Widzisz Darku a ja dalem te ponad 200 tys i nie zaluje nawet zlotowki. Jezdzilem wieloma samochodami w zyciu w podobnej cenie i zaden nie mozesz rownac sie z Giulia pod wzgledem jakosci i radosci jazdy. Olewactwo klienta? Polecam Sobieslawa Zasade, tam jakosc obslugi o wiele wyzej niz w salonie BMW. Jakbym zostal olany przez jakis jeden salon to sprobowalbym w innym a nie wylewal pozniej poty na forum i pisal jaka ta marka jest zla. To jest praktycznie pierwszy pelny rok sprzedazy dla Giulia. Dla Stelvio dopiero kika miesiecy. To co oczekiwales sprzedazy na poziomie BMW czy Merca? To jest dopiero czerowanie rzeczywistosci.
Co do ceny... Jaguar XE podobnie skonfigurowany kosztuje ponad 240 tys. Jest wolniejszy, mnie dynamiczny, gorzej wykonany, gorzej radzi sobie w zakretach, nie ma wielu elementow z Giuli. BMW 330i xdrive ponad 250 tys. Lexus IS ponad 200 tys. Audi A4 allroad ponad 260 tys. Skoda Superb....prawie 200 tys. Passat za 205 tys. Golf Alltrack 140 tys! Zaden z tych samochodow nie prowadzi sie jak Giulia, kazdy jest wolniejszy. Ja oczekiwalem od samochodu czegos unikatowego, dynamicznego, sprawiajacego radosc z jazdy i to wlasnie daje mi Giulia. Jak ktos mowi, ze jest za droga to mi rece opadaja. Typowy Polak, kupie AR Giulie za cene Golfa!
A tutaj male porownanie z konkurencja:
http://www.motortrend.com/cars/alfa-...60-comparison/
No widac jak byk, ze Giulia najdrozsza, ostatnie miejsce, najwolniejsza, najmniej bezpieczna! Tragedia

Trzeba cene obnizyc do 100 tys.