Strona 14 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 155

Temat: [Relacja] IV Ogólnopolski Zlot Klubu Miłośników Alfa Romeo

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bimski
    Niech ktoś spróbuje mi wytłumaczyc to:
    Jak na moje to wszystko jet OK :mrgreen:
    Starsze modele tak miały że podawali mniej niż fakycznie było.
    Na włąsne oczy widziałem jak na hamowni 3 miesięczna alfa 156 JTS miała 178 KM, a kataolgowo podają 165 KM :wink:

bimski, tylko się cieszyć

BYKrak
    Gość

Domyślnie

OK... widzę że nawet jak piszę prawde o policjancie, lub potwierdzam coś co inni napisali też jest źle, bo do innych się uśmiechacie a ja ciągle jestem besztany...
    Już wiele razy przepraszałem i więcej tego nie zrobie, zaczynam się płaszyczyć już przed wami zeby wyrazić że nie chciałem tej kłótni, a wy dalej najeżdżacie, mnie jeszcze nikt nie przeprosił za to jak mnie wyzywacie i mylicie ciągle z kimś innym.
    Niektórzy tez napisali minusy zlotu, ale tylko ja jestem tak traktowany ze względu na to że chyba wam się przyjęło, że BYKrak to kawał gnoja, a słowa przepraszam dla was znaczą chyba tyle co cmoknij mnie w d... .

Chyba "Obserwator 737" (Marcin) miał racje...

Ja się juz nie odzywam, nawet jakbym napisał że przepraszam za wszystko co pisałem wcześniej i że jesteście cudowni, do byście odpisali tak jak ostatnio, więc miłej zabawy....

Fred
    Gość

Domyślnie

BYKrak, Nie lamentuj bo sam sobie zapracowales na taki odbiór przez innych. Jesli uwazasz ze nie to poczytaj swoj pierwszy wpis i wyobraz sobie ze to TY byles organizatorem.

A jesli Ci powiem ze przez twoje slowa polały sie łzy to co wtedy ? Wydaje ci sie ze slowo "przepraszam" zawsze wszystko załatwi? Jestes jeszcze dzieckiem wiec zapamietaj ze za swoje słowa sie odpowiada. Ty opowiadasz będąc na tym forum persona non grata.

BYKrak
    Gość

Domyślnie

Może "przepraszam" wszystkiego nie załatwi, ale rozumiem ze AR_33 miał teraz na myśli ostatniego posta, w którym nie napsialem nic złego, więc napisałem później ze nie będe się odzywał, bo to nie ma sensu, dzieckiem nie jestem, dzieci nie wydają tyle pieniędzy na auta, po prostu martwie się o siebie i swoje ciężko zapracowane pieniądze.

To co napisałem na początku było za ostre, ale są tacy co się z tym zgodzili, tylko że ja przeprosiłem, a inni nie lecz nadal wraca sie do tego, chociaż juz kilka krotnie ktoś pisał żeby to zostawić...

Sorki ze znowu zmienie temat, u nas na imprezie, wyskoczył z pociągu chłopak na szczęście nic groźnego sie nie stało, wina była jego bo drzwi były dobrze zabezpieczone, ale odpowiedzialność za to wzięliśmy na siebie MY... dlaczego?? Bo to byłą nasza impreza, wiec czemu tu tak nie jest...
    Nie chc eżbey znowu wyszło ze mam pretensje, bo sam podpisałem papierek i nawet dobrze sie bawiłem na torzez z oponami, ale pytam tak z ciekawości, skoro te imprezy są różne i nie mam o tym pojęcia jak mówicie, to wytłumaczcie mi, tak żebym tylo wiedział.
    Bo znowu ktoś napisze ze się czepiam, albo żebym nie jechał jak i sie nie podoba, nie o to mi chodzi, jak od początku, tylko łągodnie mówiąc dlaczego...?

Rozumiem że bierzecie pieniadze na nasze sprawy i robicie impreze dla nas poświęcając swój czas i nerwy... Ale ja też tak robię tylko w innej dziedzinie i odpowiedzialność jest inna.
    AHA i jak się ma do tego regulamin, w regulaminie było ze mamy was słuchać i coś tam jeszcze, ale skoro ja mam brać odpowiedzialność za to co zrobię, to sam się musze zastanowić co dla mnie jest słuszne... Prawda??
    NIE CZEPIAM SIĘ tylko pytam jak się to ma wszystko sprawdzać w praktyce... bo mnie to dziwi i w żadnym wypadku nie chc enikogo urażać, a usłyszeć prostą odpowiedź. Bo zlot był naprawde spoko i ten tor też, ale chodzi mi bardziej o sprawy prawne ze tak powiem.

AHA Ja się już nie odzywam, chyba że ktoś znowu zacznie do mnie pisać, odwołóje się do tego co napisałem na początku postu...

BYKrak
    Gość

Domyślnie

Zauważył ktoś imprezę na 1/4 mili w Gorzowie, Legalne wyścigi... mają straż pożarną, policję, pogotowie do zabezpieczenia, a wpisowe wynosi 20zł... hmmm.. niedziela, zobaczymy...
    W sumie moze zdobyłbym jakieś doświadczenie , żeby nastepnym razem takich rzeczy juz ie pisać... pozdro

AR_33
    Gość

Domyślnie

BYKrak, tak się składa, że porównujesz dwie różne imprezy.
    W przypadku Twojej imprezy, masz zamknitą przestrzeń (wnętrze pociągu) którą można zamknąć w sposób jasny i precyzyjny.
    W przypadku imprez motoryzacyjnych, szczególnie o charakterze KJS lub 1/4 mili nie ma możliwości całkowitego zamknięcia terenu o ile nie odbywa sie on np. na zamkniętym torze jak np. Tor Poznań (ale i tu zdarzają się osoby postronne i nie zdyscyplinowani kibice).
    Na każdej imprezie motoryzacyjnej uczestnicy biorący czynny udział w zawodach podpisują właśnie takie jak u nas oświadczenia i podpisują zapoznanie się z regulaminem. Ma to na celu zabezpieczenie organizaorów przed konsekwencjami braku umiejętności czy też zbyt dużej wiary w nie przez poszczególnych zawodników.
    Jest rzeczą oczywistą, że nikt nie będzie odpowiadał za to, że uderzyłeś w słup swoim samochodem, lub przebiłeś sobie opone.
    Jeśli podejmujesz ryzyko udziału w tego typu imprezie odpowiedzialność spada na ciebie.
    Organizator odpowiada za to, aby trasy przejazdu były wytraźnie wyznaczone, strefy niebezpieczne były odgrodzone i konkurencje odbywały się pod nadzorem osób nadzorujących ich przebieg (sędziowie).
    Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to proponuję poszukać w googlach regulaminu KJS.

Twoje przepraszam przyjąłem, ale jeśli nadal będziesz pisał:
    Cytat Napisał BYKrak
    Jejku co ja pisze, zaraz znowu ktoś mnie obrzuci błotem.
    To będę reagował właśnie takimi słowami jak wcześniej i bardzo proszę nie przywołuj tutaj Obserwatora737 i jego wypowiedzi, bo za mało wiesz na ten temat.
    Cytat Napisał BYKrak
    dzieckiem nie jestem, dzieci nie wydają tyle pieniędzy na auta, po prostu martwie się o siebie i swoje ciężko zapracowane pieniądze.
    Dorosłości nie mierzy się sumą wydanych pieniędzy, tylko postawą jaką sobą reprezentujesz. Jak na razie Twoje wypowiedzi nie skłaniają do tego aby traktowac Cię jak osobę dorosłą , a na pewno nie poważną.

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

BYKrak, i ja miałem już głosu nie zabierać ale widzę chłopie że jesteś niezniszczalny.Nie dziwię się organizatorom i innym użytkownikom tego forum iż nerwy im puszczają. Sam dalej rozdrapujesz sprawę. Osobiście po takim wyskoku siedział bym cicho jak mysz pod miotłą i bił sie w pierś. Odpuść już dalsze refleksje, każdy napisał co miał do napisania i koniec tematu. Ale Ty jako jedyny oskarżałeś organizatorów o marnotrawienie Twoich i Naszych pieniędzy. Dziwię się że nadal nie możesz odpuścić sobie i ciągle wytykasz koszty jakie poniosłeś.

Cytat Napisał BYKrak
    dzieci nie wydają tyle pieniędzy na auta, po prostu martwię się o siebie i swoje ciężko zapracowane pieniądze.
    To martw się dalej i zajmij się motoryzacją w skali mini np 1:43 wychodzi taniej i bezpieczniej.

Ja pojechałem na ten Zlot by się dobrze bawić i nie patrzeć na koszty a również ciężko na to pracuję. Czy ty wiesz ile spaliła moja V-ka podczas wyścigów i całej imprezy? A ile sprzęgła zużyła moja żona podczas jazdy na torze :mrgreen: .Miałem nowe opony ! I co z tego ! Jak się zużyją to kupie nowe i pewnie parę innych rzeczy do auta. Nie wiem jakie koszty poniosłem i nie jestem zainteresowany.

Ile kilometrów musiałem do domu wracać? Ja to nic a koledzy z Pomorza , Warszawy i innych miejscowości. Ile Oni wydali na paliwo? Ty praktycznie byłeś na miejscu - rzut beretem. Ale tylko Ty narzekasz! Patrzysz przez cały czas TYLKO NA SIEBIE.

Wszyscy pojechali tam by się czegoś nauczyć - ja wiele wyniosłem pomimo paru niedociągnięć. A w tej chwili chyba większość stara opanować się trudną sztukę zrozumienia i tolerancji.

Do organizatorów były uwagi - ale nikt ich nie obrażał i oskarżał tak jak TY. Wszystkie wątpliwości wyjaśnili i jest OK.

Kolejny raz poruszasz sprawę dotyczącą pomyłki co do swojej osoby - chyba w najprostszy sposób osobiście ją wyjaśniłem.

Przypomniało mi się jeszcze że na pewno byliśmy ostrzegani o krótkiej drodze na wyhamowanie po 1/4 mili mnie i innym udawało się hamować ze znacznie wyższych prędkości a Ty miałeś problem. Więc proszę Cię o to byś nie zbierał w tej dyskusji już więcej głosu jeśli nie masz już nic nowego do powiedzenia.

Może napisałem bez ładu i składu ale dłużej nie mogłem tego dusić.

I napisałem tylko to co ja czuję i myślę o tej całej sprawie.

Z poważaniem.

BYKrak
    Gość

Domyślnie

AR_33 teraz rozumiem i wreszcie popieram, że odpowiadacie za przygotowanie tras, oznakowanie, itp. Jeśli trasa jest dobrze przygotowana, to wiadomo, że zła jazda to jest tylko moja wina...
    Ja to definiowałem zupełnie inaczej, ale dzięki za wyjaśnienie, wreszcie...
    POZDRAWIAM i już nic złego nie będę pisał, mam nadzieje że jakoś odrobie swoją reputację między innymi także wśród zlotowiczów, z którymi sie dobrze bawiłem...

Najwyżej potrzymam język za zębami, ale myślę że teraz już nie będzie powodu.

POZDRO

SUPERJAHU 007 w tej chwili nie chodziło mi o pieniądze w sęsie co wydałem, tylko w siesie wartości mojego samochodu, który uwielbiam jak zresztą inne alfy, takż ete które były na zlocie... i nie mam już o nic pretensji, satyswakcjonuje mnie odpowiedź KATE co do pieniędzy, oraz AR_33 co do reszty, i nie napisałem tego jakoś w złej wierze, więc nie wiem o co dalej Ci chodzi... pzreprosze Cię za to co Ci jest, chociaż do Ciebie nic nei pisałem , a AR_33 już mi wszystko wyjaśnił, i wykluczyl moje błędne myślenie w tej sprawie za co mu DZIĘKUJE...

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

jahu czytasz w moich myślach
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BYKrak
    mam nadzieje że jakoś odrobie swoją reputację .
    Latwo nie bedzie..... Powiem ci tylko, ze to byl moj bodajze 19 czy 20 zlot... z roznych marek, klubow, powodow. Za kazdy placilo sie rozne kwoty... i duze, i groszowe tez. Jakosc zabawy takze byla rozna, choc ja tam sie zawsze dobrze bawie, szczegolnie jak se dam w palnik, do czego nie mam zbyt czestych okazji. I rozne byly tez zastrzezenia do poszczegolnych aspektow imprezy. Ale TY jestes PIERWSZYM gosciem, ktory palnal w strone organizatorow oskarzeniem o nieuczciwe rozliczenia. Co innego konstruktywna krytyka, a co innego wypowiedziane w nieprzemyslany sposob oskarzenia. Pomine juz sposob ich sformulowania, sam nie zawsze umiem dokladnie wyrazic swe mysli. Wybacz zatem BYKraku drogi, ale na razie nie wiem, co moglbys zrobic, zeby poprawic swa reputacje, przynajmniej w moich oczach.
    Chyba, ze zmienisz nick..... znam takie przypadki