Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567891011121314151617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 199

Temat: [156] Projekt 20VT

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    147 jtdm, Fc 20vt LE, Punto

Domyślnie

pekaja niestety, tyle ze pozmianowe nieco mniej sie cos wymysli i pospina turbo z wozem dobrze osadzi wydech i moze pozyje, docelowo albo bedzie sie go spawac albo zrobi nowy przeplywka jakso tam znosi filtry stozki.. potem najwyzej sie ja wywali. idealnie znalesc miejsce na airbox i juz

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Mały update:
    Dla wszystkich zatroskanych o moje zdrowie w związku z brakiem odpowiedniego sprzętu do hamowania ( omen ?? ) informuję że końcowo udało się i do auta wpada "duże" brembo z GTA tarcze 330x32 i adapter do tego.

Z prac które udało się zakończyć to wkońcu spięte wspomaganie mimo posiadania chyba 4 różnych kompletów węży wspomagania od Alfy i fiatów żadnego nie udało się dopasować tak aby to miało ręce i nogi. Więc skończyło się na przeniesieniu chłodnicy oleju z TS'a na prawą stronę(patrząc od przodu) pod błotnik jego miejsce zajęła chłodnica oleju oryginalna z FC a same wspomagania zostało nie jako wymyślone od zera węże zakute od nowa stare zostały tylko końcówki przewodów od pompy i przekładni. Udało się wyspawać cały wydech. Downpipe od FC który okazał się być za krótki o dosłownie 5 cm dostał nowy łącznik elastyczny dzięki któremu te brakujące 5 cm zyskaliśmy.

Dodatkowo żeby zwiększyć średnice wydechu to od katalizatora do tłumika końcowego jest nowa rura od 2,4 JTD 20V Bosal całe 80zl aż żal było zostawiać fabryczną słomkę od TS'a

Tylni tłumik ma taką samą średnice rury jak od 2.4 wieć wystarczyło miejsce montażowe po starej rurze wyciąć i wspawać szerszą żeby dopasować średnicę. Na razie musi wystarczyć z czasem będę chciał coś poważniejszego z nierdzewki wstawić(cały układ od DP aż do końca) szczególnie że mój Ulter ma już trochę za sobą i zapewne za nie długo się podda.Dodatkowo okazało się ze w związku z umiejscowieniem węży od wspomagania jednak IC nie da się przyzwoicie zamontować i rura od IC musi iść przed chłodnicą a nie za nią co spowodowało wysunięcie IC do przodu ;/ co pociągnęło za sobą konieczność podcięcia zderzaka i pozbawienia go halogenów. Co w zasadzie nie jest dużym powodem do smutku bo zmusiło mnie to do przemyślenia i decyzja o zakupie GTA look'a już zapadła tam halogeny są bardziej na zewnątrz i orurowanie na pewno się zmieści. Póki co auto składam z paszczą rekina jakiś czas będę musiał na to oko przymknąć.
    Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 22-06-2013 o 04:23

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

<mlask> Wybierasz się z tym na Kielce w tym roku?
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Panie ! Co Pan taką rdzę wrzucasz !? <joke> Wpadnę z Blondzią obejrzeć jak tylko będziecie z Karolcią wolni

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy84 Zobacz post
    Dla wszystkich zatroskanych o moje zdrowie w związku z brakiem odpowiedniego sprzętu (nieprawdaż omen ?? ) informuję że końcowo udało się i do auta wpada "duże" brembo z GTA tarcze 330x32 i adapter do tego.
    Poka Poka adaptery Ty masz tam zwrotnice od FC czy od 156 wkońcu ?
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Mieszka w
    Legnica
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Poka Poka adaptery Ty masz tam zwrotnice od FC czy od 156 wkońcu ?
    Nie no zwrotnice 156 standardowe. Te FC za nic by nie podpasywały . Adaptery z ital- performance za niedługo wszystko będzie u mnie. Pewnie długo nie wytrzymam i szybko to zamontuje.

bimsky - tak wybieram się na ogólnopolski i jeśli stan pozwoli to wystartuję (jęśli zdążę silnik dotrzeć) i ewentualne niedociągnięcia poprawić. Wydaję się że nadal mam wystarczającą ilość czasu - oby

Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 22-06-2013 o 04:20

Mieszka w
    Legnica
    Auto

Domyślnie

Kolorowy zawrot głowy tyle zostało po amputacji nie potrzebnych (taką mam nadzieje ) kabelków z wiązki 20 VT

Dolot też juz skończony i skręcony nie jestem w 100% zadowolony z czasem pewnie wyspawam a laczniki silikonowe wylecą.

Narazie musi być. Do tego zdecydowałem się przerzucić akumulator do bagażnika do tego zakupiłem skrzynkę na akumulator z rovera 75 tania i wystarczająca estetyczna do zagoszczenia w bagażniku.Do tego odpowiednia ilość kabla H01N2-D 50mm bardzo giętki łatwy w kształtowaniu oraz nowe klemy akumulatora.

Jutro końcowy montaż aku i może pierwsze kontrolki zobacze świecące .
    Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 28-06-2013 o 16:57

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dragos
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Stara 156 1.9 8v

Domyślnie

super impreza

Ile czasu pochłonęło odchudzanie wiązki? :>

Mieszka w
    Legnica
    Auto

Domyślnie

no ze 2 godziny tak lekko bylo by szybciej jakbym wiedział co tak naprawdę mi jest potrzebne a tak to robiłem żeby nic nie pociąć potrzebnego nastepnym razem 30 min i po temacie ( o ile skuszę się na takie szaleństwo 2 raz )

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał Teddy84 Zobacz post
    no ze 2 godziny tak lekko bylo by szybciej jakbym wiedział co tak naprawdę mi jest potrzebne a tak to robiłem żeby nic nie pociąć potrzebnego nastepnym razem 30 min i po temacie ( o ile skuszę się na takie szaleństwo 2 raz )
    No jeśli się już skusisz, to pewnie w innym nadwoziu