Volvo ma plan sprzedawać MILION aut, a raczej ciężko je pomylić z czymś innym...
Volvo ma plan sprzedawać MILION aut, a raczej ciężko je pomylić z czymś innym...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
z boku giulietta też jest ładna moim zdaniem
po prostu teraz wszystkie auta robią się takie same różnią się aby małymi szczegółami
A ja bardzo kiepsko to widzę i wątpię w szybką zmianę jeśli chodzi o AR. Prędzej doczekamy się kilku (kilkunastu) nowych fiatów niż nowej AR.
Kojarzy mi się to z SAABem oni też mieli tylko dwa auta. W przypadku AR jest o tyle lepiej ze należy do fiata, tylko efektów brak. a szkoda.
Z jednej strony zgodzę się, że teraz auta podobne i w zasadzie różnie je maska i grill więc Alfa wpisuje się w trend. Tylko jaki powód mają mieć ludzie, żeby kupić AR które, bądźmy szczerzy, dobrą opinią się nie cieszy. Dla jakości - nie, dla wygody - raczej też nie. Dla prestiżu? Od tego jest Widelec czy Ferrari jak ktoś chce koniecznie coś z grupy Fiata.
Kupić AR tylko dlatego, że Fiat to będzie 500, a Lancia już nie będzie istnieć? Alfa nie walczy o zachowanie czy wzmocnienie swojej pozycji, ale o jej odzyskanie. Bycie kolejnym klonem na ulicy raczej jej w tym nie pomoże. Ale co ja tam wiem, i tak za biedny jestem na nowe AR.
"Kasa, misiu, kasa" - jak to mawiają. Mnie na Maserati nie stać, więc następna w kolejce jest Alfa. I pomysł Sergio, żeby Alfa była "biedną wersją Maserati" jest kierunkiem lepszym niż obecne "bogatsza wersja Fiata" - tylko pytanie, gdzie zamierzają się zatrzymać z ceną między Fiatem a Maserati, no i kiedy wreszcie zaczną to realizować.
KRS, zapraszasz do Szynkarni?![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ale Ty, jak większość ludzi tutaj, jest fanem makaronu na kółkach. A jeżeli AR ma być marką globalną, to nie może bazować na takich sentymentach. I tu już niekoniecznie jest różowo, bo jak kogoś nie stać na Ferrari czy Maserati to może zerknąć na BMW czy Mitsubishi. Nowa Alfa patrząc na różne projekty się nie wyróżni z tłumu sama z siebie, a będzie miała za sobą wiadomo jaką famę.
Generalnie nie widzę sukcesu Alfy, w każdym razie nie jakiegoś wielkiego. Fiat jako grupa przespał swoją szansę czyli czasy, gdy europejskie potęgi dołowały, a ich miejsce w powszechnej świadomości zajmowały auta z dalekiego wschodu.
No zobaczymy, niech się AR wiedzie jak najlepiej. Jedyne co mnie martwi to ograniczenie roli Fiata jako marki do producenta miejskich dupowozów. Mam jednak większy sentyment do Fiata - i za historyczne osiągnięcia i za markę jako taką (producenta silników, samolotów etc).
I niech w końcu pokażą Julkę. Będzie wiadomo czy warto brać kredyt na salonowy samochód![]()