Strona 144 z 145 PierwszyPierwszy ... 4494134135136137138139140141142143144145 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,431 do 1,440 z 1441

Temat: Android Auto

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Wyłączenie iAP support rozwiązało problem. Jedyny minus to brak tytułów odtwarzanych utworów na wyświetlaczu pomiędzy zegarami.
    Nie znalazłem w ustawieniach funkcji Auto Video Focus, o której pisał support.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    czarne

Domyślnie

Cytat Napisał So What! Zobacz post
    Nie znalazłem w ustawieniach funkcji Auto Video Focus, o której pisał support.
    No właśnie ja też nie.

A jeżeli zadzwonisz wywołując asystenta glosowo, niezależnie czy się połączysz z rozmówcą czy nie, to czy potem w ogóle googlarz Cię słucha, czy musisz resetować pudełko?

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Nie miałem problemów z wybieraniem głosowym, ale z drugiej strony ostatnio nie dzwoniłem z samochodu. Może coś się posypało po którejś z ostatnich aktualizacji?

[EDIT]
    Tak przy okazji jestem pod wrażeniem działania wsparcia technicznego AAWireless. Napisałem do nich, że po ostatnich aktualizacjach deweloperskich wariuje GPS, iże chciałbym wrócić do wersji 3.5. Właśnie dostałem od nich e-mail z informacją, że wysłali mi w aplikacji wspomnianą aktualizację. Poprosili też, o informację, czy ta wersja działa lepiej. Czapki z głów za takie podejście do klienta!
    Ostatnio edytowane przez So What! ; 10-05-2024 o 14:00

Użytkownik Świeżak
    Auto
    czarne

Domyślnie

Wsparcie może i dobre, ale każda kolejna wersja bardziej się sypie. Już przestałem używać AAoverCP, bo naprawiają jeden bug a robią dwa nowe. Za to zwykłe AA bezprzewodowe działa im doskonale.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

kwestia czasu jak dopracują
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    kwestia czasu jak dopracują
    Też tak uważam. Aktywnie uczestniczę w testach i jestem pełen podziwu dla ich zaangażowania.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

są, Emil kilka lat robił za frajer na xda-developers wersję z pośredniczącym telefonem jako mostek, bez finansowania itp i nigdy to nie dopracowało się. jak ruszył na crowdfunding, dołączył do niego drugi gość który też próbował swoje urządzenie sam zrobić, zebrali parę mln USD to ruszyli z kopyta - pewnie kasy mają na inżynierów, testerów, wypożyczanie aut, support itp wiec stąd zaangażowanie i pewnie to że w ogóle weszli w stworzenie mostka AA Wifi na ACP z rozwiązaniem niszowych problemów używkowników aut takich jak choćby Alfy przedliftowe z nieproporcjonalnym wyświetlaczem. magia dostępnych funduszy a i sam Emil był w porzo - wiele razy z nim pisałem parę lat temu jak jeszcze pracował nad tą apką AAGateway.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Alfa 159 1.9 jtdm 150 KM

Domyślnie

Cytat Napisał partyboy Zobacz post
    Dam znać jak dłużej pojeżdżę.
    Update po około półtora roku używania adaptera Motorola MA1. Generalnie wszystko chodziło bezproblemowo do zeszłego tygodnia. Rozładowywanie telefonu przy bezprzewodowym AA + streaming muzyki jest pomijalne jeżeli jeździmy 30-60 min. W trasie typu 3h+ jazdy, bateria już znacząco się rozładowuje, więc albo ładowanie bezprzewodowe (wtedy kompensowane jest zużycie prądu, albo kabel). Przy jednoczesnym ładowaniu bezprzewodowym, telefon Samsung potrafi się jednak przegrzać, co powoduje rozłącznie wireless AA (dzieje się to jednak bardzo sporadycznie).

W zeszłym tygodniu, czyli po około półtora roku użytkowania, nagle wireless AA rozłączyło się podczas jazdy. Myślałem, że pomoże restart telefonu lub parowanie od nowa. Nie byłem jednak w stanie zresetować przystawki MA1 do ustawień fabrycznych i/lub wprowadzić w tryb parowania bluetooth (wtedy powinna na przystawce migać niebieska dioda). Wszelkie próby resetu przystawki, czy to podłączonej do auta, czy do portu USB w komputerze lub powerbanku nie dawały skutku. Niby coś się działo, ale ostatecznie telefon nie widział przystawki (poprzez bluetooth), a sekwencja migania diody przypominała "bootowanie w pętli". Poczytałem na zagranicznych forach, że niektórzy mieli podobne przypadki. Niektórym MA1 padało jeszcze w trakcie gwarancji... Moja przystawka była kupiona w USA, jak jeszcze nie można tego było dostać w EU z jakiegokolwiek oficjalnego kanału, więc z gwarancją raczej już jest średnio. Znalazłem jednak wpis na jakimś forum, że ktoś z podobnymi problemami spróbował wygrzać przystawkę w frytkownicy (dry fry) . Nie mając dużo do stracenia spróbowałem tego samego, ale w piekarniku elektrycznym. Rozebrałem przystawkę, tak, żeby mieć płytkę na wierzchu. Zdjąłem dodatkowe ekranowanie chipów, piekarnik góra+dół 225 i 7 minut wygrzewania. Po tym zabiegu przystawka dała się bezproblemowo zresetować i mogłem ją sparować ponownie. Zobaczymy jak długo pożyje.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MA1_1.png
Wyświetleń:	136
Rozmiar:	349.6 KB
ID:	290118 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MA1_2.png
Wyświetleń:	125
Rozmiar:	190.8 KB
ID:	290119 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MA1_3.png
Wyświetleń:	146
Rozmiar:	146.4 KB
ID:	290120
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MA1_4.png
Wyświetleń:	86
Rozmiar:	344.0 KB
ID:	290121 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MA1_5.png
Wyświetleń:	147
Rozmiar:	316.7 KB
ID:	290122 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MA1_6.png
Wyświetleń:	155
Rozmiar:	153.3 KB
ID:	290123

Użytkownik Świeżak Avatar OTTO1
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulia Veloce TI Q4

Domyślnie

Witam.
    Może mi ktoś na skróty odpowiedzieć czy Giulia poliftowa 2020 ma bezprzewodowy AA?
    Mam Huawei P30 Pro a w nim Android 10, natomiast adaptery do bezprzewodowego AA działają od Android 11.
    Więc jeśli radio nie ma bezprzewodowo go AA to raczej tego nie ogarnę

Użytkownik Świeżak Avatar marco_radik
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Giulia my21

Domyślnie

Nie ma bezprzewodowego nawet polift. Ja mam carlink 5.0 i AA bezprzewodowe działa. W info jest że już od 10-tki działa.
    Więc myślę że twój tel powinien działać.
    A faktycznie źle doczytałem, carlink wymaga 11 lub nowszy.
    Musiałby się ktoś wypowiedzieć co ma andka 10 i ma jakiegoś dongla do AA bezprzewodowo czy działa.
    Ostatnio edytowane przez marco_radik ; 09-04-2025 o 13:52