zadowolony
    Kilka tygodni później.... dalej jestem zadowolony z tego zakupu

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

W październiku założyłem Boscha i nie mogę złego słowa powiedzieć,konkretnie te:http://e-wycieraczki.pl/alfa-romeo-b...otwin/p,210834
    Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Alfalover Zobacz post
    Powiedz mi gdzie je można kupić i jaka jest przybliżona cena? Wolę mieć kilka opcji:|
    Kupowałem na allegro. Cena cos ok 40zł za komplet. Sprzedawca u którego ja akurat kupiłem nazywa się jami1313. Kupiłem je bo inni je polecali, poczytaj w wątku parę tygodni temu.

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR 159 1.9JTDM 16V 2007

Domyślnie

Chciałbym skierować wątek wycierania szyby przedniej na nieco inne tory. Co mianowicie szanowni koledzy sądzą o długości typowego pióra od strony kierowcy? O ile dobrze pamiętam (nie chce mi się teraz sprawdzać, więc mogę coś pokręcić) ma ono 580mm długości i moim zdaniem jest zdecydowanie za krótkie. Górna część szyby po stronie kierowcy nie jest w ogóle czyszczona, a ja jestem dość wysokim facetem, więc ciągle mam zasyfione "pasmo widzialne" ;-) zaraz powyżej wysokości oczu - może niższym osobom to aż tak nie przeszkadza. Drugi problem jest taki, że wycieraczka pasażera jadąc w kierunku "w górę" spycha wodę na szybę po stronie kierowcy, niestety "wracające" (ruch "w dół") pióro kierowcy nie zbiera w całości tego co zostawiło pióro pasażera w górnej części szyby, w efekcie ciągle robi mi się zaciek na szybie. Ten problem występuje tylko po zastosowaniu spryskiwacza, bo przy ciągłej pracy wycieraczek, w deszczu, zaciek jest "zbierany" na bieżąco.
    Swego czasu kupiłem i na próbę założyłem na stronę kierowcy wycieraczkę długości 700mm i było REWELACYJNIE, szyba po stronie kierowcy była czyściutka praktycznie po samą górną krawędź. Na serio miałem wrażenie, że szyba jest jakby większa. Niestety, była to wycieraczka 'no name' bardzo kiepskiej jakości, na poczatku pracowała bez zarzutu, ale po ok. 2 miesiącach zaczęła tak niemiłosiernie pierdzieć, że musiałem ją natychmiast wywalić bo się już ludzie za mną oglądali. Założyłem z powrotem 580mm i jest niestety kiepsko. Teraz już wiem, że rozmiar naprawdę ma znaczenie i zaraz rozejrzę się za jakąś "siedemsetką".
    Ktoś testował pióra takiej długości? Jakieś wskazówki, wrażenia, sprawdzona marka?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciej69
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 08r, Chrysler Crossfire, Lincoln Navigator mk3, Chevy Astro Starcraft

Domyślnie

Zakupiłem Unipointy, zobaczymy czy trzymają wielkoseryjną jakość.
    OSP, spróbuj może od Sharana/Galaxy dobrać wycieraczki. Mają te same uchwyty ale są sporo dłuższe od tych w Alfie.

Użytkownik Świeżak Avatar BeBe
    Mieszka w
    SG
    Auto
    159SW 2008

Domyślnie

Też się przymierzam do Unipointów, Motgumy mnie zawiodły straszliwie (nie tego oczekiwałem) i w tej chwili jeżdżę na starych i się zastanawiam po co kupiłem nowe. (?)
    OSP a czy lewą przestawiałeś do góry? 700 to zdecydowanie zachodzi na prawą wycieraczkę.

Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.

Auto

Domyślnie

Ja Unipointy od 2.5miesiąca, przejechałem z nimi jakieś 5000km w warunkach zimowych, gdzie wiadomo że trzeba korzystać z wycieraczek regularnie i ciągle spisują się conajmniej dobrze. Jestem zadowolony i polecam.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maciej69
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 08r, Chrysler Crossfire, Lincoln Navigator mk3, Chevy Astro Starcraft

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Ja Unipointy od 2.5miesiąca, przejechałem z nimi jakieś 5000km w warunkach zimowych, gdzie wiadomo że trzeba korzystać z wycieraczek regularnie i ciągle spisują się conajmniej dobrze. Jestem zadowolony i polecam.
    Esponix - Unipointy nie odlatują przy 150? Bo reklamowałem Valeo z tego powodu.