Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    zlasu
    Auto
    Lancia Delta

Domyślnie

A ja widziałem dziś Giulię Q na świeżych rejestracjach CT - i to nie w serwisie, a w normalnym ruchu ulicznym...piękne auto

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Azalgo;
    Potem zajarałem się na maserati ghibli S Q4, ugadałem wstępnie auto z 2016 z przebiegiem 13tys km i małym uszkodzeniem. Import z usa, na gotowo 130tys pln. Firmy leasingowe kręciły nosem, że z importu i uszkodzone. Choć zależało mi na kosztach z auta, to chiałem wykładać gotówę, kiedy doczytałem, że podłoga i układ kierowniczy to chrysler 300c i stara e klasa mb. Wcześniej byłem potestować stelvio fe jako alternatywę dla giulii sw. Stelvio podobało mi się na ekranie ale nażywo byłem rozczarowany a żona jeszcze bardziej. Ten test stelvio dał nam jednak szansę na zobaczenie giulii veloce w realu i przejechanie się nią. Oboje byliśmy oczarowani i pomimo braku przestrzeni bagażowej małego sedana, postanowiliśmy, że belki na dach i trumna będą rozwiązaniem w razie problemów. Skreśliłem ghibli z listy, wymarudziłem bagażnik thule w prezencie poza rabatem finansowym i jestem mega happy. So far...
    Kolego, w pełni rozumiem wybór.
    Jeździłem Giulią (w trzech wersjach tj Super diesel, Veloce i QV), Stelvio (FE i dieslem) oraz Ghibli (diesel).
    Też czekałem na Giulię SW z uwagi na dwójkę małych dzieci.

I ostatecznie wybrałem Giulię w pełni świadom niepraktyczności jej bagażnika oraz tego jak ten samochód jeździ.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    O ile C-klasę, a tym bardziej CLA rozumiem, o tyle jak mogłeś zrezygnować z Ghibli na rzecz Giulii... to już nie
    Ghibli miażdży designem, ma V6 nawet w dieslu i świetny dźwięk. No i ta magia widelca
    Ale Stelvio faktycznie, na żywo gorzej wypada niż na fotkach.
    Co do Ghibli to ostatnio bywałem w serwisie na Arkuszowej2a. Stoją dwie sztuki ...z zatartymi silnikami. V6 tki. Cos tam ci ludzie się znają na wloszczyznie biorąc pod uwagę jakie fury serwisująi na jakim poziomie, okazuje sie ze dol silnika jest chryslera , glowica ferrari i cos nie zagrali ze smarowaniem calosci, moze ciśnienie na zakrętach traci? Taka teoria bo nie ma o dziwo suchej miski.
    Płyta podłogowa faktycznie chryslera , to samo merc E, ale zawieszeniem można odmienić auto i tak zrobili .

Nie wiem który raz - każde urządzenie się zużywa, oczywiście, kwestia statystyki które częściej po prostu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Andrzej ale się ostatnio zajarałeś na posiew fermentu o Giulii. Ale forum Twoje. Przykro się patrzy na tak doświadczonego użytkownika, który wywołuje tak godne politowania rozmowy. Masz chęci okazania swojego zdania w najmniej potrzebnych chwilach wytykając wszystko co możliwe jest do wytknięcia. Ja się zastanawiam - po co? Masz w tym radość? Czy może masz poczucie spełnienia, ze ktoś przeczyta Twoja wpis i się z nim - być może - w duchu zgodzi?

Co do Garratego to chodziło mi o to, ze facet się cieszy ewidentnie, a ja jako gość który lubi cieszyć się z małych rzeczy podzielam jego radochę i Fun. Szkoda ze wpadnie taki Andrzej i zacznie ludziom wybrzydzać i próbować umniejszyć radość. Kiedyś każdy z nas wyląduje pod ziemia i Garraty powie ze dobrze się bawił i tak ma być. Życie ma się jedno i niepowtarzalne, warto wiec cieszyć się z wszystkiego.

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Statyczny - po prostu 3000 postów same się nie nabiją więc trzeba snuć smenty bez celu. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    Szkoda ze wpadnie taki Andrzej
    tudzież inny Janusz forumowicz pospolity..

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Nie Statyczyny, mam nadzieję po prostu że Alfisti zaczną w końcu czegoś więcej niż duszy i stylu wymagać. Wymagać - w ostateczności odchodząc od tej firmy robiącej w bambuko od lat po prostu. A przynajmniej przestając bałwochwalczo wynosić pod niebiosa każdy produkt z logo AR tylko dlatego że takim jest. Może się ktoś tam gdzieś otrząśnie wówczas.
    Analfabeta - a za posty się otrzymuje dozgonny serwis czy co, żeby to miało być jakimś celem? co to za gadanie głupie.
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 10-11-2017 o 10:35

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Naprawdę ciężko Ciebie czytać, chcesz narzekać na ar - Ok ale po co w tym wątku? Tu juz zostało ustalone ze serwis sie poprawia, a nowe modele cieszą właścicieli, nie mecz nas w kółko swoim narzekaniem
    Załóż osobny wątek...
    No tak ale tam mało kto bedzie czytał Twoje wywody...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Asystent Marchione czyta wątek, szczególną uwagę zwracając na posty Andrzejsr aby móc złożyć cotygodniowy raport na posiedzeniu rady nadzorczej FCA. Robią to, ponieważ najcenniejsze są opinie o giulii, od osób, króte auta nie użytkują. Na podstwie tych danych korygują politykę firmy i za dwa lata będziemy mieli najlepszy serwis a liczba awarii w ciągu pierwszych trzech lat spadnie do zera.

Dla podtrzymania wrażenia, że klient zakupujący nowe auto jest miarodajnym źródłem informacji, FCA na kilka dni po zakupie dzwoni wypytując o wrażenia ze współpracy z dealerem i czy jest się zadowolonym z produktu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Ostatnio edytowane przez Azalgo ; 10-11-2017 o 12:52

Użytkownik Świeżak Avatar sprint
    Mieszka w
    wawa
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    Asystent Marchione czyta wątek, szczególną uwagę zwracając na posty Andrzejsr aby móc złożyć cotygodniowy raport na posiedzeniu rady nadzorczej FCA. Robią to, ponieważ najcenniejsze są opinie o giulii, od osób, króte auta nie użytkują. Na podstwie tych danych korygują politykę firmy i za dwa lata będziemy mieli najlepszy serwis a liczba awarii w ciągu pierwszych trzech lat spadnie do zera.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Ostatnio edytowane przez sprint ; 10-11-2017 o 12:46