Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Też nie rozumiem biadolenia o cenie. Skoda Superb która z założenia jest marką budżetową i ma spaprane silniki VW, sprzedaje się za podobne pieniądze i nikt tu nie widzi problemu. Zaznaczam jest to Skoda a nie [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo!! Dwie różne galaktyki.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    A tutaj male porownanie z konkurencja:
    http://www.motortrend.com/cars/alfa-...60-comparison/

No widac jak byk, ze Giulia najdrozsza, ostatnie miejsce, najwolniejsza, najmniej bezpieczna! Tragedia Trzeba cene obnizyc do 100 tys.
    Nikt tu nie twierdzi, że Giulia Veloce to kiepskie auto i gorsze od konkurencji, ale jak już chcesz porównywać ceny, to zauważ, że bazowa wersja Veloce kosztuje w stanach 39 tys. USD, a Polsce za taką cenę to masz bazową wersję benzyny 200 KM w wersji golas. Nawet jak do tego doliczysz 23% VAT, którego w stanach nie mają, to nadal będzie 20 tys. PLN mniej od bazowej wersji Veloce w Polsce. Do tego miesięczny koszt wynajmu takiego auta w stanach jest poniżej 400 USD, bo takie było założenie tego zestawienia. Wynajmiesz mi swoją Veloce na 3 lata po takich stawkach?
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

I to koniecznie uwzględniając różnice w zarobkach. Co tu dużo mówić, dla obywatela USA takie pieniądze to drobne jak za nowy samochód

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Co ma piernik do wiatraka ?
    Wcześniejsze Alfy (159, Mito i Giulietta) były atrakcyjniej wycenione i szałowej sprzedaży nie było. Chcieliście mieć Alfę z prawdziwego zdarzenia to i cena musi być adekwatna. Ja osobiście żałuję jedynie, że nie wypuszczą "bieda " wersji z manualem i silnikiem 1,4 turbo dla mało wymagających kierowców w niższej cenie - jak ma to miejsce w BMW.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Nikt tu nie twierdzi, że Giulia Veloce to kiepskie auto i gorsze od konkurencji, ale jak już chcesz porównywać ceny, to zauważ, że bazowa wersja Veloce kosztuje w stanach 39 tys. USD, a Polsce za taką cenę to masz bazową wersję benzyny 200 KM w wersji golas. Nawet jak do tego doliczysz 23% VAT, którego w stanach nie mają, to nadal będzie 20 tys. PLN mniej od bazowej wersji Veloce w Polsce. Do tego miesięczny koszt wynajmu takiego auta w stanach jest poniżej 400 USD, bo takie było założenie tego zestawienia. Wynajmiesz mi swoją Veloce na 3 lata po takich stawkach?
    Przeczytałeś całe zestawienie i tylko to wciągnąłeś? Stany to zupełnie inny rynek a tekst powyżej ma również inne założenie a mianowicie ma pokazać, który samochód jest wg. nich najlepszy biorąc pod uwagę wyżej wymienione kryteria. "The Big Test: When Everything’s Equal, Who Makes the Best Compact Luxury Sports Sedan?". Giulia zajęła w nim pierwsze miejsce biorąc pod uwagę następujące czynniki: prowadzenie, wydajność, wykończenie wnętrza, bezpieczeństwo wartość i koszt użytkowania a nie tylko koszt wynajmu. Poza tym podałem również polskie ceny konkurentów, które za mniej żądają więcej.

But because lease deals are a temporary fling, a shopper has the luxury of making make a decision with as much emotion as pragmatism. By that measure, the [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo Giulia stacks up well in every category. Its incredible performance and driving experience make it the easy choice for us. We’re willing to look past the reliability question marks to experience the passion this Italian delight delivers. Without question, if it were our money, this would be the car we’d pick

1ST PLACE: ALFA ROMEO GIULIA

Efficient, economical, quick, safe, and without question the most fun to drive, the Giulia is a car we’re willing to gamble on despite its reliability legacy and lack of cost-of -ownership data.

To wieczne narzekanie po prostu staje się męczące. Jakby Giulia kosztowała 110k + to by było narzekanie, że beznadziejnie wykonana, że wolna, że z przednim napędem, że mało dynamiczna, itd. Nie dogodzisz...

Krzysztof jasna sprawa, za jakieś 3 lata kupuję Giulie Q to mogę Ci za te 400 baksow wynajac.

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Możesz wynająć za 400$ już teraz, od FCA. Wynajem długoterminowy za Veloce, po uwzględnieniu odliczeń VAT i PIT, wyjdzie mniej więcej właśnie 1600zł kosztu rzeczywistego. I to takie Veloce dorypane na maksa w zasadzie.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    Widzisz Darku a ja dalem te ponad 200 tys i nie zaluje nawet zlotowki. Jezdzilem wieloma samochodami w zyciu w podobnej cenie i zaden nie mozesz rownac sie z Giulia pod wzgledem jakosci i radosci jazdy. Olewactwo klienta? Polecam Sobieslawa Zasade, tam jakosc obslugi o wiele wyzej niz w salonie BMW. Jakbym zostal olany przez jakis jeden salon to sprobowalbym w innym a nie wylewal pozniej poty na forum i pisal jaka ta marka jest zla. To jest praktycznie pierwszy pelny rok sprzedazy dla Giulia. Dla Stelvio dopiero kika miesiecy. To co oczekiwales sprzedazy na poziomie BMW czy Merca? To jest dopiero czerowanie rzeczywistosci.

Co do ceny... Jaguar XE podobnie skonfigurowany kosztuje ponad 240 tys. Jest wolniejszy, mnie dynamiczny, gorzej wykonany, gorzej radzi sobie w zakretach, nie ma wielu elementow z Giuli. BMW 330i xdrive ponad 250 tys. Lexus IS ponad 200 tys. Audi A4 allroad ponad 260 tys. Skoda Superb....prawie 200 tys. Passat za 205 tys. Golf Alltrack 140 tys! Zaden z tych samochodow nie prowadzi sie jak Giulia, kazdy jest wolniejszy. Ja oczekiwalem od samochodu czegos unikatowego, dynamicznego, sprawiajacego radosc z jazdy i to wlasnie daje mi Giulia. Jak ktos mowi, ze jest za droga to mi rece opadaja. Typowy Polak, kupie AR Giulie za cene Golfa!

A tutaj male porownanie z konkurencja:
    http://www.motortrend.com/cars/alfa-...60-comparison/

No widac jak byk, ze Giulia najdrozsza, ostatnie miejsce, najwolniejsza, najmniej bezpieczna! Tragedia Trzeba cene obnizyc do 100 tys.
    Ale ja się po części z Tobą zgadzam- tak zrobiłem i Giuliettę kupiłem u Zasady i tylko Giuliettę - żadne lony Golfy czy inne wynalazki- tylko nie każdy ma tyle samozaparcia co ja czy Ty- naprawdę są osoby które wydając 2 stówy chcą być potraktowani jak kupujący a nie jak intruzi- niestety kumpel poszedł do Lexusa - nie ma czasu na latanie po całej Polsce.
    Z jednym się nie zgodzę- [notranslate]Alfa[/notranslate] jest na etapie na jakim kilka lat temu była Kia czy Hyundai- co byś nie opowiadał ale marka [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo jest postrzegana jako produkująca autka ładne ale awaryjne, nietrwałe, korodujące, z kiepskim serwisem.
    Niestety to są lata zaniedbań [poprzednimi modelami i brakiem nowych wersji- właśnie to co napisałeś- BMW, VW Audi czy inne marki budowały zaufanie klientów latami i nic że gorzej się prowadzą są gorzej wyposażone czy droższe ale mają to coś czego nie ma [notranslate]Alfa[/notranslate] - postrzegania jako marce której możesz zaufać.
    Tez z tym walczę- każdy kto ze mną rozmawia zadaje pytanie ile razy było na lawecie. Głupota i tyle ale muszą upłynąć lata aby to się zmieniło.
    Poparz na Renault z Laguna - seria I była hitem - wypuścili II i nazwano królową lawet bo samochód chyba pobił wszelkie rekordy- III mimo że była naprawdę bdb zniknęła z rynku z marną sprzedażą i ogromną utratą wartości. To samo zrobiono z Alfą.
    Ktoś pisze o skodzie- popatrz postrzeganie marki z lat 90-tych a obecnie- budowano to 27 lat!!
    Co do sprzedaży- u nas jest od roku ale nie uważasz że sprzedaż powinna rosnąć, a jest po prostu źle. Co do sprzedaży na poziomie merca czy BMW - z czym do ludzi? - z jednym sedanem i 3- ma silnikami? Odbudować trzeba ceną- już raz FCA gola samobójczego strzeliło po sukcesie Bravo/Brava wypuszczając Stilo w super wypasem za cenę Golfa i co ? nikt tego nie kupował bo było za drogie.
    Dla Alfy recepta to dobra jakość w miarę konkurencyjna cena i porządny serwis - jest tylko nr 1 reszta leży i kwiczy.
    Dlatego jak napisałem- nawet wsadzić 1.7 TBI czy 1.4 MA i zrobić cenę na poziomie 100 tys to byłoby coś z tego.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    Możesz wynająć za 400$ już teraz, od FCA. Wynajem długoterminowy za Veloce, po uwzględnieniu odliczeń VAT i PIT, wyjdzie mniej więcej właśnie 1600zł kosztu rzeczywistego. I to takie Veloce dorypane na maksa w zasadzie.
    No ale to na firme, ktora nie kazdy ma. A w Stanach na osobe prywatna 400$. No i do tego leasingu w Polsce dolicz jeszcze ze 20-30% wplaty wlasnej.
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Nie każdy ma. Nie każdy musi jeździć nowym autem za 200k czy to kupionym czy wynajętym. Kto powiedział, że to ma być dla każdego?
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Dymo Zobacz post
    No ale to na firme, ktora nie kazdy ma. A w Stanach na osobe prywatna 400$. No i do tego leasingu w Polsce dolicz jeszcze ze 20-30% wplaty wlasnej.
    W PL też są takie produkty na osobę prywatną. Mam nowe BMW X3 za 1325zł miesięcznie na 18m-cy bez wpłaty z ubezpieczeniem. Typowy wynajem, tylko bez opon.

Sent from my iPhone using Tapatalk