Opinie można wystawić sobie samemu.
Dzwoniłem do gościa i mówi, że zawieszenie, silnik i skrzynia działa bez zarzutu, wszystko udokumentowane. Podejrzewam, że udokumentowane w kanciapie na placu.
Na tekst o tym, że wygląda na to jak by był malowany pas przedni i może była jakaś stłuczka mówi, że nic nie było robione, igła i można zbadać miernikiem
Po opiniach z neta odpuszczam sobie niebieskie milion dolarów.
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-2-0-jtdm-ID6yxzex.html --> ostrzegam auto jest zdezelowane, nieudolnie lakierowane z przodu (nawet nie zdejmowali zderzaka przed malowaniem, wiec na lampach jest lakier, nie wspominając już o nie dopasowaniu elementów do siebie), rdzewieje tylna klapa, silnik cały od spodu w oleju. Na plus tylko stan\wygląd wnętrza. Facet chce prawie 35 tyś a na moje oko to nie jest warte więcej niż 20 tyś (bo 15 to trzeba by wpakować by doprowadzić ją do stanu wizualnej i mechanicznej poprawności)...
Czy ktoś może z warszawy oglądał tę alfę? carserwis.pl/samochody-uzywane/alfa-romeo_159_14844 jest już od dłuższego czasu dostępna ale jakoś nie znika, z tego co mi udało się ustalić:
- Jest oddana w komis
- Przywieziona ze Szwajcarii (wiec na bank po stłuczce)
- Podobno ma tylko ponownie malowane (nie szpachlowane) elementy (cały bok, + cały przód)
Generalnie wszystko zależy jak to zostało naprawione i jaki rodzaj wypadku przeszła.
Jeśli ktoś był już oglądać i raczej odradza, to byłbym wdzięczny za wszelkie info.
witam, ktoś oglądał Alfe naszej koleżanki z forum z Katowic 159 JTDm 2010r? wystawiona na forum, id ogłoszenia na olx: 270630743
mam do niej spory kawałek i szukam opinii
Ktoś z forum może kupił bordowego jts'a z Goczałkowic-Zdroju?
Kojarzy ktoś tą 159?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yMCxP.html
EDIT: Również ta wygląda ciekawie https://www.olx.pl/oferta/alfe-159-1...5-IDkIwPA.html
Ostatnio edytowane przez Mati_95 ; 05-03-2017 o 18:17
Panowie i Panie,
Przede wszystkim witam wszystkich! Przechodząc do rzeczy. Rozglądam się za 159. Dzisiaj byłem oglądać tą alfelx.pl/oferta/alfa-romeo-159-prywatnie-z-domu-CID5-IDkl4EG.html#751ca7ceca. Ogólnie wizualnie wszystko ok, szczeliny równe nie widać aby była bita itd. Jestem z właścicielem ugadany na środę na weryfikację 159 w serwisie FIATA. Jednak mam pytanie, ponieważ zamówiłem sobie raport po numerze VIN z którego wynika że auto miało aż 8 właścicieli ?! Dziwne jest to że 6 z nich to firma a auto posiadali po kilka dni (wszystko do miesiąca), pozostali 2 właściciele to prywatny i leasing .. Wiecie może czy w Holandii są jakieś przepisy regulujące coś z podatkami? Z góry dziękuje za pomoc! Pozdrawiam!
Z rejestracją w firmach bywają przeróżne przypadki. Osobiście słóżbówką jeżdżę od 13 miesięcy i przez ten czas mam już trzecie blachy.Najpierw wykup z leasingu, a później zmiany w firmie (przejęcie), a nadal tylko ja tym samochodem jeżdżę.
Moim zdaniem bardziej bym się interesował aktualnym stanem technicznym niż historią właścicieli. Chyba, że wśród prywatnych właścicieli przechodzi z rąk do rąk, to może być podejrzane, że coś było mocno nie tak.