Temat: Zakup Alfa Romeo GTV

Użytkownik Rowerzysta Avatar toddlockwood
    Auto
    Gtv 2.0 V6 Tb

Domyślnie

https://www.olx.pl/oferta/alfa-gtv-i...tml#5dfa98fff1

Wczoraj oglądałem tą.
    Za tą cene zdecydowanie nie warto. Już pomijam że ph1 ale w silniku coś mocno cykało (albo popychacze albo panewki) trzeba by to było sprawdzić. Wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach. Stan lakierniczy bardzo ładny - naprawde bardzo. Ale nie jechałem bo raz że te cykanie a dwa że właściciel odesłał tablice do włoch. I nowe będzie miał za jakiś czas.

Update:
    facet dzwonił, podobno cykało bo było za mało paliwa. i już nie cyka.
    Ostatnio edytowane przez toddlockwood ; 24-10-2017 o 13:54

Użytkownik Świeżak Avatar Kevio
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Skoda Fabia II

Domyślnie

Cytat Napisał toddlockwood Zobacz post
    Update:
    facet dzwonił, podobno cykało bo było za mało paliwa. i już nie cyka.
    Znam przypadek, że klepiące zawory odstraszyły kupującego - wlał motodoktora i następny oglądający już nie miał zastrzeżeń . Ten pewnie zrobił podobnie, chyba, że ktoś zna odpowiedź jaki wpływ ma poziom paliwa na cykanie w silniku?

Swoją drogą czy ja dobrze widzę, że kolor maski jakoś tak nie pasuje do pozostałych elementów, podobnie drzwi? I spasowanie miejscami jakby uciekało przy tylnej lampie i drzwiach. Skóra na kierownicy nie jest przytarta na jej lewej stronie?
    Noi o co chodzi z tą wycieraczką? Byłą szyba wymieniana czy co? Sprawdzałeś go jakoś lepiej? Wycieki? Jakieś faktury, coś więcej?
    Nie chce abyś odniósł wrażenie, że się czepiam, po prostu chce skonfrontować moje spostrzeżenia po zdjęciach z oględzinami. Noi może ktoś się zainteresuje, wszak nie tylko do odradzania służy forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzyzie
    Mieszka w
    Wągrowiec/Rabowice
    Auto
    Alfa Giulia 2,0 280KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał toddlockwood Zobacz post
    https://www.olx.pl/oferta/alfa-gtv-i...tml#5dfa98fff1

Wczoraj oglądałem tą.
    Za tą cene zdecydowanie nie warto. Już pomijam że ph1
    Co wy tak z tym ph1. Kupiłem taką i nie wiem czy to już wiek ale tak się jaram manualna klimą i przełącznikami, że w życiu bym na automatyczną nie zamienił.
    Poza tym czy tylko mi się bardziej podoba wnętrze ph1 - może muszę do jakiegoś lekarza się udać [emoji23]

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
    Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM

Użytkownik Rowerzysta Avatar toddlockwood
    Auto
    Gtv 2.0 V6 Tb

Domyślnie

Cytat Napisał Kevio Zobacz post
    Znam przypadek, że klepiące zawory odstraszyły kupującego - wlał motodoktora i następny oglądający już nie miał zastrzeżeń . Ten pewnie zrobił podobnie, chyba, że ktoś zna odpowiedź jaki wpływ ma poziom paliwa na cykanie w silniku?

Swoją drogą czy ja dobrze widzę, że kolor maski jakoś tak nie pasuje do pozostałych elementów, podobnie drzwi? I spasowanie miejscami jakby uciekało przy tylnej lampie i drzwiach. Skóra na kierownicy nie jest przytarta na jej lewej stronie?
    Noi o co chodzi z tą wycieraczką? Byłą szyba wymieniana czy co? Sprawdzałeś go jakoś lepiej? Wycieki? Jakieś faktury, coś więcej?
    Nie chce abyś odniósł wrażenie, że się czepiam, po prostu chce skonfrontować moje spostrzeżenia po zdjęciach z oględzinami. Noi może ktoś się zainteresuje, wszak nie tylko do odradzania służy forum.
    Dobrze ze sie czepiasz. Żeby nie skłamać oglądałem go może z 10 minut i nie jakoś szczegółowo. W zasadzie miałem blisko i chciałem zobaczyć wnętrze ph1 czy aby nie brac w przyszłości pod uwagę 3.0 przedliftowe.
    Mi ktoś mówil ze cykanie to mogą być te popychacze ale wynika to z braku oleju lub jego złej jakości - a jak to jest z olejem w ts to wszyscy wiedzą.
    Warta uwagi za 4000/5000 i to po uprzednim sprawdzeniu na stacji diagnostycznej.

PS. co do ph 1 to po zobaczeniu zaczałem brac je pod uwagę - gdyby trafiło sie fajne 3.0 to mogę sie zastanowić... Wkurza jak diabli brak podłokietnika.
    Ostatnio edytowane przez toddlockwood ; 25-10-2017 o 06:46

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    alfa Gtv, dwa land rovery i vw

Domyślnie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał krzyzie Zobacz post
    Co wy tak z tym ph1. Kupiłem taką i nie wiem czy to już wiek ale tak się jaram manualna klimą i przełącznikami, że w życiu bym na automatyczną nie zamienił.
    Poza tym czy tylko mi się bardziej podoba wnętrze ph1 - może muszę do jakiegoś lekarza się udać [emoji23]

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

ja Ci powiem o co chodzi z tym ph1.
    Gtv jest jeszcze poszukiwana przez młodych ludzi, którzy za małe pieniądze chcą mieć atrakcyjny samochód, wyglądający ponadczasowo i nadal nowocześnie. galanteria ph2 czy ph3 wygląda po prostu na świeższą.

jak ktoś szuka klasyka i widzi w Gtv potencjał na youngtimera (perspektywa 5-10 lat), to będzie szukał bezwypadka z oryginalnym lakierem z początku produkcji.
    jak to jest przy każdej innej marce i klasykach.
    Ostatnio edytowane przez draak ; 25-10-2017 o 09:56

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Skoda Fabia II

Domyślnie

Twoje ogłoszenie zniknęło, sprzedała się GTV'ka?

Auto

Domyślnie

Twoje ogłoszenie zniknęło, sprzedała się GTV'ka?

tak, w czwartek ma być zabrana

zszedłem z ceny do 6500, to poniżej tego co wóz wart, ale przynajmniej wygląda że idzie w dobre ręce alfisti

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Skoda Fabia II

Domyślnie

Nie wiem czy Ci gratulować czy współczuć, ale jednak pogratuluję. Zawsze to go sprzedałeś, sprzedałeś też jego problemy i związane z nim koszty.
    Ciekawe czy kupujący wcześniej widział ogłoszenie.

Auto

Domyślnie

Nie wiem czy Ci gratulować czy współczuć, ale jednak pogratuluję. Zawsze to go sprzedałeś, sprzedałeś też jego problemy i związane z nim koszty.
    Ciekawe czy kupujący wcześniej widział ogłoszenie.

oczywiście że gratulować fajnie było ale się skończyło, myślę już o trzecim land roverze, tym razem range classic w v8