Nałóż na to filtr cenowy i okaże się żeby kupić V6, czy inne 3,0 to tak 300tysięcy jest mało, a 400 to jakieś bieda wyposażenie.
Ale czym się przejmuję. Czekam na zamówione 2.0TSI. W cenie jest pewnie z 50tys. kar za dwukrotne przekroczenie CO2. I wiesz co? Wali mnie to, bo nie ja za to płacę. Płacisz za to ty, Tomtrz czy inny Żuczek. Pośrednio, bo składacie się na moją pensję.
Ostatnio edytowane przez Machaju ; 03-01-2023 o 12:29
Octavia V6 była? Golf VR6 był? Citroen C5 V6 był? I nie kosztowały połowy domku jednorodzinnego.
- - - Updated - - -
Tak czekam na 2.0 TSI. Wiesz dlaczego? Bo to obecnie jedyny silnik o normalnej pojemności dostępny w normalnych pieniądzach baz żadnych MHEV/PHEV i innych gówien (z automatyczną skrzynią nie CVT). Także wybór miałem przeogromny.
Więc skąd ten ból du....skoro mogłeś jednak wybrać coś innego niż 1.0?
To mamy jednak ten wybór, czy nie mamy?
Acha.Bazowy superb v6 kosztował w 2009 prawie 170 tys. podczas gdy podstawowy 79 tys także ten mit o tanich V6 to wiesz...
Jeśli już porównujesz do nieruchomości to ceny mieszkań wahały się wtedy w przedziale od 4582 zł do 7840 zł za m kw, tak więc takie tanie były v6 zwykłych marek "nie premium"![]()
Ostatnio edytowane przez AdiCarrion ; 03-01-2023 o 13:15
No nie, producenci samochodow nie dązą do utrzymywania żadnych standardów. Oni dążą do sprzedaży swoich samochodów. Skoro ludzie z własnej woli od zawsze wybierali tez tanie wersje ze slabymi silnikami, to co ci do tego? Skoro kupili, to znaczy ze produkt spełniał ich oczekiwania. To nie jest gównianiy produkt, tylko produkt dla danej grupy odbiorców, która najwyrazniej nie widzi sensu w przepłacaniu za mocniejszy silnik.
Nie ma znaczenia dla tezy, ktorej to dotyczyło.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Napisz głupotę, nie potrafiąc jej obronić, a potem tak długo odwracaj kota ogonem, żeby rozmówcy odechciało się kontynuowac wątkuGratuluję
Jakbyś nie udawał Greka, to byś zauważył, że pytałem Cię kilkukrotnie o "znaczne różnice" pomiędzy tymi Fordami, ale jakimś dziwnym trafem nie potrafiłeś podać ani jednej, dodatkowo pisząc o kompletnie innych silnikach co jest oczywistą bzdurą.
To jak, jesteś w stanie wymienić te różnice, które powodują, że to dwa totalnie inne samochody, czy dalej grasz w uniki?![]()
A jakbyś nadal nie zauważył, to ta definicją jest dopasowana do tych Fordów, ale Ty nadal wolisz się skupiać na grupie VW![]()
Nie, Ty sobie dopowiadasz, że coś zdefiniowałem![]()
Powtórzę, Ty narzuciłeś kryteria - 20-letni sedan segmentu D, ja tylko udowodniłem, że w większości z nich nie było nawet silnika 1.6. TyleA czy premium czy nie premium? Jaka jest definicja samochodu dla mas? Tego tańszego czy sprzedającego się w większych ilościach?
I jaka jest definicja znakomitej większości? Może być większość nieznakomita?![]()
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez FXX ; 03-01-2023 o 13:43