Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

szukałem swojej alfy ponad cztery miesiące i powiem wam że za 20 tyś ciężko znaleźć dobre autko trafiają się okazję ale rzadko, mój kolega sprowadził mi alfę z belgi 2008 r. za 19 plus opłaty i powiedział ze za granica ciężko znaleźć w tych pieniądzach powyżej rocznika 2007. Moje autko jest bardzo zaniedbane i mam nadziej że koszty nie będą duże abym mógł się cieszyć swoja pierwszą 159. tak więc jak szukacie w Polsce w tych pieniądzach to naprawdę trzeba dużo szczęścia i cierpliwości.

Użytkownik Świeżak Avatar Rejuvenate
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 AT 1.9 JTDm 150KM

Domyślnie

Można kupić ale właśnie trzeba się liczyć z wieloma drobnymi poprawkami typu porysowane plastiki, brakujące zaślepki itp. a takie małe rzeczy mogą w sumie zrobić sporą sumę. Oczywiście nie liczę pakietów startowych i poprawek lakierniczych... 10 000zł na dokładkę warto mieć gdy się kupuję 159 do 20 000zł ale kupić można i powoli Sobie robić wszystko to co nie wymaga nagłej naprawy

Użytkownik Świeżak Avatar skuler
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    159 SW 2,0jtdm 170KM. Była: 156 SW FL 1,9 jtd 16V

Domyślnie

W ramach ostrzeżenia... gdyby ktoś szukał Tbi. W Szczecinie stoi taka:

olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-bogato-wyposazona-CID5-IDkNA16.html#963a535392

Byłem nią bardzo zainteresowany, ba! prawie ją kupiłem. Wizualnie w ładnym stanie (poza jednymi drzwiami do malowania i wszystkimi felgami do renowacji) , ale całość wygląda dość podejrzanie - sprzedający Polak mieszka i pracuje w Danii i sprzedaje ją w Szczecinie przez przyjaciela pośrednika. Przedstawia fakturę zakupu samochodu w Danii, w której jest rubryka vat: " - ". Nie opłacił za nią VATu w PL, twierdzi, że nie trzeba bo to faktura Vat marża. Idąc dalej w transakcje okazuje się, że sam sprzedający zamiast w Szczecinie jak można było przypuszczać - ma tymczasowy adres zamieszkania.....uwaga..... w Bieszczadach w miejscowości Rzepedź - dokładnie na drugim końcu kraju! w dodatku to adres widniejący tylko na fakturze, w dowodzie osobistym sprzedającego nie ma adresu zameldowania. Całość wygląda jak szeroko opisywany na forum wałek... sugeruję ostrożność.

Auto
    Peugeot 407 2.2 HDI 200 KM

Domyślnie

Witam, interesuje się zakupem modelu Brera z slinikiem V6 JTS 3.2 Litra, i mam do Was szanownych forumowiczów, czy można znaleźć jakiś ciekawy model mieszcząc się w kwocie około 40 tys? Rozumiem, że sprowadzanie Auto nie będzie opłacalne pod tym względem? (opłaty etc). Dodatkowo przy jakich przebiegach należy mniej więcej spodziewać się większych wydatków przy takim modelu? Mam na myśli wymiany rozrządów etc. (Przyjmując, że sprzedający nie wciska kota w worku)
    Pozdrawiam
    Bukem

Auto
    Alfa 156

Domyślnie

Witam

Czy oglądał ktoś ten samochód i ma coś konkretnego do powiedzenia na jego temat?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-sprowadzona-1-9jtd-skorzna-tapicerka-w-stanie-idealnym-carpass-ID6yPDpt.html

Byłem dzisiaj w tym komisie. Samochód na 100% nie był bity. Wygląda na to, że silnik też nie był ruszany. Nie wiem jak się ustosunkować do przebiegu. Na liczniku ma 109 tyś. Wnętrze wygląda ładnie - kierownica niezużyta, gałka zmiany biegów też, fotele również wyglądają na ten przebieg. Po otwarciu drzwi, na słupku są 3 naklejone na siebie naklejki dotyczące wymiany oleju. Ostatnia z października 2016 z przebiegiem chyba 107 tyś, ale dokładnie nie pamiętam, ale coś koło tego. Zastanawia mnie natomiast lekko wytarty przycisk Start/Stop. Ma wszystkie faktury i wydruki badań technicznych. Ogólnie auto na moje oko wygląda, jakby właściciel coś nim często przewoził i ogólnie średnio dbał.
    Facet mówi, że przebieg na 100% i jest tego bardzo pewien, jakby niczego się nie obawiał i trzeba przyznać, że nie gada jak typowy handlarz-naciągacz.

Z góry dzięki
    Ostatnio edytowane przez mich_mich ; 30-03-2017 o 21:27

Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 120 KM

Domyślnie

witam,

koledzy jestem tutaj nowy i bardzo chciałbym zostać szczęśliwym posiadaczem alfy 159. Znalazłem coś takiego wygląda pięknie i zakochałem się. Czy możecie oczywiście w wolnej chwili rzucić okiem i wyrazić swoje opinie na temat tych 2 alf:

1. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtd-120ps-distinctive-welurowa-tapicerka-klimatronic-tempomat-ID6yOcIb.html#xtor=SEC-8

2. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-kombi-1-9jtd-120km-oplaty-ID6yMQd3.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent %5D=1&id_at=25184511

Z góry dziękuje i mam nadzieje do zobaczenia na zlocie

Pozdro

Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał BaQPRZCH Zobacz post
    witam,

koledzy jestem tutaj nowy i bardzo chciałbym zostać szczęśliwym posiadaczem alfy 159. Znalazłem coś takiego wygląda pięknie i zakochałem się. Czy możecie oczywiście w wolnej chwili rzucić okiem i wyrazić swoje opinie na temat tych 2 alf:

1. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtd-120ps-distinctive-welurowa-tapicerka-klimatronic-tempomat-ID6yOcIb.html#xtor=SEC-8

2. otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-kombi-1-9jtd-120km-oplaty-ID6yMQd3.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent %5D=1&id_at=25184511

Z góry dziękuje i mam nadzieje do zobaczenia na zlocie

Pozdro
    Patrząc na te dwie oferty do pierwszej bym nawet nie jechał. brudna tapicerka, wytarta kiera jakby jakiś ogr tym jezdził (trudno uwierzyć w taki stan przy tym przebiegu), błotnik tylny do naprawy blacharskiej.

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Cytat Napisał mich_mich Zobacz post
    Witam

Czy oglądał ktoś ten samochód i ma coś konkretnego do powiedzenia na jego temat?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-sprowadzona-1-9jtd-skorzna-tapicerka-w-stanie-idealnym-carpass-ID6yPDpt.html

Byłem dzisiaj w tym komisie. Samochód na 100% nie był bity. Wygląda na to, że silnik też nie był ruszany. Nie wiem jak się ustosunkować do przebiegu. Na liczniku ma 109 tyś. Wnętrze wygląda ładnie - kierownica niezużyta, gałka zmiany biegów też, fotele również wyglądają na ten przebieg. Po otwarciu drzwi, na słupku są 3 naklejone na siebie naklejki dotyczące wymiany oleju. Ostatnia z października 2016 z przebiegiem chyba 107 tyś, ale dokładnie nie pamiętam, ale coś koło tego. Zastanawia mnie natomiast lekko wytarty przycisk Start/Stop. Ma wszystkie faktury i wydruki badań technicznych. Ogólnie auto na moje oko wygląda, jakby właściciel coś nim często przewoził i ogólnie średnio dbał.
    Facet mówi, że przebieg na 100% i jest tego bardzo pewien, jakby niczego się nie obawiał i trzeba przyznać, że nie gada jak typowy handlarz-naciągacz.

Z góry dzięki
    2008 rok, to raczej rok pierwszej rejestracji, a nie produkcji. Wnętrze jest przedliftowe, więc z 2007 roku. Oprócz kierownicy, która jest poliftowa, więc prawdopodobnie została wymieniona.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mich_mich Zobacz post
    Jest dużo opinii w internecie na temat tego komisu. Jest tez kilka dobrych, ale zalecam ostrożność..

Auto
    Alfa 156

Domyślnie

A czy jest możliwe wytarcie się Start/Stop po 109 tyś?