Panowie, proszę o pomoc w ocenie egzemplarza. Alfa 159 1.8 MPI z LPG. Egzemplarz przed opłatami i legalizacją. Wszystkie opinie mile widziane, zwłaszcza te krytyczneOtomoto: ogłoszenie 6011071885.
Witam wszysytkich serdecznie!
Przymierzam się do zakupienia swojej pierwszej Alfy Romeo. Dawno temu za dzieciaka zakochałem się w 159 i w końcu mogę swoje marzenie spełnić
Szukam czegoś max do 30kzl. Najlepiej diesel 1.9 150km, ale oczywiście 2.4 w dobrym stanie też nie pogardzę. Może rzuciło Wam się w ostatnim czasie coś ciekawego na rynku?
W piątek jadę obejrzeć do wwa https ://www .otomoto. pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-1-9-jtdm-150-km-z-2008-roku-ID6yShoj.html
Pełna historia od początku. Drugi właściciel w kraju. Naprawy robione na bieżąco. Malowane były drzwi, zderzak. Szyby oryginał. Co myślicie?
Mam świadomość, że tego typu wiadomości dostajecie tutaj na pęczki, mimo wszystko byłbym wdzięczny za każdą pomoc, która przyczyni się do tego, że dołączę do grona posiadaczy Alfa Romeo
Pozdrawiam!
Ogłoszenie wygląda obiecująco.Zapytaj właściciela, czy wywalał klapy wirowe. Jeśli nie, przydałoby się to zrobić przy okazji następnej wymiany rozrządu, bo zostawienie ich to loteria.
Dzięki piękne za infoRozmawiałem z gościem, nie wywalał klap wirowych niestety... W piątek jadę obejrzeć auto i zobaczymy co z tego wyjdzie
Gdyby Wam się coś rzuciło jeszcze w oczy na podlasiu/mazowszu to byłbym mega wdzięczny za info
![]()
Hej wszystkim,
Byłem zobaczyłem i niestety to jeszcze nie to. Po wizycie na stacji okazało się, że: przednie wahacze + tuleje do wymiany, tarcze klocki tył do wymiany, halogeny do wymiany, turbina cieknie i dziwne plamy oleju za silnikiemSzukam dalej
Oczywiście nadal jeśli coś Wam się rzuci w oczy to dawajcie znać
![]()
Pzdr!
Hmmmm no i nabyłem: 2011 Listopad, wersja Sport Plus, bardzo zadbana - lakier, środek ,tylne siedzenia nikt nie podrózowal wiec jak po zdjeciu folii (nawet paliwo od poacztku 98PB), przebieg 64 tys, pełna ksiazka serwisowa od poczatku do konca tylko ASO (rzadko sie zdarza) i ....51 tys z 60 tys(tyle byla pierwona cena)
Druga sprawa ubezpieczenie:
mbank - AXA (krzak) suma ubezpieczenia 46 tys,
Allianz -44 tys
PZU po dodaniu 10 % do podstawowej oceny auta (nie wszyscy ubezpieczyciele moga podniesc o 10%) wychodzi 50tys.
Alfy się nie ceni po prostu w Polsce (w niemczech za taki stan mojego auta można spokojnie zaplacic 60 tys, ale nie tu). W mojej ocenie jak znam ceny eurotax , znam opinie ubezpieczycieli od stycznia slędze Allegro i otomoto to ocena mojego samochodu zdrowo rozsądkowa to 48 tyś, przeplacilem? Po prostu zdecydowalem zaplacic troszkę wiecej niz sadze ze jest warta do tego troche giftów (dwie pary dywanikow, opony zimowe Dunlop, wymiana rozrzadu przy 60 tys).Miesiąc negocjacji z ceny do ktorej wiekszosc by nie podeszla i sie udalo. Pozdrawiam...jestem jednym z Was, zadowolonym uzytkownikiem 159
Ostatnio edytowane przez marti78nez ; 29-04-2017 o 05:11
Hej!
Jestem nowy na forum, a trafiłem tutaj po fachową pomoc w kupnie mojej pierwszej Alfy. Poszukuję 159-tki w silniku 1.9 JTD. Budżet mam do 20tys. i nie planuję przekraczać tej kwoty.
Znalazłem taką sztukę i chciałbym się dowiedzieć czy jest godna uwagi, czy ktoś ją oglądał, bądź czy ktoś coś o Niej wie.
Ogłoszenie Otomoto ID 6012154067.
Pozdrawiam, Arek.
Widzieliście tą okazję?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yPCab.html