Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

No przecież znamy Meksyk chyba wszyscy od lat, gorzko prawdziwy... ;-)

Archi, pisałem o tym co dała przeszłość i stabilna ciągłość takim potęgom jak wspomniane BMW (czy merc czy Lexus) - w każdym segmencie wóz, nie trzeba dysput o wyższości sedana nad kombi i odwrotnie, czy suva a wręcz minivana, oraz czy lepsze 2 czy 8 cylindrów czy może prąd - dla każdego coś miłego, a to dzięki czemu uważasz jak nie ogromnym zasobom na badania , czerpanym skąd jak nie sprzedaż , a ta dzięki czemu jak nie zaufaniu klientów ? a ono chyba nie znikąd.

edit - coś powycinałeś gdy pisałem ?
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 23-12-2017 o 16:57

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    coś powycinałeś gdy pisałem ?
    Tak, ale w sumie wyjdzie na jedno.

Alfa jest jaka jest. Ma lepsze i gorsze momenty. Podobnie jak człowiek. Może dlatego jest mi bliższa niż jakakolwiek inna marka. I to się raczej już nie zmieni.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 23-12-2017 o 17:22
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    @Żuczek - jak pijesz do mnie, to kulą w płot
    Żuczek zapewne do mnie pije, zarzucając mojej V6 wiek (ojjj, nieładnie, fuj - jest stara ale jara) i bezpłciowość mojej Madzi - hmm, ma więcej charakteru niż Żulietta 1.4 w mojej skromnej opinii, także get off
    Giulia jako auto do wszystkiego niestety nie sprawdzi się - ani GT z niej nie takie jak 166 z V6, ani ekonomika i praktyczność nie takie jak w hatchbacku - nawet w wersji 200KM daleko jej do spalania 8.5 w mieście, a bagażnik to tylko sedan z małym otworem, rower nie wejdzie. Także co kto lubi
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfaromeo159jtd

Domyślnie

Ja tez niewiem czy moge pisac w tym watku bo posiadam 159 w dieslu i pewnie dla niektorych to porazka w przeciwienstwie do giuli ale tak na koniec wesolych swiat panowie dla tych co nie maja klapek na oczach jak i tych co maja

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Nikomu nie chodzi o stygmatyzowanie postaci bez budżetu na nowe auto. Sam latem 2016 w Arese siedziałem pierwszy raz w giulii i myślałem sobie, że fajna furcia i czekam na jakiś trzyletni egzemplarz z niecierpliwością. Pomacałem, obwąchałem i wsiadłem do mojej dziewięcioletniej 159 2.4 Q4. Wydaje mi się, że parę osób wpada tu z zamiarem nasrania na tort. Nie widziałem będąc użytkownikiem 159, aby wpadali na subforum 159 właściciele nowych giuliet i wywnętrzali się jakie to kutafoniarskie są te nasze stare lumpy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

[MENTION=60696]alfons159[/MENTION] - zupełnie nie rozumiem, że przejmujesz się opinia innych co do 159. Ja z bólem sprzedałem swoją 159sw w dieselu - była dobra. W większości opinie wyrażają ci, którzy nie mieli tego samochodu lub kupili używany w "zatajonym" stanie i musieli dołożyć kupę pieniędzy aby dobrze lub w ogóle "chodziła". Giulia to inny samochód i aby mówić coś o nim trzeba zrobić minimum 10k km, wypróbować wszystkie tryby, wyczuć hamulec. Ja mam 15k km (od połowy sierpnia) i jestem bardzo zadowolony i śmieje się z narzekaczy i "fachowców.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał Azalgo Zobacz post
    Wydaje mi się, że parę osób wpada tu z zamiarem nasrania na tort.
    Nie sądzę, przynajmniej nie ja. Giulia to bardzo udany model generalnie i nie raz to mówiłem. W sumie jej "wady" to właściwie wady marki jako całości - w sensie brak szerszego wachlarza silników lub wersji SW to nie wada modelu, tylko wada producenta, który ograniczył się do 2.0 turbo i 2.9V6 z wielką dziurą pomiędzy. Wiadomo, że nie każdego stać na Q, a w cenie do 250tys dałoby się wrzucić jakieś fajne V6 (patrz Kia).
    Natomiast ja mam zupełnie inne spostrzeżenie: jak kupiłeś auto inne niż Alfa (pomimo tego, że jedną posiadam i raczej nigdy jej nie sprzedam) to jesteś wyklęty, a to co wybrałeś to jakiś totalny złom. No bo jak mogłeś kupić coś innego niż AR??
    No mogłeś.
    I to nawet proste do wytłumaczenia jest. Stare alfy miały "to coś", co sprawiało, że akceptowałeś ich wady, bo dawały w zamian coś innego, coś więcej. Nowa Giulia z 2.0 nie ma widocznych/odczuwalnych wad, ale brak jej tego czegoś. Wersja Q ją ma, ale jest poza moim zasięgiem...
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Tomaz w dobie produkcji prawie identycznych samochodów, różniących się tylko znaczkiem Giulia wypada co najmniej dobrze. Wygląda ładnie, jeździ bardzo dobrze, jest bezpieczna, posiada ciekawe kruczki technologiczne, ma bardzo dobry rozkład masy, jest dynamiczna, cholernie trzyma się zakrętów, bardzo dobrze radzi sobie na śniegu, subiektywnie ma bardzo fajne wręcz ascetyczne wnętrze, które może się podobać, zawieszenie i prowadzenie wypada o niebo lepiej niż np. BMW 330i Xdrive (posiadałem). Dla mnie to wszystko składa się właśnie na to coś czego nie ma konkurencja i co przekonało mnie do zakupu przede wszystkim po wielu jazdach testowych.

Jeszcze raz swoje zdanie opieram empirycznie na doświadczeniu z tym samochodem, który posiadam prawie rok plus prawie 17 tys km. Miałem czy prowadziłem wiele samochodów w życiu w tym modele z wielkiej trójki, japońskie czy nawet jak mieszkałem w USA słynne "muscle cary" w tym kilka naprawdę fajnych klasyków. Mogę i mam prawo mieć swoje zdanie. Więc nie zarzucajcie mi czy innym ludziom, którzy chwalą ten samochód, że mówią źle o innych czy chwalą tylko to co posiadają.

Ja na to forum trafiłem szukając właśnie konstruktywnych opinii, najlepiej opinii właścicieli, który poznali czy poznają ten samochód. Dlatego też idąc tym tokiem myślenia chciałbym czytać i słuchać opinii innych użytkowników dlatego też staram się przedstawić produkt najlepiej jak potrafię. To, że ma o wiele więcej zalet niż wad, których nie szukam na siłę to sorry.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    .......... .

Ja na to forum trafiłem szukając właśnie konstruktywnych opinii, najlepiej opinii właścicieli, który poznali czy poznają ten samochód. Dlatego też idąc tym tokiem myślenia chciałbym czytać i słuchać opinii innych użytkowników dlatego też staram się przedstawić produkt najlepiej jak potrafię. To, że ma o wiele więcej zalet niż wad, których nie szukam na siłę to sorry.
    Mi też wydaje się iż o to właśnie chodzi, o użytkowników a nie tych którym się wydaje lub przejechali 15 minut demówką i wiedzą wszystko najlepiej, porównują np: 2.0 z 4.2 lub auto za 380k PLN do auta za 150k PLN.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Odnosnie Giulii i Stringera.
    Jesli bylo to przepraszam.
    https://youtu.be/x8X3D0cI0-s

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk