Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!
A bierze ? w sportach ? Alfa ? sprawdza się ? z własnym zespołem, własnym silnikiem ? (może i lepiej, bo większa szansa, że dojeżdżać będą z napędem też makarońskiego, ale w odróżnieniu coś znaczącego i nigdy poza obiegiem Ferrari) ? jak my lubimy jaskółki , wyskoki raz na sto lat i pozerstwo zamiast solidnych fundamentów. Ale dobre i to oczywiście.
Ciekawe skąd wiesz, że nie będzie zespołu, "makarońskiego" silnika czy elementów z Ferrari - [MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION], nie widziałem Cię na konferencji w Arese. Malkontenctwo w Twoim wydaniu staje się trochę niesmaczne zważywszy na Twoją jazdę pucharówką 156.
No przecież piszę że silnik Ferrari a nie, że nie-Ferrari, przecież to ogłosili oficjalnie nie ?
To ze nie skaczę i nie sikam z radości na widok byle naklejki na czymś co jeździ i że oczekuję więcej to malkontenctwo, jasne. Zwracam uwagę, że po niebycie nie da się ot pstryk - być. A jeżdżę bo się uparłem i mam sentyment i postanowiłem sam pewne rzeczy sprawdzić, ale to nie znaczy że nie mogę na pewne oczywistości zwrócić uwagi chyba. Chyba że nie mogę, że to forum pt tylkochwalimyibijemypokłony, to przepraszam.
Trochę marudzisz i niektórych optymistów na forum to irytuje ale jeśli na codzień musisz jeździć Mazdą to nic dziwnego, że humor Ci nie dopisuje. Koledzy co ujeżdżają Giulie i mają codziennie banana na twarzy, nie mogą zrozumieć tak pesymistycznego podejścia - jak mówi przysłowie syty głodnego nie zrozumie![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio edytowane przez Żuczek ; 04-12-2017 o 20:38
Ja tam się mega cieszę, wystarczy choćby mi na razie w F1 nazwa, nie będę po tylu latach nieobecności wymagać nie wiadomo czego. Aż obejrzę te nudy. Nie cierpię F1, ale dla AR mogę przeboleć![]()
Zuczek - dobre podsumowanie...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
http://www.alfaromeopress.com/press/...to-formula-1tm
The return of Alfa Romeo, one of the major protagonists in Formula 1 history, is expected to contribute significantly to the appeal and future development of the sport. Alfa Romeo brings with it technological know-how and a large and passionate fan base, while participation in the championship also offers benefits for the brand in areas such as technology transfer and road safety.
Andrzej ma rację, AR nie ma obecnie technologii (i pieniędzy) na F1, ani na inny Motorsport; te zapewnia FCA i Ferrari. Nazwa ma być reklamą m.in. dla grupy oznaczonej wyżej pogrubieniem.
I jak by nie były czasami utyskiwania Andrzeja na AR męczące, to mało kto jak on ją naprawdę kocha, co najlepiej widać po jego staraniach wokół i afekcie do pucharówki![]()
Ostatnio edytowane przez Archi ; 04-12-2017 o 21:58
Alfa Romeo Nel Cuore