Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 143

Temat: Alfa Romeo 159

Użytkownik Świeżak Avatar GexN
    Mieszka w
    Warszawa, Łódź
    Auto
    Kiedyś 147 1.9 JTD, obecnie 159 TI 1.75 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał twar Zobacz post
    [MENTION=71727]GexN[/MENTION]
    jeszcze jedno pytanko, wszyscy inni tez moga odpowiedziec ;-)

Czy ar z tym silnikiem "bierze olej" tzn czy trzeba dolewac i ile na 1000km?
    U mnie podobnie jak u [MENTION=27217]taczka464[/MENTION] - przy normalnej jeździe nie bierze (albo tak mało, że nie da się zauważyć), ale jeżeli pociśniesz silnik na wyższych obrotach (na niemieckiej autostradzie, czy pobawisz się na górskich trasach) to trochę ubywa. Mi za to zdarzyło się dolewać olej między wymianami, ale często jeżdżę "niemieckimi" autostradami Dobre wyciszenie + ciche TBi sprawia, że przy prędkościach 160-180 (w zależności od nawierzchni i opon) można spokojnie rozmawiać i na prawdę nie czuć prędkości.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW

Domyślnie

witam.
    dziś oglądałem AR159 SW z 2009r jest wystawiona w warszawie ul. Kąkolowa 59a - 05-462 Warszawa, Wawer (Polska) ,piękna biała,200 KM,automat
    zerknijcie w ogłoszenie i proszę o opinie n/t wyposażenia & cena
    do wymiany są klocki przód,akumulator, nie świeci jednen xenon przód jaki to może być koszt wymiany (żarówki???) oraz wymiana klocków ,
    mierzyłem ją miernikiem jest ok ,tylko maska ma ok 200-240mikronów czyli była chyba malowana(szpachlowana) .reszta w normie od 90-104 mikrony. zawieszenie też wydaje się ok.
    proszę o opinnie czy warto w tych pieniądzach ją kupić oczywiście po konkretnym sprawdzeniu pozostałych elementów.

- - - Updated - - -

nie mogę wrzucić linka (nie mam jeszcze 10 postów)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GOP
    Auto
    159 SW | 1.9 JTDm | 150+ KM | 2007

Domyślnie

[MENTION=78183]haja5[/MENTION] wrzuć linka bez www lub podaj nr ogłoszenia allegro/otomoto...

Auto
    Alfa Romeo 156 SW

Domyślnie

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-swietna-pewna-ID6zKi0Y.html#2a1a613a14

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GOP
    Auto
    159 SW | 1.9 JTDm | 150+ KM | 2007

Domyślnie

200-240 mikronów gdzie na tej masce? przykładałeś po rogach, czy gdzieś na środku mierzyłeś... generalnie do ok 300 mikronów to raczej druga warstwa lakieru, nawet jak bezbarwny nałożysz może tyle być... Maska bardziej była wymieniana i przemalowywana, jeśli nigdzie nie ma więcej. Pytanie jak rogi błotników z przodu... co to może znaczyć, zostawię Tobie, bo nie mam historii auta...

Norma na tym aucie to ok 130 mikronów ... ale auto wiekowe na pewno mogło być oddane do spolerowania.

Koszt. Myślę, że o ile nie pytasz o specyficzne naprawy, raczej mało kto będzie chciał odwalać robotę w google za Ciebie... toć to najzwyklejsza AR 159. Hurtowni części masz od groma, a o robociznę na wszystko zapytaj telefonicznie jakikolwiek warsztat, pewnie będzie przedział ok. 200 - 300 PLN.

Auto
    Alfa Romeo 156 SW

Domyślnie

Dzięki bardzo za info ,zmierzę dokładnie maskę jeszcze raz.

- - - Updated - - -

A jak wyposażenie i cena /rocznik .zawieszenie wydaje się ok nic nie stuka puka .
    Na pewno Akumulator do wymiany ,klocki przód, nie świeci jeden xenon, wiadome rozrząd ,oleje filtry,itd.
    W środku jak i na zewn igła.stan super.

Auto
    Alfa Romeo 156 SW

Domyślnie

witam.
    1.Może ktoś wie jaka jest norma grubości lakieru przy AR159. SW JTD-JTDm
    Czy jest to uwarunkowane rocznikiem ,czy w tym modelu jest jakiś standard.
    2.Czy ktoś ma jakąś wiedzę n/t. tego auta/komisu w którym jest wystawiona w Płocku
    mierzyłem ją miernikiem całą ma od 180-240mikronów prawdopodobnie była cała malowana.
    Sprzedawca twierdzi że to norma ,ale nie chce mi się w to wierzyć bo jak inne mierzyłem to były od 90-120 mikronów a jeden element 180-240 mikronów czyli był malowany?
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#5861a4a3a0
    Proszę abyście wypowiedzieli się w tym temacie.
    z góry dziękuje.

Auto
    Alfa Romeo 156 SW

Domyślnie

witam.
    Czy ktoś oglądał to autko,na zdjęciach wygląda fajnie ale trochę daleko(500km) na oględziny w ciemno.
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#f23ac01ac2

Użytkownik Świeżak Avatar GexN
    Mieszka w
    Warszawa, Łódź
    Auto
    Kiedyś 147 1.9 JTD, obecnie 159 TI 1.75 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał haja5 Zobacz post
    witam.
    1.Może ktoś wie jaka jest norma grubości lakieru przy AR159. SW JTD-JTDm
    Czy jest to uwarunkowane rocznikiem ,czy w tym modelu jest jakiś standard.
    2.Czy ktoś ma jakąś wiedzę n/t. tego auta/komisu w którym jest wystawiona w Płocku
    mierzyłem ją miernikiem całą ma od 180-240mikronów prawdopodobnie była cała malowana.
    Sprzedawca twierdzi że to norma ,ale nie chce mi się w to wierzyć bo jak inne mierzyłem to były od 90-120 mikronów a jeden element 180-240 mikronów czyli był malowany?
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#5861a4a3a0
    Proszę abyście wypowiedzieli się w tym temacie.
    z góry dziękuje.
    180-240 to podwójne malowanie, zwłaszcza jeżeli jest równo na całym samochodzie. Szpachla zaczyna się zazwyczaj od 300 w górę (w tym czasem error).

Auto
    Alfa Romeo 156 SW

Domyślnie

Kolego to jak radzisz jeżeli silnikowo i mechanicznie będzie w porządku to kupił byś bo wizualnie oglądałem bez zastrzeżeń w środku jak i na zewn bez zarzutów ,brak książki serwisowej ,ale książkę to podobno można kupić na granicy .także nie wiem czy brak książki to definitywnie skreśla to auto jeżeli reszta bez zastrzeżeń.
    poradź tak rozsądnie.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia