Strona 140 z 175 PierwszyPierwszy ... 4090130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,391 do 1,400 z 1749

Temat: Chip tuning - Mapy

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

1) nie wyciągasz mi żadnych pieniędzy z kieszeni, bo się tym nie zajmuję
    2) koledze nie wyciągasz, bo z tego żyje i nie jesteś dla niego żadną konkurencją
    3) co z tego, że jesteś elektromechanikiem z 15-letnim doświadczeniem? to nic nie znaczy.
    4) niewielu jest takich, co mogą sprawdzać? hmm.... a wszyscy normalni tunerzy?
    5) to, że ludzie ładują gotowce to żaden przykład
    6) nie ma żadnego argumentu, żeby potwierdzić to, że to delikatny remap pod dane auto
    7) żadne pieniądze nie uciekają, bo każda normalna osoba pójdzie do kogoś, kto się na tym zna, a nie wyskoczył na forum, gdzie w 1 poście oferuje darmowe remapy
    8) odpowiedzialność się bierze za wykonaną pracę, a to, czy się za nią dostaje wynagrodzenie czy nie, to już nie ma znaczenia. wynika z tego tyle, że masz w dupie to, czy komuś coś się zepsuje w aucie po Twoim "delikatnym remapie", co oznaczy nie mniej nie więcej niż to, że nie masz pojęcia o tym, co oferujesz - w końcu nie liczysz się z tym, że komuś silnik wysadzić albo ośkę w turbo ukręcić.

PS. ja sieję panikę? wszedłeś na to forum i pierwszy post jest o tym, że komuś chcesz za darmo robić remapy. chcesz coś robić - fajnie, tylko zbastuj mocno z przechwalaniem się swoją wiedzą, której nikt nigdy potwierdzenia nie zobaczy. a elektromechanika ze strojeniem za dużo wspólnego nie ma...

- - - Updated - - -

1) nie wyciągasz mi żadnych pieniędzy z kieszeni, bo się tym nie zajmuję
    2) koledze nie wyciągasz, bo z tego żyje i nie jesteś dla niego żadną konkurencją
    3) co z tego, że jesteś elektromechanikiem z 15-letnim doświadczeniem? to nic nie znaczy.
    4) niewielu jest takich, co mogą sprawdzać? hmm.... a wszyscy normalni tunerzy?
    5) to, że ludzie ładują gotowce to żaden przykład
    6) nie ma żadnego argumentu, żeby potwierdzić to, że to delikatny remap pod dane auto
    7) żadne pieniądze nie uciekają, bo każda normalna osoba pójdzie do kogoś, kto się na tym zna, a nie wyskoczył na forum, gdzie w 1 poście oferuje darmowe remapy
    8) odpowiedzialność się bierze za wykonaną pracę, a to, czy się za nią dostaje wynagrodzenie czy nie, to już nie ma znaczenia. wynika z tego tyle, że masz w dupie to, czy komuś coś się zepsuje w aucie po Twoim "delikatnym remapie", co oznaczy nie mniej nie więcej niż to, że nie masz pojęcia o tym, co oferujesz - w końcu nie liczysz się z tym, że komuś silnik wysadzić albo ośkę w turbo ukręcić.

PS. ja sieję panikę? wszedłeś na to forum i pierwszy post jest o tym, że komuś chcesz za darmo robić remapy. chcesz coś robić - fajnie, tylko zbastuj mocno z przechwalaniem się swoją wiedzą, której nikt nigdy potwierdzenia nie zobaczy. a elektromechanika ze strojeniem za dużo wspólnego nie ma...

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał kamisio85 Zobacz post
    Jestem elektromechanikiem, z 15 letnim doświadczeniem. I niewielu jest takich, co mi mogą "sprawdzać".

PS: Odpowiedzialność to się bierze, jak ma się coś w zamian.
    I te dwa zdania mówią wszystko
    Ktoś chce się nauczyć grzebania w mapach na tępakach z forum- czy mnie się zdaje.
    Dawaj jakiś wykres z twojej roboty, jak jesteś tak świetny, ze ni ma w Pyrlandii ludzi co ciebie mogą poprawiać
    Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 18-07-2017 o 19:51

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

kylo1986, jakoś tak mi się też wydaje, ale zostałem "pojechany" za podobne zdanie. Ale ja bym chętnie zobaczył przykładowe adresy map albo limiterów z softów, do których nie ma damosów ani żadnych mappacków. Niech się wykaże i pokaże coś konkretnego, co był w stanie znaleźć sam w sofcie, bez jakiejkolwiek pomocy od kogokolwiek. Albo skoro taki świetny, to charakterystykę czujnika niech znajdzie... Udało się znajomemu postawić BMW E36 z M50B25 turbo na ECU z A4 1.8T, ciekawe czy nasz nowy specjalista z forum powie, czy to możliwe. Albo Kadett D 1.2 na Digifancie. Chętnie bym zobaczył wiedzę tego specjalisty.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Znając życie to też pewnie dwa softy w jednym wsadzie ogarnie.
    A ja gupek dawałem do AW, a potem Rogal to stroił tu by za free było i prawie 3 kafle w kieszeni

Sorry, za sceptycyzm, ale ostatnio jakiś wysyp tych co to się na wszystkim znają i są the best, tak więc przepraszam rzeczonego pana, ale na słowo to ludziom nie wierzę i chciałbym się z raz pomylić

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

kylo1986 dobrze wiesz, że wiedza kosztuje - widzisz to m. in. po strojeniu swojego auta. Nikt tego nie oddaje za darmo i nikt jej nie udostępnia, i nawet nie dlatego, że mają z tego na chleb - dojście do pewnych rzeczy wymaga dużo czasu i eksperymentów, no i jest bardzo ryzykowne - można np. tłoki potopić, silnik wysadzić, ośkę w turbo ukręcić etc. Strojenie kosztuje tyle, ile kosztuje nie bez powodu a jak ktoś robi to za darmo i nie bierze za to żadnej odpowiedzialności, to daje to do myślenia. Pomijam tu oczywiście kwestię znajomości zasad pracy silnika, bo to już inna kwestia... Ale również nie taka prosta, jak by się wydawało. Wszystko poskładane do kupy daje takie a nie inne ceny w tej branży. Z drugiej strony, jeden czort czy się wrzuci gotowca, czy skorzysta z takiej usługi - nikt nie daje na nic żadnej gwarancji, jak wybuchnie to i tak zawsze będzie wina auta, a nie tego, co robił darmowy remap czy też gotowca.

W skrócie - jak ktoś chce ryzykować unieruchomieniem auta, niech bierze za darmo. A jak ktoś chce mieć to zrobione przez normalnego tunera, a nie gościa, który w pierwszym poście oferuje swoje "usługi" za darmo, to niech zapłaci odpowiednią stawkę i będzie miał to zrobione tak, jak powinno być. Po to człowiek myśli, żeby podejmować bardziej lub mniej przemyślane decyzje - ale wybór takiego czegoś jest bardzo złą decyzją. Lepiej zapłacić i spać spokojnie, niż wrzucić coś, co - żeby było śmieszniej - może nie być remapem. Opisy mam w damosach/mappackach nie zawsze są zgodne z rzeczywistymi adresami map/limiterów w sofcie

Użytkownik Świeżak Avatar Hexinio11
    Mieszka w
    Ostroszowice
    Auto
    156 SW 1.9 16v 2005

Domyślnie

Jeśli kogos interesuje znalazłem jakieś ori wsady do AR. Moze ktoś to zweryfikowac?

http://www.chip-tuner.hu/original_ec.../notranslate]/

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

A co tu weryfikować ? Przecież nikt nie będzie sprawdzał wsadu po wsadzie. Chyba, że link. Jeśli tak, to potwierdzam, że link działa
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

AFAIR same oryginały.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Góra Kalwaria
    Auto
    166 2,4 2005r

Domyślnie

166.rar Możecie zerknąć czy jest wycięty egr itd ? 0281011503

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomano
    Mieszka w
    LLE
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.9JTD AR 159 1,9 jtd

Domyślnie

.Witam macie cos do ....335 ....517 przeczytalem z ciekawosci caly watek i nic nie znalazlem .Siewcu muglbys zrobic mi wycene na PW